Tippade faktiskt Real som segrare, mycket bättre utgångsläge. Snarare tur för Barca att matchen slutade 1-1![]() Hur kan ni ens snacka spansk fotboll när allsvenskan har dragit igång? Gnaget 2-2 mot Gefle tyvärr. På måndag bär det av till Växjö för min del. Öster away, f*cking love it ![]() __________________________ |
Tur för Barca? Real Madrid rörde ju knappt bollen den sista halvtimmen, men dom kämpade riktigt bra i försvaret, för en gångs skull bör tilläggas.. Forza Gefle IF förresten.. __________________________ Kalles |
Real hade tur, som kalles sa. Vi hade många bra målchanser och borde ha gjort minst ett mål till. Allsvenskan, inget vidare, tycker jag. Men det beror nog på att Peking är i superettan, men till nästa säsong är vi med. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
FC Barcelona - AC Milan, vad sägs om den matchen? Det kommer bli en tuff match, men vi tar dem. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Milan är ett sånt otroligt tråkigt lag, Barca vinner, däremot tror jag att Lyon hade vunnit över Barcelona.. __________________________ Kalles |
haha gnaget kan va nöjda över en pinne hemma mot gefle tycker jag. barca-milan kommer bli en otroligt härlig match och verkligen mötet mellan de onda och de goda. barcelona är explosivitet, teknik och glädje - milan är filmningar, försvarande av ledningar och ett evigt klagande på domaren... __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Visst ni har lite rätt i vad ni säger Milan spelar mycket taktiskt och ibland defensivt, det kan vara tråkigt ibland, men de spelar mycket smart. Inzaghi & co filmar ganska mycket, dock en liten förbättring på de senaste matcherna, men bli inte förvånade om filmningarna återkommer. De försvarar sig väldigt bra och när de vill ha tid klagar de på domaren ibland. Ja, mi har rätt. Men spelar de en mer öppen fotboll, så kommer det bli en av årets matcher. När Kakà kommer rättvänd med bollen får vi se upp, Shevchenco`s smarta löpningar och hans kyliga avslut (kanske världens bästa) får vi också se upp med. Stam`s hårda markering och styrka kommer betyda mycket om han är med och Nesta`s timade gjildtacklingar, som är världens bästa, kommer nog ställa till det för oss. Får vi tillbaka Edmilson, Motta och Xavi har vi ett sanslöst bra mittfält.Och om Marquèz kommer tillbaka betyder det mycket. Messi är nog också tillbaka till den matchen. Sen får vi bara hoppas på att Ronaldinho Vàldes, Deco, Eto òch Puyol håller tills dess och även håller i de båda matcherna. Slår de här sakerna in blir det en mycket bra fotbollsmatch. Får hoppas att Rijkaard och Ancelotti spelar offensivt och spelar vacker fotboll, när de har sådana spelare. Jag tror matcherna slutar. ACM - FCB 0-0 (hoppas på 1-3, då blir det en bra match) FCB - ACM 2-1 (hoppas på det resultatet) __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Ja som sagt så talade jag från utgångsläget, att sedan Real gjorde en kass match har inte med den saken att göra. Förhandstippat så hade nog fler insatta tippat Real som segrare. __________________________ |
Wookad, snart är det dags för de hederliga gamla Stockholms derbyna igen, i sommar för AIKs del. Ska du gå mot Djurgården? (Egentligen behöver jag väl inte fråga). På måndag, på min födelsedag är det DIF - HIF, på Råsunda. Jag har hört att de kanske ska bygga om Söderstadion, 50 000 i kapacitet eller något, isånafall borde nya Råsunda ta 75 000 pers. Det ska ju bli vår National arena, vi måste ju ha en stor arena i Sverige. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Nu har jag gjort en ny drömelva, som jag har haft i över en månad som Dream-Team. OBS, EU-regeln gäller. Spelstil: 4-3-3 Offensivt Målvakt MV 1.Gianluigi Bùffon. En mycket säker målvakt, han kan dominera i luftrummet, han är jämn och stabil, mycket säker, men gör ändå så otroligt snygga fantomrädningar som man förälskar sig i. Mycket lugn och har mycket rutin, även snabbt nere vid skott. Backar B Högerback HB 2.Paulo Ferriera Mycket bra offensivt och defensivt, gör nästintill aldrig misstag, kan göra de flest offensiva världsspelare osynliga i en hel match. Regerar på högerbacken. I sin bästa ålder just nu, ända rutinerad. Högermittback HMB 6.Allessandro Nesta Håller ihop backlinjen och ställer de flesta anfallare i offside lätt. Bra styrka och huvudspel. Och sen det bästa, världens bästa glidtacklingar, världens bästa timing i tacklingarna överhuvudtaget och är så snabb så att han springer ikapp de flesta anfallarna och tacklar ner dem. Har även en otrolig placeringsförmåga på planen.Står rätt för det mesta. Mycket rutinerad, smart och säker och mycket klokt spel. Markeringssäker. Vänstermittback VMB 5.Carles Puyol Safòrcada (kapten) Min favorit back och favoritspelare efter Ronaldinho. Chef i backlinjen, bestämmer där och hjälper de andra. Mycket tuff, mycket, mycket markeringssäker, bland de bästa markerare i världen. Bra huvudspelare, läser spelet strålande, mycket bra tacklingar (nästan lika bra som Nesta, enligt mig) bra passningsspel. Och framför allt ett mycket, mycket stort hjärta, han offrar sig och sliter som ett djur. Även väldigt snabb för att vara back och bra uthållighet. Vänsterback VB 3.Gianluca Zambrotta Ett otroligt slit och kämpande, mycket, mycket snabb för att vara back (föredetta mittfältare). Mycket bra defensivt men framför allt offensivt, ruschar som ett djur över vänsterkanten. Bra bollbehandling, bra bolldistribution och mycket bra passningspel och inlägg. Även bra markeringsspelare och huvudspelare. Mittfältare MF Defensiv innermittfältare DIM 4.Patrick Viera Mycket, mycket tuff. Bra tvåvägsspelare som tar ett otroligt ansvar bakåt. Otrolig lungkapacitet och arbetskapacitet och mycket rörlig för sin storlek. Bra huvudspelare och mycket bra passningsspelare. En mäktig vetaran. Höger innermittfältare HIM 8.Ricardo Izècson Dos Santos Leite / Kakà (Kakà är artistnamnet) En artist som har ett mycket bra skott och otroliga finter och en otrolig kreativitet, som man bara ser hos några få spelare. Han har också en mycket bra spelförståelse och ett mycket bra passningsspel. Och vilken snabbhet och kondition, huh, man blir svettig bara av att se honom. Och sen lyckas han koppla ihop allt det där, en av världens bästa fotbollspelare. Nästan omöjlig att stoppa när han kommer i fart. Vänster innermittfältare VIM 7.Clarence Seedorf Gör ett otroligt jobb i defensiven, dock ganska tyst. Men han suger åt sig bollar och fördelar dem till de något bättre spelfördelarna. Han täcker ytor och springer så in i helvete. Mycket rutinerad, men han är gammal och kan bara hålla på i några år till på högsta nivån i fotboll. Mycket viktig, även om han inte märks så mycket. Anfallare/Forwards F Högerforward HF 11.Thierry Henry En liten blandning av Eto`o och Ronaldinho, dock snäppet sämre än de både i deras bästa skickligheter. Men en världsspelare av yttersta rang, han gör mål, jävligt snygga dessutom. Han leker bort motståndare lätt och brukar förnedra motståndarlagets backar och målvakt. Mycket snabb, otroligt teknisk och en mycket bra skottprecision. Frankrikes bäste. Centerforward CF 9.Samuel Eto`o Fils Världens bästa centerforward, enligt mig, En av de snabbaste, målfarligaste (om han får rätt understöd, fast ibland kan han fixa mål själv) och bästa spelarna i världen. Mycket bra placeringsförmåga, med bollen och skapligt huvudspel, nästintill världens mest kompletta forward. Vänsterforward VF 10.Ronaldo de Assis Moreira/Ronaldinho (Den lille Ronaldo) Världens bästa spelare, min idol, älskar honom, världens bästa spelare genom tiderna, enligt mig. Världens bäste spelfördelare, kan lägga fram vilken passning som helst, är expert på att assistera målskyttar. Mycket, mycket bra tillslag överhuvudtaget, ett mycket bra skott, mycket bra precision. Snabb som en vet inte vad, accelerationen är på max för en människa och tekniken, kreativitet är så bra som den kan vara. Världens bästa teknik också. Han gör otroliga saker med bollen i en hastighet som det inte finns något namn på. Världens bästa fotbollsspelare, även han med ett stort hjärta. Det här är mitt Drömlag. Lägg märke till att det är en blandning av gammalt och ganska ugnt, att EU-regeln har infriats och att de kan komminucera med varann. Bùffon, Nesta, Zambrotta och Seedorf kan italienska (viktikgt då Seedorf och Zambrotta måste komminucera på vänsterkanten). Puyol, Ronaldinho och Eto`o kan spanska. Kakà, Ronaldinho och Ferriera kan portugisiska (viktigt för gögerkanten) och Henry och Viera kan komminucera på franska och Viera kan översätta lite italienska. Annars kan de ju prata engelska till varann. Vad tycks? __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! [Inlägget ändrat av SvenskaFilmNörden 2006-04-08 16:57:16] |
Jag vill också, fast jag orkar inte skriva en massa, plus att jag tar spelare jag gillar även om dom kanske inte är bäst i världen.. 4-4-2 blir det förresten.. I mål: Rüstü Recber Högerback: Miguel Mittbackar: Ramos och Ledley King Vänsterback: Jörgen Öbrink Högermitt: Beckham Def. mitt: Makelele Off. mitt: Ronaldinho(Han är ju bättre mitt i banan) Vänstermitt: Hasan Sas Toppar: Ronaldo och Benny Mattsson __________________________ Kalles |
Jag tog inte spelarna för att de är bäst, jag gillar de jag tog också. Och från sin vänster position kan Ronaldinho mata in inlägg till Eto`o samtidigt som han kan skära in i banan så att han kommer rakt mot mål. Bra laguppställning, förresten. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Södetstadion kommer då inte bli 50 000. Den nya arenan i Solna lär bli runt 60 000. Och ja jag ska gå mot jyrgårn då jag är säsongskortsinnehavare ![]() __________________________ |
att bygga en 75'000sitsig råsunda e kanske ingen vidare idé och milan kommer inte spela öppet, mitt tips är 1-1 milan går vidare pga fler bortamål ja vill också göra en drömelva. gör en av de bästa spelare jag sett under min livstid buffon -------- cafu franco baresi tony adams maldini ------- zvonimir boban på spelhumör roy keane anno 99 nedved för tre år sen ------- dejan savicevic champions leaguefinalen 94 ------ weah under mitten av mitten av nittiotalet alan shearer anytime __________________________ who do i trust? me - thats who! [Inlägget ändrat av manne747 2006-04-09 02:33:31] |
Jag tycker iallafall att Sverige behöver en jättestor arena, vi ska ju vara en fotbollsnation. Iallafall om vi ska få hålla EM eller VM här någon mer gång. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Men man kan inte bygga en stor arena som aldrig skulle fyllas. Det gör inget land till en stor fotbollsnation. Sovjet hade arenor som tog hundratusen men de va aldrig ens när att vara en stor fotbollsnation för det. Jag hejar på blåvitt så jag vet hur kul det är när 40'000 platser gapar tomma på en arena. Och det är när man får EM/VM man bygger arenorna, man bygger inte arenor för att få EM/VM __________________________ who do i trust? me - thats who! |
En stor arena är bara en massa onödiga utgifter. Inget lag har råd att ha den som hemmaarena så den kommer stå tom året runt. Sveriges befolkning på 9 miljoner förtjänar inte en 75 000-arena. I Tyskland där de har nästan tio gånger så många invånare är det andra bullar. __________________________ |
Precis. Fast svenska lag behöver iofs inte betala för tomma arenor, de gör kommunerna. Tycker lagen i sverige borde försöka göra som danskarna eller hockeyklubbarna å bygga egna arenor, de e då man kan etablera sej på iaf en hyffsad nivå. __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Okej, kanske var överdrivet. Gå in här och gör en drömelva, det gör jag varje år. Väldigt roligt, faktiskt. http://dromelvan.aftonbladet.se/index.php __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
blir ingen drömelva utan mild __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Det var synd att en av Sveriges största tuffingar slutade. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Säg inte så SvenskaFilmNörden, Jörgen Öbrink spelar ju fortfarande kvar i Skutskärs IF![]() __________________________ Kalles |
Okej, känner inte till han, men Mild var säkert bättre. Jag har gjort en laguppställning med de bästa spelarna som funnits, enligt mig. (OBS, alla har slutat och EU-regeln gäller ej) MV 1.Dino Zoff HMB 4.Tony Adams LIB 6.Franco Baresi VMB 3.Giacinto Facchetti LIB/DIM 5.Franz Beckenbauer VIM 8.Ladislao Kubala CIM 15.Arthur Antunes Coimbra (Zico) HIM 7.Diego Armando Maradona HF 11.Manuel Francisco dos Santos (Garrincha) CF 10.Èdson Arantes do Nascimento (Pelè ![]() VF 9.Hendrik Johannes Cruijff (Johan Cruyff) __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Men HAHA! Vafan du har ju bara plockat in lite kända namn i din jävla elva. Ofta du har sett alla spela tillräckligt många gånger för att utmärka dem som dina enligt tidernas bästa spelare. Omfg ffs lol roflmao n00b på dig ![]() __________________________ |
Jag har sett Adams spela, jag har sett Facchetti spela, jag har sett Zoff spela, jag har sett Beckenbauer spela, jag har sett de flesta där spela. Du vet man kan se gamla matcher på band och på tv. De brukar visa gamla VM på Eurosport ibland, och sen har min farfar och pappa gamla inspelade matcher och då är några av de här spelarna med.. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! [Inlägget ändrat av SvenskaFilmNörden 2006-04-15 11:58:07] |
Jag är ljupt besviken, jag trodde vi gillar film här, så kommer det fram att det gömmer sig fullt med fotbolls nördar bakom fasaderna. __________________________ Hette cher_is_best förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
Oh no, you busted us. Man kan väl vara både filmnörd och fotbollsnörd, fast jag måste erkänna att jag älskar fotboll lite mer än film. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Film är en hobby, fotboll är en livsstil. __________________________ |
Japp, skulle aldrig kunna säga det bättre själv. __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Men suck xD Ishockey dåe ? är ni lika besatta av den skitsporten ? xD __________________________ Kallades cher_is_best här förut http://www.youtube.com/watch?v=6qHvwnbmMJw&search=rhonetta |
seriöst. vem kan ta ut påstå sej ha sett en spelare som garrincha tillräckligt mycket för att gilla hans sett att spela tillräckligt mycket för att ta ut honom i ett drömlag. ta ut såna du själv lärt dej uppskatta istället, kanchelskis, beckham eller joaquin __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Garrincha har jag väl inte sett då, men det sägs att han var världens bästa högerytter och jag har sett några och andra har jag bara hört talas om, från mitt lag. Det kanske skulle vara bättre om jag tog spelare från min egen generation som jag sett spela då, som du sa, men jag gissar på att de aldrig har kommit upp eller kommer komma upp i de där spelarnas skickligheter. Möjligen min favorit Ronaldinho och spelare som Romario, Nesta och Puyol. Men de där var de som (efter vad jag har hört och läst) borde vara de bästa spelarna som funnits. Och c00per_91, jag hatar skitsporten hockey, blä! __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! [Inlägget ändrat av SvenskaFilmNörden 2006-04-17 09:11:51] |
sfn: Njo, det tror jag nog de kommer göra. Om Garrincha åkte i tidsmaskin till dagens fotboll skulle han antagligen hålla superettanklass. gör ett lag av din generations spelare istället så blir det roligare att diskutera också. ja gör om min elva lite, tänkte inte efter innan senast (från vänster till höger) schmeichel under 90talet ----- given målvakt. läste spelet gudomligt och plockade ner bollarna innan det blev chanser maldini när han var världens bäste spelare både offensivt och defensivt, mitten av nittiotalet baresi närsomhelst under hans tjugo år långa karriär som kung i milan. är lagets givna lagkapten adams när george graham tränade arsenal och laget lyckades med 20 offsidefällor per match cafu sista åren i roma eller första i milan ----- saknar lite i snabbhet men tar igen det me rutin å positionsspel. blir inte mycket lägen för motsåndarna heller eftersom adams och baresi drar igång en vattentät offsidefälla. en ung maldini på vänstern och en evigt ung cafú på högern blir också farliga hot offensivt ---- nedved för tre år sen roy keane runt 99 stefan schwarzvm94 ---- för att kunna ge geniet savicevic friheten att slippa tänka defensivt plockar jag in superba tvåvägsspelare. den form nedved visade upp runt år 2002 gör det omöjligt att hålla honom utanför startelva, och han passar bra i laget system i en fri roll lite till vänster på mittfältet. med maldinis defensiv i ryggen vet att han att han göra vad han vill. ----- savicevic championsleague-finalen 94 weah första säsongen i milan shearer anytime -----ett underbart anfall med savicevic i en fri, släpande forwardsroll, weah arbetandes över stora ytor och shearer som iskall avslutare i straffområdet. the right man in the right place yet again. ----- det smärtar att hålla spelare som klinnsmann utanför startelvan, men han skulle inte funka tillsammans med shearer på planen. han är hursomhelst given på bänken tillsammans med 1994 års version av robert baggio, de senaste årens gennaro gattuso, back-upförsvaren alessandro costacurta och vår egna thomas ravelli under ett visst världsmästerskap. __________________________ who do i trust? me - thats who! [Inlägget ändrat av manne747 2006-04-17 15:41:03] |
Jättebra laguppställning manne, sen att du förklarar när de var som bäst och hur de spelar blir det bara ännu bättre. Förresten mycket bra spelare, fast känner dock inte till Savicevic, men jag förmodar att han spelade i Milan. Weah har jag bara sett någon gång, var han bra? När jag såg han var han skaplig. Förresten två bra matcher i veckan, AC Milan - FC Barcelona och Arsenal FC - Villareal __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Du såg honom antagligen när karriären var på nedgång. Det var nästan tragiskt att se honom spela ut karriären som lönnfet 35åring i klubbar som Manchester City när man sätt honom sista året i PSG och första i Milan. När det gäller att komma förbi sin försvarare finns det ingen idag som är i hans klass, Weah i toppform skulle jag välja före Ronaldinho utan att tveka. Han kunde ta sig förbi fyra försvarare utan problem och var det bara en motståndarback så va de inge snack om saken. Savicevic var en nästan lika stor spelare som höll till i Milan under ungefär samma tid, mitten av nittiotalet. Där har du ett riktigt geni. Vad gretzky e i hockeyn va savicevic på planen. Finns inte många spelare som påminner om honom idag. Offensiv mittfältare, otroligt duktig passningsspelare som tänkte helt annorlunda, slog omöjliga passningar. (För motståndarn att försvara sej mot). Barcelona -94 fick i Champions Leaguefinalen 1994 spö av Milan med 4-0 av en anledning. Savicevic va på spelhumör. Du lyckades gissa att han va en milanspelare iaf, va rätt många från rossoneri i laget, blir ju att ja tippar lite med hjärtat. men jag tog ju spelare som förknippas med juve, arsenal å man utd också, inga favoritlag direkt. __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Ja, jag har sett målen ifrån finalen -94, jag säger bara tragiskt. Men ingen av storstjärnorna i Barca var ju på tårna då, väldigt synd faktiskt, hade kunnat bli en mycket bra match annars. Vilka är dina favoritlag? __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
det va inte spanjorenras fel, mot en savicevic i högform finns det inget försvar helt enkelt. hmm blåvitt och milan är två lag ja hållt på så länge jag kan minnas. fast det är inte sant, ja kommer exakt ihåg vilka matcher som fick mej hålla på respektive lag. tidigare nämna milan-barcamöte och ifk göteborgs spel i champions league säsongen 94/95. sen gillar jag i allmänhet lag som spelar rolig fotboll eller har fans med hjärta __________________________ who do i trust? me - thats who! |
Okej, nej som du beskriver honom så fanns det ingenting som kunde stoppa honom och sen din andra favorit Baresi som höll ihop försvaret och sen Weah om han spelade där då. Det var ett bra lag, kanske det bästa Milan någonsin har haft? Mina favorit lag är: 1.Självklart Fùtbol Club Barcelona 2.Fùtbol Club Internazionale Milano 3.Manchester United Football Club 4.IFK Norrköping __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Vem tror ni vinner allsvenskan? Själv tippar jag Elfsborg 1.Elfsborg 2.IFK Göteborg 3.Djurgården 4.AIK 5.Hammarby 6.Häcken 7.Halmstad BK 8.Helsingborg IF 9.Malmö FF 10.Gais 11.Kalmar FF 12.Gefle 13.Öster 14.Örgryte __________________________ F.C Barcelona, finns det något så vackert och älskvärt? Älskar Barca! Blaugrana! |
Elfsborg? Haha nej du. De har en på pappret väldigt bra trupp men de kommer inte hålla till ett SM-guld tyvärr. Förnyad trupp med spelare som inte känner varandra tillräckligt bra. Jag tror på samspel, inte gamla meriter![]() 1. Djurgårn (hatar att säga detta) 2. Hammarby (hatar att säga detta också ![]() 3. Helsingborg 4. Elfsborg 5. Malmö 6. Göteborg 7. AIK 8. Kalmar 9. Halmstad 10. Gais 11. Häcken 12. Örgryte 13. Öster 14. Gefle __________________________ [Inlägget ändrat av Wookad 2006-04-17 20:33:01] |