En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Cube Zero

Rysare:
Science Fiction:
Mysterium:
Drama:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(28 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Science Fiction:
Mysterium:
Drama:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(28 betyg)

Handling: En kvinna vaknar upp i en ändlös labyrint av kubformade rum. Rummen har en kall, skrämmande och spöklik atmosfär. På varje vägg sitter en lucka som leder till ett nytt exakt likadant rum. Kvinnan förflyttar sig från rum till rum och upptäcker, till sin lättnad, att det finns människor i de andra rummen. Men glädjen över att ha hittat andra människor blir kort, när de upptäcker att vissa rum är riggade med fällor vars enda syfte är att döda och lemlästa människorna på det mest grymma och plågsamma vis. Samtidigt som gruppen drastiskt minskar i antal då en efter en mördas, närmar sig ofrånkomligt sanningen om den gigantiska kuben. Vem eller vilka finns utanför? Och varför är gruppen inlåst?

Fakta:
År: 2004
Regissör: Ernie Barbarash
Originaltitel: Cube Zero
Ursprungsland: Kanada
Längd: 01:33
Medverkande:
Zachary Bennett
Stephanie Moore
Michael Riley
Martin Roach
David Huband

Senaste recensionerna

Skumbjörn
gav betyget:

Ettan va helt klart bättre, jag förstog inte så mycket av vad som hände.

pizzamatte
gav betyget:

en helt ok film med en klurig och spännande handling fast tyckte några grejer var helt obegripliga. Som killen som plötsligt kunde hoppa hur högt som helst fast helt ok film.

Jag gillar Cube konceptet. den är bättre än 2an som var grymt överdriven.

GalnaMee
gav betyget:

Kan väl börja med att säga att jag inte har sett "originalet" Cube, men trots det fångades jag verkligen av handlingen. Väldigt dramatisk och tuff på ett pusselaktigt vis.

Sophie
gav betyget:

Denna lever inte alls upp till förväntningarna då jag blev mycket imponerad av Cube från -97. Långsökt intrig, överflödig information som gjorde alltsammans löjligt och ointressant och medelmåttiga skådespelare. Mycket taffligt slut.

ronnbackmeister
gav betyget:

Bra uppföljare till cube, bättre än den andra uppföljaren

wildpalm
gav betyget:

Jag var inget superfan till första filmen som var ett ganska intressant och spännande mysterium. Den andra uppföljaren skapar en del utveckling men är i stort sett en upprepning. Ändå rätt underhållande. Stark tvåa!

The_Shaolin
gav betyget:

Ojojoj. Som vanligt får den här filmen en att rysa. Cubefilmerna stannar kvar långt efter att man har sett dom. Dom är verkligen rusliga och jag älskar dramatiken i dom! Skräckfilmer för pusselfreaks! :)

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 8175
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Cube (1997)
Cube 2 - Hypercube (2002)