En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Ant-Man

Science Fiction:
Äventyr :
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(14 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Science Fiction:
Äventyr :
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(14 betyg)

Handling: Med en dräkt av enastående teknik att avancera mellan olika storlekar och styrka, måste bedragaren Scott Lang hjälpa sin vän och mentor Dr. Hank Pym att utföra en kupp som ska rädda världen...

Fakta:
År: 2015
Regissör: Peyton Reed
Originaltitel: Ant-Man
Ursprungsland: USA, Storbritannien
Längd: 01:57
Medverkande:
Paul Rudd
Michael Douglas
Evangeline Lilly
Corey Stoll
Michael Peña
Bobby Cannavale
Hayley Atwell
Judy Greer
John Slattery
Wood Harris
T.I.
David Dastmalchian
Martin Donovan
Jordi Mollà
Anthony Mackie
Stan Lee
Fler personer
Bilder:

Copyright Walt Disney Studios Motion Pictures

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En 3 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Här får vi så introduktionen av ytterllgare en Marwel-figur som kan komma att integreras i Avengers...
Bra film helt enkelt, men inte mer.

Hook
gav betyget:

Ant-man Disney-fies Marvel

Scott Lang en småtjuv med ett hjärta av guld kommer ut efter att ha avtjänat sitt brott. Han försöker på alla lagliga sätt och vis för att gottgöra sin lilla dotter. Men det går inte som planerat då hans förflutna ständigt uppdagas. Det är inte för än Dr Hank Pym kontaktar Scott om en kupp mot sitt eget företag. För att ta tillbaka teknologin som Hank förlorat. Då den nya vd:n vill sälja teknologin för att erövra världen.

Ant-man är en av de svagaste Marvel filmerna och ligger i samma trista och förutsägbara liga som första "Thor" och "Iron Man 2". Skådespelarna i filmen är bra Paul Rudd och Michael Douglas har bra kemi och cool mentor vs elev attityd.Evangeline Lilly spelar dottern Hope som är en cool karaktär men det ända jag kan se är en kort klippt alv krigare som har en längtan att bli en supperhjältina. Hon och Paul har också romans som kommer från ingenstans. Corey Stoll spelar filmens skurk som faller in i Marvels lista av kassa onda typer (Obedia Stane, Whiplash mfl). Men den som gör filmen mest osedvörd är Michael Peña som Luis, en karaktär som är där för att ge dåliga skämt och humor till filmens allvar. Liksom Kat Dennings karaktär i båda "Thor"- filmerna.

Ant Man är annars är fullladdad film om familj och att välja rätt åsikt än att följa lagen. Karaktärerna följer serietidnings anknytningarna till fullo. Det som trycker ned filmen mer är att jag får känslan av att Disney lagt sig för mycket i vad som skall ingå i Marvel-mallen för en bra comic book film. Det är en bra helst rulle med familje drama och vad gör en bra far för sin dotter typ av film. Det tog Edgar Wright 10 år att få ihop en idé om hur att göra Ant-man till film för att sedan bli avskedad och andra kommer in för att göra klart jobbet på några veckor. Det känns som om de sista fem minuterna är väldigt på skyndade och viss dialog är ändrad för att passa in i Marvels universum av filmer. Vill också säga att filmen skulle behövt en tidigare film för att få all bakgrunds fakta klargjord. Det är mycket tech- och science snack.

Marvel gör mycket bra filmer och det är för att de gör inte comic book filmer de gör science fiction drama action spion thriller krigsdrama och skräck fantasi med comic book styrande story och karaktärer som blev skapade i en tid då fantasin inte hade några gränser.

Story: 3+
Skådespelare: 3-
Regi: 2+

Helhet: 3-

Mer fakta:
Biopremiär: 2015-07-22
Filmpunkten-id: 26386
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Captain America: Civil War (2016)
Ant-Man and the Wasp (2018)
Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)