En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Lady Vengeance

Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(27 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(27 betyg)

Handling: Geum-ja är en mycket vacker och mycket farlig ung kvinna, en ängel och en djävul på samma gång. För tretton år sedan gjorde hon sitt livs misstag då hon ungdomligt naivt litade blint på fel man och lät sig bli utnyttjad och satt till syndabock för ett hemskt brott. Nu, tretton år senare, har hon avtjänat sitt långa fängelsestraff och är redo att sätta sin mycket exakta och utstuderade hämndplan i verket. Men det är en sak att inlåst planera allt in i minsta detalj och en helt annan att behålla sin beslutsamhet utanför murarna. Kommer Geum-jas hämnd verkligen att lyfta det ok som plågat henne, eller kommer den att föra henne ännu längre in i mörkret?

Fakta:
År: 2005
Regissör: Chan-wook Park
Originaltitel: Chinjeolhan geumjassi
Alternativ titel:Sympathy for Lady Vengeance
Ursprungsland: Sydkorea
Längd: 01:52
Medverkande:
Lee Yeong-ae
Choi Min-sik
Kim Bu-seon
Kim Shi-hoo
Lee Seung-Shin
Oh Dal-su
Bilder:

Copyright Noble Entertainment
Fler bilder

Senaste recensionerna

svartkomikern
gav betyget:

En tragedi den här gången. Jag föredrar Old Boys mörka komik.
Fotot var dock intressant.

slizy
gav betyget:

Inte i närheten av "Hämnarens resa" och "Old Boy". Denna tredje film känns seg rakt igenom men har sina ljusa stunder.

film_alex
gav betyget:

Ganska usel och trist film i helhet, men den hade vissa bra moment som gör att filmen blir godkänd trots allt. Vill speciellt kommentera fotot som är välplanerat, färgstarkt och snyggt.

Lepre
gav betyget:

Man måste bara älska scenen som kommer senare i filmen då alla föräldrar (utan att avslöja för mycket) alla får ge igen, och de är ett par stycken. Annars hade jag inga speciella tankar om filmen, poetiskt och vackert, men ibland går den in i dimman och blir på tok för skum. Rått, brutalt och poetiskt och vackert, lite rörigt dock. Det blir en svag trea. Otroligt att jag finner mig hejandes på folk när de torterar en snubbe, rättvisa?

carlstrom
gav betyget:

Perfektion och kunskap gör detta till ett stort konstverk. Stark fyra.

imaculent
gav betyget:

Gillar man de två tidigare så gillar man den här. Innehåller - inte helt otippat - en hel del hämnd. Bra tankar runt hämnd - känns det bättre efteråt?

SaltaFia
gav betyget:

Jag tycker att den här filmen blir bättre när man kommit hem o låtit den "landa". Den tar upp flera moraliska o etiska frågor, som t ex, vill man som anhörig till ett offer verkligen själv tortera förövaren?Och viktigast, kanske, mår man då bättre?

Frånsett dessa frågor tycker jag att filmen är väldigt snyggt gjord även fotomässigt, med återkommande tema som blodrött, vitt och svart.

Jag har också Oldboy hemma men hade väl lite höga förväntningar på den. Tycker ändå att det är en mkt bra film, men uppskattar mer berättandet i LV. Den stannar kvar i sinnet, och det är ett gott betyg från mig

Mer fakta:
Biopremiär: 2006-03-17
Filmpunkten-id: 9972
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Hämnarens resa (2002)
Old Boy - Hämnden (2003)