En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Bakhåll

Krig:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,5
(13 betyg)
Sätt ditt betyg:

Bakhåll Köp filmen på Discshop
Krig:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,5
(13 betyg)

Handling: Det är de första dagarna av fortsättningskriget i ryska Karelin sommaren 1941. Den unga löjtnaten Perkola och hans avdelning får order att förflytta sig till byn Repola i främsta linjen. Hans fästmö, lottan Kaarina Vainikainen, har också kommenderats dit. Perkola ber om att Kaarina ska skickas bort från fronten eftersom byn är så utsatt, och hans förman går med på det. Glädjen över återseendet blir alltså inte långvarig. Kaarina åker från fronten med en transport av sårade, och Perkola beger sig ut på ett spaningsuppdrag bakom de ryska linjerna. Där nås han av beskedet att transportkolonnen har utplånats av ryska partisaner. Sorgebudet blir starten för Perkolas personliga krig.

Fakta:
År: 1999
Regissör: Olli Saarela
Originaltitel: Rukajärven tie
Alternativ titel:Ambush
Ursprungsland: Finland
Längd: 02:03
Ingår i tema: Andra Världskriget

Medverkande:
Peter Franzén
Irina Björklund
Kari Heiskanen
Taisto Reimaluoto
Kari Väänänen
Tommi Eronen
Pekka Heikkinen
Pekka Huotari
Tero Jartti
Rauno Juvonen
Arttu Kapulainen
Matti Laitinen
Petri Manninen
Kristo Salminen
Kari-Pekka Toivonen
Fler personer

Senaste recensionerna

Timoti
gav betyget:

Inte den bästa finska krigsfilmen. Krigs filmer från Finland brukar oftast vara mycket bra, det gäller även den här filmen. Jag tycker att Okäna soldat (orginalet) och Framom främsta linjen är mycket bättre än den här filmen. Men jag ska inte klaga, den här krigs filmen är också bra.

Wookad
gav betyget:

Finland är kungar på krigsfilmer. Okänd soldat, Framom främsta linjen, och så den här. Helt otroligt! Skådespeleriet är suveränt, och det är inte allför mycket dödande/blod/action, utan även en hel del drama. Snyggt foto, klar fyra, mästerligt!

Undertones
gav betyget:

En mycket bra krigsfilm som bra beskriver det helt meningslösa i krig, liknar i detta " Den tunna röda linjen" lite grann.

Kiyona
gav betyget:

Den bästa film jag sett på länge. Väldigt finsk i både personlighet och miljö. Det är kanske därför den känns så äkta. Skådespelarna är underbara och det känns som om man upplever filmen i verkligheten. För att vara en "krigsfilm" så är det en sådan som även de som ogillar vanliga krigsfilmer med massa skjutande och blodiga scener kan gilla - då det inte är alltför mycket sådana scener. Mycket bra!!

andersm
gav betyget:

Lite seg men rak och enkelt berättad. Bra tidskänsla och bra tillfälle att se ryska vapen i aktion, om man nu gillar sånt. Bra stridsscen mot slutet, svettigt och blodigt.

Robert_Eriksson
gav betyget:

Vilken fantastiskt bra film! Oerhört intressant och gripande, med underbart skådespel, snyggt foto och mycket realistisk stämning! Finns absolut ingenting att klaga på! Ett måste för alla som tycker om krigsfilmer! Mästerverk!

Shining_pearl_
gav betyget:

Krigsfilmer är inget jag är så överdrivet förtjust i, och detta är inget undantag. Den var bara långtråkig och jobbig att kolla på. En bottenfilm!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4590
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: