En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Normal

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(8 betyg)
Sätt ditt betyg:
Ta bort betyg

Köp filmen på CDON
Drama:
Sätt ditt betyg: Ta bort betyg

Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(8 betyg)

Handling: Normal berättar historien om en mans önskan att genomgå könsbyte efter 25 års äktenskap. När Roy Applewood, en fabriksförman från Mellanvästern, avslöjar sina innersta tankar för sin fru Irma faller hela deras tillvaro samman.

Fakta:
År: 2003
Regissör: Jane Anderson
Originaltitel: Normal
Ursprungsland: USA
Längd: 01:50
Medverkande:
Jessica Lange
Tom Wilkinson
Hayden Panettiere
Clancy Brown
Joseph Sikora
Randall Arney
Richard Bull
Mary Seibel
Rick Touhy
Fler personer

Senaste recensionerna

IWantItThatWay
gav betyget:

Den här filmen var för det mesta väldigt konstig. Men det gör ingenting. Dessutom hade filmen vissa roliga stunder, men också några hemska stunder där jag tycker att folk betér sig förargligt. Jag tyckte så synd om den där Roy i nästan hela filmen. Han verkade så förtvivlad. Men sedan fanns det ju stunder som var konstiga, men bra. En mycket välgjord film! Hoppas att någon förstod den här recensionen. x)

Savannah
gav betyget:

Svag fyra, för en mycket sevärd film med högklassigt skådespeleri från inte minst Wilkinson och Langes sida. Ett känsligt ämne där mycket skulle kunna gå fel i gestaltningen, men allt blir rätt tack vare regissörens uppenbara fingertoppskänsla.

Shining_pearl_
gav betyget:

En intressant film om en man som vill byta kön efter ett 25 år långt äktenskap. Bra skådespel av Tom Wilkins samt Jessica Lange. Mitt betyg hamnar på en svag fyra.

Robert_Eriksson
gav betyget:

En intressant och på sina ställen ganska komisk film, med bra skådespelarinsatser av huvudrollsinnehavarna Tom Wilkinson och Jessica Lange. Jag tycker dock att den känns lite väl enkel och saknar det där lilla extra.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4722
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: