En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Training Day

Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(100 betyg)
Sätt ditt betyg:

Training Day Köp filmen på Discshop
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(100 betyg)

Handling: Varje dag pågår ett krig på gatorna i storstäderna i USA - ett krig mellan boende i området, knarklangare och lagens representanter. Alonzo Harris hör till den sistnämnda kategorin. Sedan tretton år tillbaka har han jobbat som narkotikaspanare inom Los Angeles poliskår. Under sina många och långa pass har Harris sett det mesta och den optimism han en gång kände för sitt yrke har gradvis försvunnit. En dag får Harris en ny kollega, den unge Jake Hoyt. Han är exakt så som den ärrade veteranen Harris var i början av sin bana: beredd att bekämpa det onda och förändra världen till det bättre...

Fakta:
År: 2001
Regissör: Antoine Fuqua
Originaltitel: Training Day
Ursprungsland: USA
Längd: 02:00
Medverkande:
Denzel Washington
Ethan Hawke
Scott Glenn
Tom Berenger
Harris Yulin
Raymond J. Barry
Cliff Curtis
Dr. Dre
Snoop Dogg
Macy Gray
Charlotte Ayanna
Eva Mendes
Nick Chinlund
Jaime Gomez
Fler personer

Mest populära recensionerna

kalles
gav betyget:

Spännande och lite halv-klurig med många intressanta vändningar, håller mycket högre klass än dom flesta snut-filmer, mycket tack var snyggt foto, rappa repliker och stilrik scenografi..

Denzel är som många påpekar ruskigt bra, och även om många av dom andra skådisarna är rätt så dåliga så är Denzels rollprestation värd en titt ändå..

film_alex
gav betyget:

En mycket bra film! Antoine Fuqua har lyckats hitta en väldigt bra balans mellan action och realism. Med det menar jag att huvudpersonerna känns båda väldigt mänskliga och realistiska och inte som någon Vin "xXx" Diesel som flyger med motorcykel och dödar "bad guys" till höger och vänster.

Lägg då dessutom till en underbar insats från Denzel Washington och en bra från resten av teamet, plus en väldigt bra och oförsägbar handling så väger filmen upp till en fyra.

Det är bara mindre grejer som gör att jag håller inne på en femma så detta är helt klart en sevärd film.

dentan
gav betyget:

Filmen som gjorde att jag omvärderade Denzel Wahington som skådis. Hade tidigare tyckt att han mest var en lipande tönt men i den här rullen är han hur bra som helst. Även Ethan Hawke gör en stark och trovärdig insats som helylle gröngöling. Filmen innehåller en rad starka scener som etsar sig fast i minnet. Det enda felet med filmen är att det blir en aningens aning krystat i uppgörelsen på slutet, men jag ger helt klart en femma ändå.

Senaste recensionerna

movie-king
gav betyget:

bra film!
men kändes lite för kort

dawe100
gav betyget:

Riktigt sevärd rulle med Denzel Washington i spetsen som spelar utmärkt.

freddyvonmetal
gav betyget:

mycket mycket bra trhiller har älskat den här filmen länge och det e en utmärkt gat/polis film..ethan hawke är bra och denzel måste jag inte säga nåt han e alltid duktigt..

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en överraskande thriller med Ethan Hawke, men framför allt gör Denzel Washington en av sina absolut bästa roller. Hela filmen utspelar sig under en dag och det är lätt att sätta sig in i huvudkaraktärens jobbiga situation som gör sin första dag som narkotikapolis. Spännande från start till mål och det blir inte den där klyschiga "klok erfaren kontra övermodig nykomling"-utvecklingen av filmen som man befarade i början. Sticker ut och lyckas höja pulsen rejält på sina ställen. En mycket bra film.

Shining_pearl_
gav betyget:

Varken särskilt intressant eller spännande, men fungerar att kolla på om man inte har något bättre för sig. Godkänd.

uncle_funk
gav betyget:

En grymt bra film som fångar en i filmvärlden.
Denzel är lika bra som vanligt.

Dan banan
gav betyget:

Stämningsrik action med Ethan Hawke och Washington.
Dialogerna berömmer jag, men stundtals så känns dom så där överdrivet kryddade och klipskt framskurna. Handlingen i det stora hela håller och det finns en bra tempouppfattning bakom det här. Jag ser det som så att filmen inte är helt oförutsägnar men det behöver jag nödvändigtvis inte ta upp.
Oseriöst men uppskattat att Dre och Snoop Dogg får sina stunder också, det "smakligt".

Bland det mer uppskattade actionrullarna från mitt håll. En svag fyra. Det är något att se

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 92
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: