Läste nyss att New Line vill ha Peter Jacksson att regissera "The Hobbit". Vilket jag tycker är årets största film nyhet för det finns ingen annan som skulle passa bättre till jobbet tycker jag. Vad tycker ni?
Håller med. Även om det säkerligen finns regissörer som skulle göra jobbet lika bra, så vore det "tryggt" om Peter Jackson återigen fick stå för regin. Man vill ju undvika att den fjärde filmen spretar i jämförelse med de tre första och blir en udda stand-alone. Hoppas verkligen att Jackson får stå för regin, om inte annat för nervernas skull.
[Inlägget redigerades av Goliatbagge 2007-08-11 18:20:57]
Ja de finns säkert några som skulle kunna göra ett riktigt bra jobb men känner att Jackson är gjord för jobbet eftersom han gjorde "Sagan Om Ringen", det var han som byggde upp Midgård. Sen är det juh inte direkt nån uppföljare utan detta är juh om Bilbo och hans äventyr, läste också att det inte bara ska bli en film utan två stycken "The Hobbit". Kan juh alltid hoppas det blir en ny triologi. Eller?
Många fans har väntat på att Peter Jackson själv skulle tackla uppgiften med att regissera ”The Hobbit” och dess uppföljare. Men istället ställer han sig åt sidan och blir projektets producent medan Guillermo del Toro tar hand om taktpinnen. Under premiären av "Barnhemmet" bekräftade del Toro att han kommer regissera det som blir hans största projekt.
Inspelningarna beräknas komma igång nästa år och vardera film har en budget på 150 miljoner dollar. ”The Hobbit” får biopremiär under 2010 och uppföljaren 2011.
"Hobbit", hoppas det inte är ännu en film som folk bara går i (till och med träden). KAn inte fatta varför folk gillar filmerna så mycket. Läste böckerna, betydligt bättre. __________________________
EUREKA! Sa Newton när han fick ett äpple i skrevet.
Tror faktiskt att Del Toro kan fixa det här, speciellt med Jackson som producent i bakgrunden, som en indirekt rådgivare.
Äntligen! Jag har sett fram emot denna film (som nu blir 2, tyvärr!? För pengarna som rullar in ELLER för bokens längd?) länge. Och undrade alltid avrför inte Jackson började med Bilbo istället som en naturlig ordningsföljd. Alla trogna fanns, inkl. mej, vet ju att den är grunden för allting. Boken är bra, men inte minns jag att den var tjockare/längre än t ex 1 delen i ringen-trilogin, så varför två filmer... hmm...?
Sen ser jag även, som Rivulet, fram emot att Silmarillion så småningom filmas den med. Nu kan de ju inte sluta. de kommer ju tjäna stora hackor på vad de än gör av Tolkien typ. __________________________
Mats Ekenberg [AKA. Mastodontfilmsmats - the real one]
mysgrabben, vet att du/han skrev sitt inlägg så tidigt som i augusti, men jag vill bara påpeka att ordet "ju" inte stavas med ett h i slutet. Vet inte om det är du som har fått för dig detta, mysgrabben, eller om du bara hade en dålig svenskalärare.
Sedan håller jag med 002mateke. Jag är inte heller så positivt inställd till att man gör The Hobbit i två delar! Boken är ju bara på runt 250 (?), men dem kanske vill få med så mycket detaljer som möjligt från boken till filmen, till skillnad från Sagan om ringen där inte ens Tom Bombadill var med. På så sätt kanske två filmer blir ett lyft(?).
Ber om ursäkt för eventuella stavfel. Tillskillnad från "mysgrabben" så gör jag i alla fall inte frivillliga stavfel.
Del Toro blir ett bra val. Hoppas producenterna gör honom fria tyglar bara så att han kan utnyttja sin kreativitet maximalt. __________________________
"I am but a simple masturbator of the silver screen."
För er som inte har läst boken så kan ja säga att den för det första, är mycket värd att läsa, och för det andra att den utspelar sig minst 50 år innan sagan om ringen börja. Men nu så ska inte säga för mycket för då avslöjar jag allting. Men som sagt den är helt klart värd att läsa och JA SKA SE DEN NÄR DEN KOMMER PÅ BIO.
Peter Jackson (även fast jag inte tycker om hans tidigare filmer (Braindead, Meet the feebles, Bad taste m.m)) är den perfekta regissören för den filmen. Skulle bara kännas väldigt konstigt om det blev någon annan som gjorde den eftersom han gjorde triologin.
Men jag har också hört att nu är frågan om det kommer att bli honom eller inte eftersom han hade tjaffsat en hel med filmbolaget. Fick dock höra från en kompis igår att det hade ordnat sig, någon som vet om det stämmer eller inte? __________________________