En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Iris

Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(7 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på Discshop
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(7 betyg)

Handling: Iris Murdoch är en framgångsrik författarina som älskar litteraturen, språket och livet. Beundrad av alla och älskad av sin man, universitetslektorn John Bayley, som stått vid hennes sida i över 40 år. Men plötsligt inträffar något som förändrar deras liv. En dag hittar Iris inte längre orden. Språkkänslan håller på att tyna bort. Minnet sviker henne och hon blir ofta förvirrad. Diagnosen är Alzheimers sjukdom. Sakta men säkert håller hon på att förlora allt som hon älskat i hela sitt liv. Allt utom John, som är fast besluten att stå kvar vid hennes sida.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Richard Eyre
Originaltitel: Iris
Ursprungsland: Storbritannien, USA
Längd: 01:31
Medverkande:
Judi Dench
Kate Winslet
Jim Broadbent
Hugh Bonneville
Penelope Wilton
Eleanor Bron
Angela Morant
Siobhan Hayes
Juliet Aubrey
Joan Bakewell
Nancy Carroll
Kris Marshall
Tom Mannion
Derek Hutchinson
Samuel West
Fler personer

Senaste recensionerna

Sweet_Jenny
gav betyget:

Lite långdragen och konstig.. och förstod inte handlingen först, men läs om filmen först innan du ser den annars fattar du inget förrän långt senare i filmen - det var så för mig iallafall. Jag skulle inte se denna film igen. Var för seg. Stark 2:a.

Robert_Eriksson
gav betyget:

Påminner en del om Bille Augusts "En sång för Martin", även om den inte kommer upp i samma klass som den. Karaktären Iris känns som ung rätt så osympatisk, vilket gör att jag aldrig grips tag riktigt ordentligt av filmen. Dock är den helt klart sevärd. Mästerligt skådespel av Jim Broadbent!

Shining_pearl_
gav betyget:

Intressant och tragisk film med varm kärlek. Påminner lite om "En sång för Martin", även om den är snäppet bättre. Stark trea.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4980
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: