En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Poltergeist

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,1
(121 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,1
(121 betyg)

Handling: Yngsta dottern till den alldeles vanliga familjen Freeling är fascinerad av det vita bruset i TV. Hon hör viskande röster från "TV-folket" och snart börjar hela huset uppföra sig konstigt.

Fakta:
År: 1982
Regissör: Tobe Hooper
Originaltitel: Poltergeist
Ursprungsland: USA
Längd: 01:54
Ingår i tema: Spöken

Medverkande:
JoBeth Williams
Craig T. Nelson
Beatrice Straight
Dominique Dunne
Oliver Robins
Heather O'Rourke
Michael McManus
Virginia Kiser
Martin Casella
Richard Lawson
Zelda Rubinstein
Lou Perry
Clair E. Leucart
James Karen
Fler personer
Bilder:

Copyright Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Fler bilder


Mest populära recensionerna

Spirit1
gav betyget:

Tycker du att du hör röster från din TV när den visar "myrornas krig" så ska du se Poltergeist där hela huset blir besatt av ondsinta Poltergests då det som det senare i filmen visar sig att hela det nya bostadsområdet är byggt rakt ovanpå en övergiven kyrkogård.Heather O`Rourke som spelar den lilla tjejen Carol Anne gör en mycket bra prestation trots sina unga år.Vem kan någonsin glömma scenen framför familjens TV när programet på en kanal är slut för kvällen och den Amerikanska nationalsången börjar ljuda och som åtföljs av en flimrande TV.Carol Anne närmar sig TV,n som tycks ge ljud ifrån sig och säger härefter,Hallå...Hur ser ni ut...Prata högre...Jag kan inte höra er...Fem år...Ja...Jag vet inte till en fortfarande flimrande TV.För att inte tala om när JoBeth Williams som spelar mamma Diane Freling upptäcker att Carole Anne på ett något mystiskt vis kan åka kana på det platta köksgolvet utan att någon rör vid dottern och dottern därefter utbrister,mamma det där svider i rumpan.

Bra rysare med glimten i ögat och en del småskämt filmen igenom då det precis som i verkligheten är lite tabu att prata om spöken.Observera också den hasch smygrökande mamman i sängen på kvällen för en stunds avkoppling med maken Steve,spelad av Craig T.Nelson.Något som säkert inte fungerat idag men i början på åttiotalet i USA gick det fortfarande att visa.Carol Anne som tjejen heter i filmen gick ju tragiskt ur tiden år 1988.Tro det eller ej men det fanns faktiskt folk som sa att så kunde det gå när man gjorde film om sådana här saker som onda andar mm.Mycket ledsamt då hon säkert hade mycket att komma med.Uppföljarna är av blandad kvalitet men ingen slår i detta fallet den första versionen.Gillar du hemsökta familjehem så är denna film ett givet val.

P.S. Det pratas ibland om att effekterna i dessa sjuttio och åttiotals fimer inte är så bra.Men de är precis så bra som det gick att framställa dom i denna tidsperiod av filmens historia.

The_Shaolin
gav betyget:

Riktigt bra specialeffekter för sin tid. Steven Spielberg skrev manus. Blev riktigt ruskig och läskig mot slutet! Barn som ser den här filmen lär aldrig någonsin glömma den.

Senaste recensionerna

Borr
gav betyget:

Väldigt ojämn i början, men mot slutet blir filmen ganska bra.

Kafferepet
gav betyget:

Klassiker givetvis. Fantastiskt jättebra och obehaglig på det rätta sättet.

Kafferepet
gav betyget:

Klassiker givetvis. Fantastiskt jättebra och obehaglig på det rätta sättet.

mysgrabben
gav betyget:

Inte direkt så skrämmande förrän den sista halv timmen men en bra och underhållande kultklassiker helt klart.

Zitrioce
gav betyget:

Imba asså! Filmen var läskig mer eller mindre åt slutet.

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en film som är producerad av Steven Spielberg som satte Tobe Hooper att regissera efter sin "succé" med Motorsågsmassakern. Inledningsvis finns en kuslig känsla över filmen, men när träd börjar sluka människor och agerandet från karaktärerna saknar all rim och reson så tappar jag intresset. Emot slutet blir det bara värre och värre och att klassa detta som något annat än b-skräck är inte möjligt. Hade vunnit oerhört på att behålla den suggestiva atmosfären.

Hilts
gav betyget:

Jag blev faktist måttligt imponerad av denna sega och tråkiga rulle. Effekterna var väl okej, men jag blev helt enkelt inte skrämd!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 1924
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Poltergeist 2 - Den andra sidan (1986)
Poltergeist 3 (1988)
Poltergeist (2015)