En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

A.I. Artificiell intelligens

Drama:
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,8
(194 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Drama:
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,8
(194 betyg)

Handling: Efter att Stanley Kubrick under flera år jobbat med filmen, anlitade han innan sin bortgång Steven Spielberg för att genomföra den. A.I. utspelar sig i en nära framtid när barnalstring är något som noga övervakas av regeringen, och robotar med mänskliga känslor utvecklas

Fakta:
År: 2001
Regissör: Steven Spielberg
Originaltitel: Artificial Intelligence: AI
Alternativ titel:A.I. Artificial Intelligence
Ursprungsland: USA
Längd: 02:26
Ingår i tema: John Williams

Medverkande:
Haley Joel Osment
Jude Law
Frances O'Connor
Brendan Gleeson
Sam Robards
William Hurt
Jake Thomas
Ken Leung
Michael Mantell
Michael Berresse
Kathryn Morris
Adrian Grenier
Clark Gregg
Kevin Sussman
Tom Gallop
Fler personer

Mest populära recensionerna

Lepre
gav betyget:

Detta är en härlig och vacker film med fantastiskt bra skådespelare som bara gör filmen bättre. En snyggt berättad framtidssaga som faktiskt har väldigt många brister, som jag har överseende med, för att jag tycker om filmen så mycket. För det första är den lång och ganska innehållslös, men det som gäller i filmen är det man verkligen fokuserar på, Haley Joel Osment som är en så bra skådespelare trots att han bara... Just nu är 18 ungefär. Dessutom är Jude Law trevlig som robot, och den lilla nallebjörnen är förbannat gullig faktiskt. Det är en seg film, men jag är ganska ihärdig, jag stod ut och blev nöjd med resultatet. Fast mot slutet tror jag Spelberg gick lite för långt.

storvreten
gav betyget:

Steven Spielberg är ofta sin egen värsta fiende. I "AI" är de första 45 minuterna briljanta. En familj ska förhålla sig till en ny robotson och Spielberg briljerar i att kallt registrera den förvirring och det kaos som uppstår när de försöker lära sig detta nya. Resterande film är ett slags Pinocchio i framtiden-scenario där filmen blir alltmer ohejdbart sentimental fram till en sista fjärdedel som måste vara bland det mest outhärdliga (inkl Ben Kingsleys berättarröst) som visats på vita duken. Likt oceanångaren Titanic lämnar AI kajen stolt och säker men slutar sin resa med en reva i bogen och kollapsar ner mot havets botten. Se den för skådisarna, Haley Joel Osment är mycket bra rätt igenom, men stäng gärna av efter två timmar. Då blir filmen i alla fall OK.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en sci-fi-film av Steven Spielberg som jag hade vissa förväntningar på. Inledningen tycker jag är bra, men sedan tycker jag historien blir konstig, utdragen och krystad. Filmen känns ändå välgjord och ganska snygg även om vissa effekter känns billiga. Sentimentalt så det förslår och betyget blir till slut en svag trea.

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Älskar den här filmen. Haley Joel Osment är ju självklart jättebra och oemotståndligt begåvad, jag älskar Jude Law, han gör oss inte besvikna här heller (being a Love-bot ;))

Jag föll för berättelsen redan som liten, jag var besatt, och någonstans där började mitt intresse för sci-fi förpuppas. Men det är verkligen en fin och annorlunda film som jag tycker du borde se om du inte redan gjort det... Gör det isf igen :P

Alkvettern
gav betyget:

Filmen är "två delad" och jag förstod inte andra halvan.

Linniz
gav betyget:

Handling: +
Oförutsägbar: +
Regi: Steven Speilberg +
Skådespelare: Haley Joel Osment +
Unik: +

starchild
gav betyget:

Intressanta karraktärer. En bra version av en gammal klassiker.

freddyvonmetal
gav betyget:

som många säger här att den första timmen va bra resten va inte lika bra det stämmer

Skumbjörn
gav betyget:

en mycket bra film som rör och man får en helt annan syn på hur framtiden egentligen kommer bli

AggieD
gav betyget:

En väldigt vacker och konstnärlig film. Inte nog med att Haley Joel Osment är lysande i den här filmen, den är även sorglig och söt. Man gråter i många scener av filmen. Det är en hemsk film hur lyckligt slutet än är.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4970
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: