Jag har faktiskt, tillsammans med en del andra troligen, börjat att bli ganska upprörd på hur folk ter sig på denna sida. Jag är inte exemplarisk, men småsaker såsom följande borde alla kunde följa.. - Forumtrådar. Varför skapar vissa flera trådar med exakt samma ämne? Day after tomorrow är ett exempel. Varför inte kolla upp innan och söka i forumet om det redan finns? SEN ÄR DET RELATIVT IRRITERANDE ATT LÄSA ENDAST VERSALER SOM RUBRIK ELLER INNEHÅLL. - Betygen på filmerna. Varje människa med sunt förnuft bör förstå att man betygsätter en film då man sett den och inte när man ej sett den; Jag har hört så mycket om denna film, har ej sett den, men den verkar bra så den får en femma. - Anv. namnen. De flesta namnen jag sett tycker jag ger ett seriöst intryck men heter man liknande; snuttis_pluttis_snuttiss eller vad vet jag, ger detta seriöst intryck till nytillkomna besökare? - Ämnesval i forumet. Här vill jag inte klaga. Elisabeth t.ex. har vi mycket att tacka för då man kunnat diskutera allt mellan himmel och jord i övrig diskussion. Jag startade lite sportsnack i tråden Hockey. Men ska det dras en gräns? 7/10 trådar ska vara relaterade till film så att sidans budskap ej försvinner? Inte för att vara allt för strikt, men sidans syfte är ju att diskutera film? Sånt här har upprört mig lite. Visst kan man göra fel gällande detta, jag har säkert gjort fel även jag, men då man upptäcker sådana enkla fel blir man lite trött. Kristoffer sköter dessutom siten själv och nästan varje gång då jag besöker sidan är det vissa recensioner etc. som är helt felaktiga. Vissa andra hjälper säkerligen också till, men då sidan bara blir större och större håller nog det inte i längden om så mycket fel inträffar. Personligen skulle jag tycka att Kristoffer, med hjälp av oss månne, skulle kunna diskutera hur man skulle få en mer funktionell sida. Visst, det är inte lätt att vara ny medlem, men jag tycker verkligen att man ska stämma i bäcken då folk betygsätter filmer så här... BRAAAAAAAAAA FILM Skådepspelaren var jättegullig, därför får den en femma. Jag har inte sett filmen, men trailern var bra... Jag vill inte låta girig, men jag försöker bara starta diskussion för sidans bästa..Fler tydliga regler? Vad vet jag Annars är sidan helt underbar och alla medlemmarna formar sidan riktigt bra. ![]() [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-04-30 15:44:43] [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-04-30 15:46:53] [Inlägget ändrat av Olofsson 2004-04-30 15:48:51] |
Jag håller med dig Olofsson, men efter som sidan är uppbyggd som den är så blir det lätt lite ordning. Vad det gäller forumtrådar så kanske de borde finns lite instuktion på vad som gäller innan man börjar skriva. T.ex. kolla om ämnet redan finns, var man söker, användning av versaler och gemena, "kommer inte på mer"... Betyg på filmer. Att betygsätta en film innan man sett den är otroligt korkat. Men att reglera vad folk skriver känns tråkigt även om jag håller med om att det kan behövas. En idé kan ju vara att ha en officiell Filmpunkten recension, det finns ju många kunniga och duktiga skribenter här. Vad det gäller rena filmdiskussioner i forumet så tycker jag det kan vara lite trögt på den fronten. Försökte få till diskussion om Kill Bill Vol.1 men det var bara kia som va på. Men annars tycker jag det är bra, förutom att det svävas ut ibland men det är bara roligt. Fast jag såg ett inlägg idag som inte alls hade med huvudämnet att göra men det vara ändå ett svar på rubriken i tråden. "stämma i bäcken" Vad betyder det? |
När jag läste Olofssons rader, kände jag hur det började hetta i kinderna ... , åååå, hjääälp, tänkte jag . nu får jag bannor, för jag är ytterst medveten om att jag är hopplös på att sväva iväg, men det är för att jag är så pratglad. ![]() Nåja. Skärpning utlovas. *skratt* Med "stämma i bäcken", menas att man stoppar nåt i tid, innan det alldeles barkar åt helskotta. |
Nej absolut inte Elisabet. Du ska inte känna dig utpekad ![]() |
Jo, men jag är medveten om att jag hur ofta som helst flippar iväg; jag är skapad på pricken så .., jag börjar i ena änden men så kommer jag på nåt annat, jag har ju sett det tusen gånger här i forumet. Men jag förstår ändå vad du menar. Snällt av dig. ![]() [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-04-30 21:20:14] |
Lite tråkigt att inte fler svarade på Olofssons tråd. Vi är ju några stycken som är stadiga forum surfare... Elisabet, du förgyller det här forumet med dina inlägg. Oavsett om det handar om film eller inte. (Här är det en smily som kramas.) |
(Borttaget) [Inlägget ändrat av Xenomorph 2004-05-03 10:14:06] |
Håller med dude till 100% Elisabet, du gör en stor del av forumet, och trevligt är det! ![]() Om man ska ha nått slags avstängningsssystem är det bara Kristoffer som ska hantera det tycker jag, annars blir vi alla som något slags moralpoliser vilket ju inte direkt bidrar till trevnaden. Är det så hemskt att folk ibland går utanför ramarna och att vissa filmrecensioner är mer välskrivna/tänkta än andra? Det finns ju en stor risk att folk börjar känna sig obekväma och det blir lätt trist stämning om folk ska börja få en massa hunsningar. Ska man vidtaga åtgärder mot det som Olofsson tagit upp här är det väl bäst att bara göra upp tydliga regler, till exempel om HUR man ska recensera och VAD man ska tänka på när man startar forumtrådar och skriver inlägg. Går man långt utanför de reglerna så kan ju Kristoffer ta upp det privat med den personen. |
Det är tur att vi har Nefern, hon är så klok. För en massa år sedan när det tuffaste man kunde surfa på var ett 36 modem var det ett himla liv om Vett & Netikett. Det var regler om hur man skulle uppföra sig på nätet, i grund och botten är det sunt förnuft. Jag sökte lite men det verkar som att vetikett är något fölegat men det fanns ändå lite att läsa. Bl.a hittade jag följande på STHLM's läns landsting: Netikett för debattforum Håll dig till ämnet i inlägget och skriv gärna kortfattat. Använd ett hövligt språk. Använd aldrig svordomar, könsord, rasistiska påhopp och sådant som kan tas illa upp av andra. Blir du själv utsatt för ett påhopp: lämna diskussionen eller svara på ett hövligt och sakligt sätt hellre än att svara med samma mynt. Använd diskussionsforumet bara för att kommunicera med flera personer samtidigt. För rent personliga meddelanden är det bättre att använda e-post. Tänk på att ett inlägg i debattforumet kan läsas av alla Internet-användare i hela världen. Skriv en kort rubrik till ditt inlägg med en beskrivning av innehållet. Rubriken skriver du på raden rubrik. Citera andra, men med förnuft. Om du kommenterar inlägg från andra användare, ta med några rader från tidigare inlägg i diskussionen. Citera dock andra debattörer bara så mycket som krävs för att förstå ditt eget inlägg. I normalfallet tillåter vi ej bilder eller script. Kontakta gärna Webbredaktionens personal för hjälp ifall bilden är relevant till inlägget. Tänk på att innehållet i debattforumet loggas. Använd bara en identitet - "klona" aldrig dig själv. Kommersiell reklam är inte tillåtet |
Heh, klart man är klok när man håller med dej, dude! ![]() Jag tycker att de reglerna var rätt bra, det finns ju en anledning till att folk har använt de reglerna tidigare. Kristoffer, jag känner själv nu när jag kollar över mina filmrecensioner att jag i min ungdom här på filmpunkten skrev upp mig på några filmer som jag egentligen inte kom ihåg såpass bra att jag hade befogenhet att skriva betyg på dem, då jag lite missuppfattat meningen med filmrecensioner, och jag tror att det vore ett bra drag att kunna radera sina egna filmrecensioner om man så vill. Kanhända vill folk som inte har några riktigt starka åsikter om en film ta bort sina recensioner när de insett att de innte bidragit något till betyget. Så silar man ju bort en liten del "dåliga rencensioner" iallafall. |
Du får se om filmerna och ändra rec sedan Nefern.![]() Skrattade ordentligt åt din T3 rec: "Tycker man tröttnade på den där bruden med ansiktsuttrycket som om hon hade en kvist i baken eller nått." ![]() |
"Avstängningssystem", nämen, det var hårt. Tänk, när man blir lite glömsk, men ändå är glad och lycklig och vill skriva i Filmpunkten när man kommit på en tråd som man tror är intressant, och så vips, blir man avstängd. Det är som ju apartheid ! Lösningen är ju så himla enkel: om man känner igen en tråd sen förut, som är nystartad, jamen, strunta i den ! När jag var alldeles, alldeles ny här, då begrep jag inte ens vad "skapa ny tråd" var ? Ny tråd ? Vad då tråd ? Det är inte så lätt för alla nykomlingar, hälsar filmpunktsmormor. [Inlägget ändrat av Elisabet 2004-05-02 14:12:43] |
Jo det är klart Dude att man kan göra så, men somliga av filmerna VET man ju bara är dåliga, man har sett dem tidigare och man kommer ihåg att man inte gillade dem och vet att man aldrig så kommer att göra. Då har man ju ingen större lust att se om dem.. Dessutom är det ju jobbigt att se sin egen recension, även om man inte kan stå för den ordentligt, och veta att folk kan få en uppfattning om en själv utifrån den onödiga recensionen. Precis så känner jag med, Elisabet. Filmpunkten handlar bland annat (hoppas jag) om att utbyta synpunkter och ge tips, inte att framavla nån armé av perfekta filmfantaster och skribenter. Nu överdrev jag kanske lite men ni förstår nog poängen.. |
Nu tycker jag att ni fryser ut mig, vi har ju pratat om det här förrut, då fick jag va med och allt var bra när jag sa om att filmpunkten är en punkt för alla som vill dela med sig om filmer. Nu säger någon annan samma sak.Hallå!!! Jag gillar er jättemycket. Jag har läst eran forumtillägg, men nu tycker jag - Skärpning på er också , vi är inte perfekta. Tryck inte ner på nya medlemmar, hjälp dem istället. De kan inte veta om vad som har sagt på alla forumtilläg de är ju över 400. Hm , . [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:29:15] [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:29:32] [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:30:28] |
Frysa ut? Betygsätter man filmer som man inte sett, samt skriver allmänt dravel, ja vad ska man då göra? Det är lite sunt förnuft tycker jag, sen kan man inte skylla på att man är ny medlem... |
Men tycker inte du att det är lite dubbelmoral. Inte betygsättningarna , där håller med dig Olofsson. Man inte sätta betyg på nåt film man inte har sett, det är självklart. Du få gärna säga till om jag skriver dravel, är uppväxt med film och musik, men är inte perfekt på området. Vi är bara människor . Som jag sa att vi pratar om samma saker hela tiden i forumen. [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:43:58] [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:45:23] [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-02 14:46:02] |
... "inte att framavla nån armé av perfekta filmfantaster och skribenter. Nu överdrev jag kanske lite men ni förstår nog poängen.." Just exakt så, tycker jag också. Och till Pillan: döm inte dig själv så hårt. Du behöver inte alls bli tillsagd av nån enda en; det du tycker är lika mycket värt som andras åsikter. Vi uttrycker oss alla olika. |
Om du pratar om mitt inlägg angående att jag skrivit recensioner jag inte kan stå för nu så är det för att jag sett så många filmer så snabbt nu på sistone så om jag skrev en bristfällig recension i början av mitt medlemsskap på filmpunkten kan jag i somliga fall inte korrigera det, då jag inte exakt kommer ihåg allt i den. Men de filmer jag pratade om var alla filmer jag sett. Finns det överhuvudtaget medlemmar som skrivit på recensioner utan att själva ha sett filmen? Det har då jag inte lagt märke till. |
Jag tycker Olofsson tog upp ämnet på rätt sätt i sin första mening. "Jag har faktiskt, tillsammans med en del andra troligen, börjat att bli ganska upprörd på hur folk ter sig på denna sida." Alla kanske inte tänker på det men det man skriver här kan läsas av alla! Hur vill man då framställa sig själv? Om jag skriver en rec med följande mening; Den här filmen är såååå BRAAAA!!! Orlando Bloom är så otroooligt söööt! Hur framställer man sig själv då? Och nu tänker jag generalisera: Det är oftast tonåringar eller yngre som skriver så. Och jag kan inte förstå att de inte kan skriva ordentligt, de som går i skolan. Lämnar man in uppsatser och annat på liknande sätt? Pillan har helt rätt inställning, Filmpunkten är en punkt för alla som vill dela med sig om filmer. Det är helt rätt, men det måste vara lite ordning på det man skriver. Vi är amatörer som tipsar amatörer. Jag tycker era åsikter är intressantare och mer ärliga än en utbildad journalists. Jag håller givetvis med om att man inte ska stängas av, då måste man ha betet sig riktigt illa. Och inbördes beundran genom betygsystem? NEJ TACK? (Det är vi så bra på ändå?) Det som Filmpunkten tycks behöva är några enkla regler hur man skriver recensioner och forumsinlägg. Samt att de borde finnas en FAQ. (Det skulle jag själv behövt innan jag undrade varför man inte kunde söka i forumet. ![]() [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-05-02 15:19:19] |
Hej! Jag vill bara att ni ska veta att jag läser samtliga inlägg i denna tråd noga och noterar bra tips. Jag hinner inte med att göra allt just nu (har fullspikat med filmpunktsgöra de närmsta dagarna), men om en-två veckor kan jag lova att jag inför tydliga riktlinjer och regler, FAQ, m.m. Vänliga Hälsningar, Kristoffer Örstadius, chefsredaktör Filmpunkten |
Jo, du har sammanfattat det bra, Dude. Men när jag läser sånt som "är sååååå söööööööt...", då brukar jag klicka på namnet som skrivit och när jag då ser att det är en som kanske är tretton år .., då ler jag inombords och tänker att ... jaja .., det är kanske så det är i den åldern. Inte ett dugg bryr jag mig. Och jag hetsar inte upp mig heller för den saken, utan läser vidare. ![]() |
Pillan: Du ska inte känna dig utsatt, jag riktar inget mot dig. Denna tråden skapade jag för att sammanfatta det mesta jag tycker är negativt för att sedan omvända det till något positivt genom att folk kan komma fram och diskutera kring ämnet. Sen vet jag att idéer och synpunkter har framförts löst i diverse trådar, men jag kände att det inte blev något riktigt av det, därför skrev jag här. Tycker det är bra att Kristoffer ska arbeta hårt med riktlinjer, regler etc då man blir medlem. I nuläget står det ju visserligen en del regler, men att betygsätta filmer man ej sett etc, bör läggas dit då tydligen vissa inte förstått att man ej betygsätter filmer man ej sett. |
Jo det är sant Olofsson. Man ska tänka på: att se filmen först sen recensera den. Som Elisabet sa, de som skriver , "han är så söööööt" det är bara kul ,inget att bry sig. Det är bra också att vi alla som finns här och diskutera om film, är verkligen intresserad av film. Det är, för mig roligt att prata om film Och Tack Olofsson att du skapade tråden annars skulle inte den här tråden som skriver här inte finnas. Tack till Kristoffer- du började själva Stossan som blev filmpunkten. Du är en pappa för oss, jag tycker att du har alldeles för mycket att göra (fortfarande). Ps. Jag tog inte illa upp. ![]() ![]() ![]() |
jag tar nog åt mej lite grann, men du har rätt i allt du säger oloffson, men jag måste säga tt jag ar blivit bättre på den senaste tiden, har jag inte det? Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion "You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one! |
Kom ihåg att det inte bara är de unga medlemmarna som skriver att skådisarna är söta... Jag lägger gärna till min åsikt om utseenden i recensionerna, även om det kanske stör vissa eller kan tyckas orelevant. [Inlägget ändrat av wildpalm 2004-05-03 09:05:03] |
Hmmm, näää, och vid närmare eftertanke vet jag en som har skrivit att ..."och Robert de Niro .. han är ju bara så där så man suckar och pustar ...". Jag tror hon som skrev det heter Elisabet. ![]() |
Den va bra Elisabet, det har jag också gjort när det gäller Persbrandt. ![]() ![]() ![]() |
Ush vad tråkig och dumm jag känner mig nu. Jag har också komenterat utseende. Men det var mer "sååå söööt" jag menade. Pratar man så?![]() ![]() [Inlägget ändrat av The_Dude 2004-05-03 15:35:22] |
... men du har iaf himla snyggt skägg, Dude ... ![]() |
Tackar!![]() |
Håller fullständigt med dig om det The_Dude. |
Jag gillar lite skägg på män, det är bara manligt. Du har fin skägg. Dude ![]() [Inlägget ändrat av pillan 2004-05-03 17:49:17] |
Just så är det. Manligt. Men det vågade jag inte skriva. ![]() |
Den här veckan har börjat skitbra. Tillbaka på jobbet efter två veckors sjukskrivning, känndes rätt skönt då jag var otroligt rastlös. Reklamradion spelade Easy med Faith No More (japp Commodores gamla dänga), händer nästan aldrig att de spelar något bra. Skällde nästan ut chefen innan jag drog från jobbet, och i ärlighetens namn så var det inte riktigt befogat. ![]() ![]() Men det är då det händer...TVn pajar!!! Det är både hockey och High Chaparall i dag! Moment 22, jag älska dig. ![]() |
haha .. det var bara så b r a ! (Ja, inte att tv:n pajade, men det du skrivit ...). ![]() Nu ska jag berätta nåt kul: för flera år sen skulle min systerdotter flytta och så bad hon mitt ex, att han skulle bära hennes nya, dyra, flotta tv, för "ja, du är den ende jag litar på som inte druttar omkull", sa hon. Gissa, hur mallig exet blev. Så han tog i och bar tv:n som en stenålersman .. .. och .. just det .. snubblade på en kantsten och i backen flög dyra, flotta tv:n .... och vi var åtminstone två, som knappt kunde hålla oss för skratt. ![]() |
Man måste få skratta åt vissa saker, även mär en dyr tv går sönder. För min del gör det inte så mycket hade ändå tänkt köpa ny, men inte nu får det har jag inte riktigt råd med. Så det får väl bli något billigt på avbetalning...och det är jag sur över. |
bara det inte är för mycket skägg för då ser man ut som jultomten.... Elijah is mine bytte den 16 april namn till Marion "You may say, I´m a dreamer, but I´m not the only one! |
Jag är så gammaldags, så jag tycker t.om att hår på bröstet och armarna är urläckert och hur manligt som helst. Inte för mitt liv begriper jag mig på unga män som rakar bröstet numera. Har det här med film att göra ? Njaaa, jo, ni har väl alla sett filmen om Varulven ? ![]() |
och här kommer en liten hårig film lista Kapten Gulskägg - havets fasa (1983) Rödskägg (1965) 5 skäggiga agenter (1964) Kapten Svartskägg (1952) Riddar blåskägg (1951) Blåskäggs åttonde hustru (1938) Lilla fröken Blåskägg (1925) låskäggs åttonde hustru (1923) Konung blåskägg (1920) |
Ja Elisabet, det har med film att göra. Om jag inte missminner mig på rakar Patrick Bateman bort allt hår, utan på huvudet, i American Psycho. Eller så är det någon annan manisk massmödare. För tillfället så har jag en stubbig bringa. Var tvungen att raka mig på grund av operation. Så nu är det ungefär 1 cm, och sticker ut lite urläckert genom tröjan. ![]() |