En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Captain America: Civil War

Action:
Äventyr :
Science Fiction:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(10 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Action:
Äventyr :
Science Fiction:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(10 betyg)

Handling: Dagar efter händelserna med Ultron beslutar FN att införa en ny lag som kräver vissa åtgärder och regler som skall besluta när Avengers skall kallas in. Detta skapar klyftor mellan hjältarna och ett inbördeskrig uppstår mellan dem. På en sida står Tony Stark och på andra sidan Steve Rogers. Samtidigt håller Hydra på att bygga upp ett nytt försök att ta över världen.

Fakta:
År: 2016
Regissör: Anthony Russo Joe Russo
Originaltitel: Captain America: Civil War
Ursprungsland: USA
Medverkande:
Chris Evans
Robert Downey Jr.
Scarlett Johansson
Elizabeth Olsen
Anthony Mackie
Chadwick Boseman
Sebastian Stan
Jeremy Renner
Paul Rudd
Tom Holland
Paul Bettany
Frank Grillo
Don Cheadle
Daniel Brühl
William Hurt
Martin Freeman
Leslie Bibb
Emily VanCamp
Marisa Tomei
Stan Lee
Jane Wu
Fler personer

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

En -7 som film, i sin egen genre & som underhållning.

Låg vid titten 160516 på plats #92 på IMDb Top 250, vilket den inte förtjänar. Detta är inget mästerverk. Har dock en metascore på 75/100, men Ronny Svensson t ex. gav den bara en 3/5. Spännande, snyggt och välgjort rutinverk, men med några få logiska manusbrister.
Varför måste de ta in Spiderman som en finnig tonåring?

Hook
gav betyget:

Captain Vs Iron

Steve Rogers leder Avengers teamet till Nigeria för att stoppa Romalov aka Crossbone från att utföra en kupp. De lyckas stoppa honom men följderna leder till att regenter i olika länder går samman för att skapa en kolission för att framställa ett styre för när Avengers sakll kallas in. Detta sakapar en klyfta mellan hjältarna och snart infinner sig alla i ett svar och vit drama om rätt och fel. Samt en bekgrund där The Winter Soldier står i centrum. Chris Evans gör rollen igen för femte gången som Captain America aka Steve Rogers. Denna gång på det mest personliga uppdrag han blivit tvungen att genomföra. Robert Downry Jr. gör rollen som Iron Man aka Tony Stark för sjätte gången och blir bara bättre och bättre nu när han befinner sig i en situation som man inte såg komma.

Temat i filmen är familj och lojalitet. Man får se alla karaktärers mål med att gå den väg de går. Förutom att alla Avengers slåss så lyckas regissörerna och manusförfattarna få tid att introducera flera karaktärere som Black Panther och Spider-Man (som spleas briljant av Tom Holland). Alla har sin "moment to shine" men största delen av filmen är mellan Steve, Tony och Bucky, aka The Winter Soldier. Det är ett inbördeskrig som baseras på kännslor och tar upp skuldkännslorna som blivit från de händelserna som hänt i tidigare filmer samt ett och annat missförstånd. En action thriller med comic-book karaktärer. Det är intensivt och laddat från början till slut. Det är roligt och man känner med de ledande story drivna karaktärerna och varför de gör som de gör.

"Captain America: Civil War" var en djup dyckning i nördgasm! Allt från spider-man till slutstriden är kännsloladdad och full av action och story som går så mer på djupet än vad "Age of Ultron" gjorde. För att få det ur vägen så säger jag: JA den är är bättre än "batman v Superman" skulle aldrig tro att skulle säga det för tree år sedan men så är det. Marvel bygger upp en djup story som klart binder sig mellan alla deras filmer och bygger upp till slutet = "Infinty War" år 2019. Men filmen är så mycket mer än Avengers 2.5 det slutar så intressant och gripande så man vill bara se mer. Det är en grippande rolig action packade äventyrs-thriller som kommer att bli en av de bästa Marvel filmerna till och med en av de bättre filmer 2016 helt klart!

Story: 5-
Skådespelare: 5
Regi: 5-

Helhet: 5-

Mer fakta:
Biopremiär: 2016-04-27
Filmpunkten-id: 26754
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Iron Man (2008)
Iron Man 2 (2010)
Thor (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
Avengers, The (2012)
Thor - The Dark World (2013)
Iron Man 3 (2013)
Guardians of the Galaxy (2014)
Captain America: Return of the First Avenger (2014)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Ant-Man (2015)