en sak som jag undrade..har inte jago i aladin samma röst som timon i timon och pumbaa??bara undrade d verkade så när jag först hörde hans röst. nån som vet vem som har den rösten förresten?
Jag är lite old school och tycker Kalle är roligaste Disney figuren. Han är klantigast, argast, dummast och roligast. Musse går heller inte av för hackor...
Jag tycker att Ariel är lite av en skam för det kvinnliga könet! Hon är så underlägsen, vaddå ändra sitt utseende bara för en kille!?!? Och att satsa hela sin familj för sin kärlek är dumt och själviskt tycker jag... Kanske är jag totalt oromantisk nu men var ligger flickans prioriteringar egentligen? Dessutom är loverboy bara smörig och rätt självgod... Upp till debatt folket!
Hon Mulan kan ju stå upp för sig själv rätt på tycker jag... Men hon måste i och för sig klä sig som man för att få sin vilja igenom, så det är sant att Disney inte har många kvinnliga suna förebilder... Belle i Beauty and the Beast är ju rätt bra, men inte tillräckligt. Hmm...
de kvinnliga figurerna är oftast för söta och puttinuttiga. fast Mulan är cool...och jag har alltid gillat Nala i Lejonkungen fast jag har ändå gillat Simba bäst...och den kvinnliga hyenan, Shenzi är rätt grym, det är ju ändå hon som är ledaren liksom... fast en som är riktigt töntig är Jane i Tarzan, och Ariel förstås, och Jasmine i Aladin... dessa får det kvinnliga könet att verka så underlägset..nä, tacka vet jag Mimmi Pigg, hon hunsar med sin Musse och låter inte sej nedtryckas!!!
Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Men grejen är ju att man borde få vara kvinnlig utan att underkasta sig mannen! Mulan måste ju bete sig/ klä sig som en man för att få respekt, vad ger det för signaler? Jag är inte säker på att barn identifierar sig med djurkaraktärer som de i Lejonkungen, som de gör med de kvinnliga, pinnsmala storbystade våpen som alltsomoftast finns i Disneyfilmerna idag... !ah jag låter nästan militantfeministisk nu, men jag kommer ihåg vilka skumma tankar som rörde sig i mitt lilla huvud i den åldern..
Jag blir glad när jag hör unga tjejer som resonerar som dig Nefern. Det måste vara ännu jobbigare att var tonåring nu än när jag var det för 10 år sedan och mer, med alla dokusåp-bimbos och MTV idioti som det nya idealet.
Jysses, vad ni är kloka ! Jag håller med till fullo. Stackars riktigt unga flickor som växer upp numera, ja, inte bara dom .., såg en artikel om en tant på 80 som lyft sitt ansikte. Hjäääälp. Tacka vet jag min russinskrynkliga, virriga mamma.
Klar vi är kloka. Jag är som en enda jättestor ipren. Måste kostat multum att lyfta en 80åring, vilket slöseri med stålar. Dessutom är det vackert att åldras, det är som ett vin som bara blir bättre med åren...
Jo, det kan nog vara sant Dude.. Jag hörde min 8-åriga syster fråga sin kompis om hon såg tjock ut i ett par mjukisar hon provade för ett tag sen, och då kände jag verkligen maktlöshet. Vad ska man göra som förälder/syskon/kompis när det alltid finns tusen signaler mot en ute i samhället? Jo, det är nästan så man vill gå och spränga nått
Hah, var inte det precis vad jag sa om dej en gång Elisabet? Att du med tanke på din personlighet antagligen har åldrats som ett fint vin?
Håller med dig i allt du säger, Nefern! Mer sånt överallt! En av mina Disneyfavoriter är Bagheera. Har varit förälskad i honom hela min barndom... Roligast är Kalle, Timon och självklart Doris i Hitta Nemo!
jag tycker det är förfärligt att små flickor runt 8 är så fixerade vid sitt utseende! barn i den åldern ska leka och ha kul och inte bry sig om hur man ser ut! det gjorde jag i den åldern! det är på senare tid som ajg har blivit mer utseendefixerad! det är helt förfärligt. och bara för några dagar sedan kollade min kompis sitt BMI och fick veta att hon var underviktig! och jag själv är precis på gränsen till det...men min kompis tycker själv att hon är tjock trots att man nästan ser hennes revben!! det är totalt förfärligt!! och igår såg jag en liten flicka i 10-års åldern som var grovsminkad!! vart är världen på väg egentligen??
"You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one!
Jag tycker om anden i Aladin och alla Aladinfilmerna, jag älskar allt som är magiskt. Och eftersom ni nämner det, i detta sammanhang (!) så håller jag till fullo med alla som är förbannade på utseendehetsen i media och på andra ställen. Ett samhälle som kryllar av dubbelmoral- (stort godisutbud överallt, snabbmat, läsk varenda dag m.m.- och mot detta ska alla försöka vara smala och vackra, som tidningar och TV tycker)- måste man protestera mot, med KRAFT.
MIna favoriter är många men några är timon och pumba ur Lejonkungen " du ska kalla mig herr gris". Doris i hitta Nemo.. Sen så kan ja inte släppa tanken av kalle och långben....
Långben som disneys sämsta figur? Nä, nu går skam inte bara på torra land utan hoppar banne mig omkring uppe på molnen! I för sig så har han klappat ihop totalt i de senaste moralkakorna från Musöronskonglomeratet, men vad gäller de tidiga 40-50-talsfilmerna så regerar han ohotat. Grejen med dessa filmer är inte bara att haha där ramlar han och slår sig utan de handlar om att känna igen sig själv och kunna skratta åt det. Långben är inte så banal som folk tror (och som disneys eget folk på senare tid också tror).
Jag menade ju förstås inte att han var direkt sämst, men jag vet faktiskt att jag inte tyckte om honom speciellt när jag tittade på sånt där. Jag kan inte komma på nån som är direkt dålig.
Do the things you think you cannot do
Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd.