En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Matilda

Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(76 betyg)
Sätt ditt betyg:

Matilda Köp filmen på Discshop
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(76 betyg)

Handling: Matilda är en liten intelligent flicka. Mycket intelligent till och med. Men när man ser hennes föräldrar frågar man sig vem hon fått det ifrån. De har nämligen fullt upp med sitt eget för att upptäcka det.

Då de efter mycket tjat uppfyller hennes önskan att få börja skolan sänder de henne till den värsta tänkbara: Crunchern Hall, en gräslig anstalt som leds av en riktig häxa, fröken Trunchbull. Men Matilda har några särskilda talanger att charma de vuxna med.

Fakta:
År: 1996
Regissör: Danny DeVito
Originaltitel: Matilda
Alternativ titel:Roald Dahl's Matilda
Ursprungsland: USA
Längd: 01:38
Medverkande:
Mara Wilson
Danny DeVito
Rhea Perlman
Embeth Davidtz
Pam Ferris
Paul Reubens
Tracey Walter
Brian Levinson
Jean Speegle Howard
Sara Magdalin
R.D. Robb
Gregory R. Goliath
Fred Parnes
Kiami Davael
Fler personer

Mest populära recensionerna

Nefern
gav betyget:

Nae...Ännu en av de otaliga och rätt fjantiga barnfilmer man inte kan annat än skämmas lite åt. Ganska löjlig. Och på nått sätt försöker filmen göra om Dahls underbart söta bok till nån halvt misslyckad familjefilm med såååå roliga inslag av komik i, något jag har svårt att vara överseende med...

Cammie
gav betyget:

Jag håller definitivt med 'smälto'; detta är ingen barnfilm! Jag såg den när jag var ca 8 år och klarade inte av att se filmen, så hemsk var den. Matilda blir inlåst och tvingad till en massa hemska saker. En hemsk historia som kanske är underhållande för vuxna, men skräckpiller för barn. Skäms, Danny DeVito!

Kristoffer
gav betyget:

Filmen handlar om en klok flicka som kan läsa och räkna matte redan vid fyra års ålder. Filmen är mycket underhållande och spännande!

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

3

Roald Dahls bok med samma namn filmades 1996. Småkul att se som vuxen, men nog roligare om man sett den direkt den kom. Troligt direktsläpp på video, ej bio. Jag har missat denna helt.

eliiiin
gav betyget:

Jag läste boken innan jag såg filmen, och som vanligt blir man besviken på filmen. Om jag försöker bortse från detta var Matilda en rolig och bra barn och familjefilm, jag älskar att Matilda är så annorlunda!

Sweet_Jenny
gav betyget:

Hmm, trodde jag hade betygsatt denna film för länge sen? Jag får för mig det ibland med andra filmer, som om det tas bort... :S kanske jag som är lite virrig, men aja.. den är bra som alltid... hade inte sett början förra gången men idag gjorde jag det, Februari 2008. Bra och rolig film.

fille81
gav betyget:

En av de bästa filmerna jag sett. Gud vad fröken gråtting är dum

mysgrabben
gav betyget:

En gullig och helt oki film som har sina stunder.

teddybjorn_tjej
gav betyget:

En bra barnfilm med bra skådespelare.

Venschla
gav betyget:

Det här är den perfekta barnfilmen!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 46
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: