En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Singin' in the Rain

Musikal:
Komedi:
Romantik:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,6
(58 betyg)
Sätt ditt betyg:

Singin' in the Rain Köp filmen på Discshop
Musikal:
Komedi:
Romantik:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,6
(58 betyg)

Handling: Ett stumfilmsbolag och deras skådespelare har svårt att anpassa sej till ljudfilmen (ett flertal av filmens största stjärnor "försvann" t. ex. då deras röster inte passade med deras image). Några av dessa skådespelare är stumfilmens stora kärlekspar Don Lockwood och Lina Lamont. I publikens ögon är de det perfekta paret, men bakom kulisserna ser det helt annorlunda ut...

Fakta:
År: 1952
Regissör: Gene Kelly Stanley Donen
Originaltitel: Singin' in the Rain
Ursprungsland: USA
Längd: 01:43
Ingår i tema: Dans

IMDb Top250

Metafilm

Medverkande:
Gene Kelly
Donald O'Connor
Debbie Reynolds
Jean Hagen
Millard Mitchell
Cyd Charisse
Douglas Fowley
Rita Moreno
William Schallert
Fler personer
Bilder:

Copyright Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)


Mest populära recensionerna

Nefern
gav betyget:

Gene Kelly är ju såååå underbart söt! För övrigt har denna klassiker en fin historia, är intresseväckande och späckad med snygga scener så det blir en klar 4a! Singin' in the rain-låten är ju otroligt mysig -nynnar ännu-.

Goliatbagge
gav betyget:

Sådana här musikaler är verkligen inget för mig. Det är liksom så långt ifrån verkligheten man kan komma med tokglada människor som struttar omkring i en låtsasvärld trallandes på sina klämkäcka sånger. Donald O'Connor är den enda som bjuder på skratt i några scener, annars är det inte särskilt underhållande.

carlstrom
gav betyget:

Gene Kelly har verkligen lagt ner stort arbete på "Singin' in the rain". Filmen är ju verkligen en milstolpe i filmhistorian och framför allt musikalernas ansikte utåt. Men genren är definitivt inget för mig, men "Singin' in the rain" lyckas trots det underhålla mig och jag led inte speciellt mycket av att det var en musikal. Alltså får den en välförtjänt trea. Tyvärr kunde jag inte njuta fullt ut av "regn" scenen då hjärnan drar mina tankar till underbara "Clockwork orange".

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

klassiker utan like! Bra musik och superskillade dansare/skådisar/sångare/musikanter :)

Magic
gav betyget:

Singin' in the Rain är en sevärd klassiker med humor, djup och ok story.

Dront25
gav betyget:

Började lite småsegt men blev bättre och bättre. Härlig musik och dans.

kaj08
gav betyget:

En väldigt trevlig gammal klassiker det här. Det är spännande med en gammal film, denna från 52, som utspelar sig på slutet av 20-talet. Intressant att jämföra med hur dagens filmer gestaltar 20-talet på film.

Singin´ in the rain tar upp ett intressant tema, där vi får följa några stumfilms-stjärnor som får det svårt när ljudfilmen börjar introduceras. Många roliga scener där de skådespelarna tycker det är märkligt att man ska prata i en film.

Dansnumren och musikscenerna håller högsta klass, och jag som personligen inte är någon stor beundrare av musikaler, gillar den här filmen eftersom det inte innehåller så överdrivet mycket musik.

Denna klassiker får en stabil 4-a av mig, och nog är det en film som alla filmälskare bör ha sett. Så se den, och beundra den!

Emiam
gav betyget:

En 4 som film, som underhållning & i sin egen genre.

Taglines: Singin' Swingin' Glorious Feelin' Technicolor Musical / What a Glorious Feeling! / MGM's Musical Treasure!

Detta är en alldeles lagom lång film. Hade för mej att den var lite sämre när jag såg den sist, för den var faktiskt lite, lite småtråkig då och då, långsam liksom - när jag såg den själv hemma. Sen är det så att det i princip bara finns två (för icke-amerikaner) berömda och samtidigt bra låtar från denna "musikalernas musikal" (mitt citat), vilket känns futtigt med tanke på dess status i filmvärlden - de låtar jag tänker på är förstås titelsången * och Good morning, good morning i köket, som faktiskt även finns på svenska (!). Men å andra sidan är de klassiska och riktigt bra.
Låg vid titten i maj 2009 på 77 plats på IMDb Top 250, när jag såg om den i april 2018 på Bio Viktor på FilmHuset med Lidingö FilmStudio hade den plats 89/250. Största anledningen är att filmen då den kom var fruktansvärt nyskapande och framgångsrik för sin tid just.
Alla tre huvudkaraktärerna spelar kanonbra - hur professionellt som helst.
Filmen hamnar i filmsamlingen, så klart som BD, om inte för nåt annat så bara för den helt fantastiska sång- och dansscenen i regnet (!). Detta kan och vill man se om några gånger.

Trivia: Voted #8 on Empire magazine's 500 Greatest Movies Of All Time (September 2008). / This was the fourth time the song "Singin' in the Rain" was used in an MGM film. It was introduced in The Hollywood Revue of 1929 (1929) when it was sung by the MGM roster in front of a Noah's Ark backdrop. Jimmy Durante sang it briefly in Speak Easily (1932). Judy Garland also sang it in Little Nellie Kelly (1940). / It was voted the #1 movie musical in American film history by the American Film Institute in 2006. The song "Singin' In The Rain" ranks #3 in their top songs. It also is in the Top 100 list of AFI's 100 Years... 100 Movies (#10) and AFI's 100 Years... 100 Passions (#16).

Borr
gav betyget:

Det marks att denna filmen är ganska gammal. Ändå rätt så snyggt gjord med färg och sånt. Tycker dock att teaterversionen är bättre även om de är väldigt lika varandra.

tennisemme
gav betyget:

Det är så skönt att sitta och titta på en glad film från 50-talet, och storyn i den här filmen gör det bara bättre! Rolig och bra klassiker.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 689
Filmen är både i färg och svartvit
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: