En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Dum och ännu dummare - när Harry mötte Lloyd

Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,0
(76 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,0
(76 betyg)

Handling: Året är 1986 och Lloyd bor i skolans källare tillsammans med sin pappa som är vaktmästare. Harry däremot har fått privatlektioner av sin mamma i hela sitt liv. Samtidigt som de två dumskallarna träffas får skolans korrupte rektor och hans flickvän, tillika skolans mattant, en lysande idé. Genom att starta en klass för elever med särskilda behov kan de lägga vantarna på bidrag för 100 000 dollar. Killarna är ovetandes och tror att de är utvalda för att de är ”särskilda”. Hur dum får man egentligen vara?

Fakta:
År: 2003
Regissör: Troy Miller
Originaltitel: Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
Ursprungsland: USA
Längd: 01:25
Medverkande:
Eric Christian Olsen
Derek Richardson
Rachel Nichols
Cheri Oteri
Luis Guzmán
Elden Henson
William Lee Scott
Mimi Rogers
Eugene Levy
Lin Shaye
Shia LaBeouf
Josh Braaten
Teal Redmann
Michelle Krusiec
Brian Posehn
Fler personer

Mest populära recensionerna

stankovic
gav betyget:

Kommer inte ens i närheten av första filmen.

Olofsson
gav betyget:

Tyvärr, kan inte ge denna film ett högre betyg. Så pass usel var denna.
Vem har inte sett orginalet med Daniels/Carrey? Det är en ruskigt rolig film, denna film avskiljer sig helt. Jag skrattade ett par gånger, mer blev det inte. Manuset var riktigt horribelt och skådespelarprestationerna likaså.
Nej, ett gott råd, se inte denna film.

Robert_Eriksson
gav betyget:

Har man sett "Dum & dummare" och förväntar sig att den här ska vara lika bra som den lär man bli fruktansvärt besviken. "Dum & dummare" är en av de bästa komedier som gjorts, "Dum och ännu dummare" är stundtals lite rolig, men innehåller också en väldigt massa löjliga saker. Mitt betyg för den här filmen blir en stark tvåa!

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Jag tycker inte att den här filmen är så dålig som många säger. Den är ju inte lika bra som orginalet, men man har ändå lyckats få skådespelarna att se nästan likadana ut, och deras beteende är också väldigt likt.
Det enda dåliga är väl handlingen som kanske blir lite av en barnfilm.

flingan94
gav betyget:

öhm, dom är fruktansvärt dumma :S men den är rolig och om jag skrattar bara lite till en film är den rolig !

Antonlikemovies
gav betyget:

Inte alls lika bra och rolig som ettan.
Men jag tycker att Eric Christian Olsen räddar filmen lite genom att göra en bra skådespelarinsats så en 2a får det att bli.

Erduan
gav betyget:

den är rolig och har bra humor så den förstjänar 5

dawe100
gav betyget:

Riktigt kul rulle med halv bra skådespeleri.Handlingen var väl lite fjntig men annars helt okej.Bra rulle och kanske något att se.

Filmälskarn
gav betyget:

Tråkigt när inte Jim Carey är med..

Sofia92
gav betyget:

iof gör man allt för att Harry och Lloyd ska likna orginalskådisarna, det gör man bra men det är ändå nåt visst när det är Carrey och Daniels som spelar Harry och Lloyd.
Filmen är för övrigt inte alls rolig jämfört med Dum Dummare som är helvrickad filmen igenom, tyckte inte rikitigt om handlingen här. Det är mycket det som det faller på, handlingen är ogenomtänkt och dåligt genomförd för att inte tala om den tydliga bristen på ideér. Det kunde varit mycket roligare om man hade tänkt igenom en mer omfattande och roligare handling och haft mer väluppgjorda tabbar och fräsigheter som det sprutar av i ettan.
Något som oxå är dåligt är att det finns i princip en likadan scen i båda filmerna, det är inte bra gjort och sen plockar man inte gamla scener! I filmen uppmärksammas detta dåliga glötteri (skånska för trams för er som inte fattar btw) flera gånger och man förundrar sig över att det verkar som att just det här var den bästa skämtscenen enligt filmskaparna! Då flippar jag totalt för det "bajsskämtet" suger verkligen!!
Hade varit bättre om man gjort en film som utspelade sig efter och inte innan första filmen, alltså vad som hände med Harry och Lloyd sen. Men allra helst skulle man nog inte göra en andra film för den första räcker och dessutom skulle man nog misslyckats med att göra lika bra humor som i ettan..men man vet aldrig.
Nej det här är inte bra - mycket svag tvåa

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4743
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Dum & dummare (1994)
Dum & dummare 2 (2014)