En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Transformers - De besegrades hämnd

Action:
Äventyr :
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(86 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Äventyr :
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(86 betyg)

Handling: Kampen om Jorden är över, men kampen om universum har precis börjat. Efter att ha återvänt till Cybertron tar Starscream befälet över Decepticons och beslutar sig för att återvända till Jorden. När Autobots tror att allt är över får de reda på att Megatrons livlösa kropp har blivit stulen från den amerikanska militären av Skorpinox som återupplivar honom med hjälp av sin egen spark. Med en hämndlysten Megatron tillbaka på banan och med hjälp av förstärkningar av Decepticons samlar Optimus Prime ihop sina styrkor och gör allt som står i hans makt för att förhindra dem.

Fakta:
År: 2009
Regissör: Michael Bay
Originaltitel: Transformers: Revenge of the Fallen
Ursprungsland: USA
Längd: 02:30
Ingår i tema: Robotar

Utomjordingar

Medverkande:
Shia LaBeouf
Megan Fox
Josh Duhamel
John Turturro
Tyrese Gibson
Isabel Lucas
Ramon Rodriguez
Kevin Dunn
Julie White
Peter Cullen
Fler personer
Bilder:

Copyright Dreamworks
Fler bilder


Mest populära recensionen

Goliatbagge
gav betyget:

Action overload. Det här är den oundvikliga uppföljaren till Transformers och återigen bänkar jag mig i biofåtöljen för att suga åt mig nostalgi. Ganska snabbt upptäcker jag att pojkbehovet av robotar fortfarande är mättat sedan den första filmen och det här bjuder inte på något nytt, förutom mer av allt - bortsett från story. Det är mer humor, vilket ger en matinékänsla över filmen, och det är fler och längre actionscener. När jag märker att mina tankar börjar fly iväg mitt under en tämligen spektakulär actionscen inser jag att det faktiskt kan bli för mycket av det goda, till och med från Michael Bay. John Turturro är den enda riktiga behållningen i filmen och bjuder på många skratt. Han, tillsammans med en fet effektbudget, gör att filmen trots allt får en svag trea.

Senaste recensionerna

a_queer_star
gav betyget:

Hade sätt fram emot den här filmen efter första filmen, men nä den va ju inte lika bra som första. Men ändå väldigt bra, får inte en 5:a som första filmen fick, men en svag 4:a får den :)

Bilbo_one
gav betyget:

Jättebra uppföljare med mycket action och roliga scener. Utan Megan Fox hade det blivit en femma.

Borr
gav betyget:

Kändes lite bättre än den första filmen. Den var rörigare i jämförelse, och handlingen var tydligare i denna.

Frida_OSX
gav betyget:

I hela taget är det en bra film, skådespelet duger, o snyggt gjorda robotar och special effekter, men jag fastnar på ett antal saker:
Varför skulle Autobots stanna på jorden istället för att leta upp en ny sol och skapa nya autobots? De förklarar även att livet på jorden är dött och tråkigt, ingen uppgift för dem.
Bättre filmning då man slipper vara så nära hela tiden.
SPOILER: angående den robot som är förklädd till en människa, hur kan det fungera? Hur kan en robot byta form till en människa, med organisk vävnad och liknande? Ett hologram som används i första filmen med människor i bilar är en sak, men just fysisk kontakt betyder ju att roboten måste ha något som kan efterlikna mänsklig vävnad och ger en viss värme.
Halva filmen består i att förbereda för slutet, och själva slutet blir aningen abrupt efter det väldigt långa slutet i första filmen.

Skumbjörn
gav betyget:

helt okej uppföljare faktiskt, men ganska uttdraget så de va tur att fighterna inte var så långa utan att de va rätt mycket dialog

soulman85
gav betyget:

tkr den va sådär, gillade ettan mera

mysgrabben
gav betyget:

I denna uppföljare till 2007 års succé film så sparar man då rakt inte på resurserna. Här får man mer av allt, mer action, mer komedi och mer effekter, då det kanske låter ganska mättsamt speciellt om man sett den första filmen så tycker iaf jag att man inte kan bli mätt på sån här action. Men då krävs det också en bra handling med röd tråd genom hela filmen och det tycker jag man fixat här. Bra skådespeleri, snygga miljöer och otroliga special effekter tillsammans med en snygg story gör denna filmen till en av dem bättre filmerna 2009. Då får man bara sitta lugnt och fint här nu då och vänta på Transformers 3 som jag hoppas kommer inom kort.

Mer fakta:
Biopremiär: 2009-06-24
Filmpunkten-id: 19763
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Transformers (2007)
Transformers 3 (2011)
Transformers - Age of Extinction (2014)
Transformers: The Last Knight (2017)
Bumblebee (2018)
Transformers: Rise of the Beasts (2023)