En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Phantom of the Opera, The

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,4
(9 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,4
(9 betyg)

Handling: Paris 1877. På scenen i stadens Operahus står den unga sopranen Christine Daaé och repeterar. Fantomen, som huserar i Operans mörka underjordiska gångar, är besatt av hennes skönhet och talang. Den berömda Operan drabbas plötsligt av en serie mystiska och mycket brutala mord. Samtidigt får Christine sitt livs chans. Hon ska ersätta den kända sångerskan Carlotta. Hennes framträdande blir en dundrande succé. Fantomen bestämmer sig för att göra allt han kan för att den sköna Christine ska få fortsätta att sjunga huvudrollerna. Det bästa sättet att ordna det är att se till att Carlotta försvinner. Om han så skall behöva gå över lik...

Fakta:
År: 1998
Regissör: Dario Argento
Originaltitel: Il Fantasma dell'opera
Ursprungsland: Italien, USA
Längd: 01:43
Ingår i tema: Ennio Morricone

Medverkande:
Julian Sands
Asia Argento
Andrea Di Stefano
Nadia Rinaldi
Coralina Cataldi-Tassoni
István Bubik
Lucia Guzzardi
Fler personer

Senaste recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Trots hög produktionskvalité är detta ganska troligt en av Dario Argentos största floppar. Den är helt enkelt inte bra. Påminner ofta väldigt mycket om Jean-Pierre Jeunets filmer. Ett klart bevis på hur ojämn Argento kan vara. Stark etta!

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en märklig, svårdefinierad och ruskigt dålig film av gialloregissören Dario Argento. Jag antar att det är tänkt som skräck, men alla komiska inslag (ofrivilliga?) förstör rysarkänslan som uteblir helt. Istället blir det något tramsigt romantiskt äventyrstjafs med uselt skådespeleri och taskig story. På sin höjd är den rolig med exempelvis råttslaktarmaskinen, men i övrigt känns det som ett totalt misslyckande.

die_hard
gav betyget:

den är riktigt riktigt bra ju

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 7214
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: