En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

De sju samurajerna

Action:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(80 betyg)
Sätt ditt betyg:

De sju samurajerna Köp filmen på Discshop
Action:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(80 betyg)

Handling: Vi befinner oss i 1500-talets Japan. Bönderna är trötta på att ständigt bli överfallna av banditer. Bönderna rekryterar samurajer...

Fakta:
År: 1954
Regissör: Akira Kurosawa
Originaltitel: Shichinin no samurai
Alternativ titel:The Seven Samurai
Alternativ titel:The Magnificent Seven
Ursprungsland: Japan
Längd: 02:40, 03:26 (Restored Version)
Ingår i tema: IMDb Top250

Medverkande:
Takashi Shimura
Toshirô Mifune
Yoshio Inaba
Seiji Miyaguchi
Minoru Chiaki
Daisuke Katô
Isao Kimura
Keiko Tsushima
Yukiko Shimazaki
Kamatari Fujiwara
Yoshio Kosugi
Bokuzen Hidari
Yoshio Tsuchiya
Kokuten Kodo
Jiro Kumagai
Fler personer

Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är gammal klassiker som hyllats världen över och inte minst här på Filmpunkten. Därför blev det en stor besvikelse när jag äntligen fick chansen att se denna omtalade film. I mitt tycke är det egentligen inget märkvärdigt, en hyfsat intressant historia som tyvärr förstörs av överspel och stridsscener som mest liknar låtsaskrigen som vi hade på dagis. Jag såg dessutom den långa versionen på över tre timmar, vilket ytterligare gör att filmen känns enformig.

Superman
gav betyget:

En klassiker det går inte att inte tycka om den, den är välgjord effektfylld den har det mesta.

The Sulkster
gav betyget:

Suverän film med Mifune på topp. Det finns ibland inget bättre än att sätta på en film där några råbarkade stridskämpar ska göra nått omöjligt. Och det här är en av de bästa i denna gengre.
Men det har mycket mer än så, den är stilful, karismatiskt, vacker,skitig, levande. Se den.

Senaste recensionerna

teddybjorn_tjej
gav betyget:

Jag gillade filmen den var bra. Kanske lite lång bara men det var en bra film

zellana
gav betyget:

Såg denna film första gången för många år sedan och det var en stor upplevelse. Sett om den några gånger till, senast häromdagen. Otroligt vad man hittar nya saker varje gång. Den har allt: spänningen som sakta smyger sig på för att till slut stegras till en enorm slutscen. Samtidigt är den vacker som få. Senaste gången jag såg den fick den mig framförallt att se på hur den ledande samurajen sätter hop sitt "lag". Alla har sin roll och styrkan blir enorm. Ett mästerverk.

Shining_pearl_
gav betyget:

Hade faktiskt inte så höga förväntningar på den här filmen ändå, eftersom just filmer med denna handling
inte brukar intressera mig så jättemycket. Men jag ville ändå ge den en chans, och se den eftersom den är så omtalad. Jag gillade den inte alls, den var otroligt seg och jag frågade mig själv flera gånger om jag inte missat något- men det hade jag ej. Otroligt överskattad film. Var inte ett dugg spännande eller intressant att se på.

Emiam
gav betyget:

En 2+ som film, i sin egen genre & som underhållning.

Tagline: The Mighty Warriors Who Became the Seven National Heroes of a Small Town

Denna film låg vid titten (200805) på 10 plats på IMDb Top 250, vilket jag inte alls kan förstå - kanske i egenskap av min dumhet (!?). Så bra är den inte. Jag förstår inte storheten med denna film, trots att jag läser den mycket intressanta Trivian (här nedan). Den fascinerar och engagerar helt enkelt inte tillräckligt.
Stundtals spännande, men den är lång och därmed även seg. Ofta får den dock äran av att kallas den första moderna actionfilmen (!).
Njaej, denna hamnar inte alls i min DVD-samling! Men... den tål definitivt att ses. Dels som helhet, dels för att med tiden kanske omvärdera denna milstolpe av Kurosawa inom filmhistorien.

Trivia: This was the first film on which Akira Kurosawa used multiple cameras, so he wouldn't interrupt the flow of the scenes and could edit the film together as he pleased in post-production. / Often credited as the first modern action movie. Many now commonly used cinematographic and plot elements - such as slow motion for dramatic flair and the reluctant hero to name a couple - are seen for perhaps the first time. Other movies may have used them separately before, but Akira Kurosawa brought them all together. / Akira Kurosawa's original idea for the film was to make it about a day in the life of a samurai, beginning with him rising from bed and ending with him making some mistake that required him to kill himself to save face. / According to a Japanese film scholar, one of the things that inspired this film was an account that director Akira Kurosawa read about a village that actually did hire samurai to protect them from marauding bandits. / Was voted the 12th Greatest Film of all time by Entertainment Weekly, being one of two films in the magazine's top 20 greatest films not in English. Federico Fellini's Dolce vita, La (1960) is No. 6.

uncle_funk
gav betyget:

Tro det eller ej, första gången jag ser denna film, och jag har varit film fantast i 10 år snart, nästan så man borde fira med något jubeliumkväll. Men späckad historia som verkligen har allt, till och med färg, bara det att man inte ser det.

Cameron_84
gav betyget:

mmm.. hade svårt med denna ..

film_alex
gav betyget:

Okej... och vad är charmen i den här filmen då? Jag såg då inget enastående som gör den såpass populär som den är. Nä jag går emot strömmen och underkänner skiten.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4370
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
7 vågade livet (1960)
Magnificent Seven, The (2016)