En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Tillbaka till framtiden 3

Äventyr :
Western:
Science Fiction:
Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,3
(174 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Äventyr :
Western:
Science Fiction:
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,3
(174 betyg)

Handling: Doc Brown befinner sig i vilda västern år 1885. När Marty får syn på Docs gravsten inser att han själv måste färdas tillbaka till 1885 och rädda honom.

Fakta:
År: 1990
Regissör: Robert Zemeckis
Originaltitel: Back to the Future III
Ursprungsland: USA
Längd: 01:58
Ingår i tema: Tidsresor

Bilar

Tåg

Medverkande:
Michael J. Fox
Christopher Lloyd
Mary Steenburgen
Thomas F. Wilson
Lea Thompson
Elisabeth Shue
James Tolkan
Matt Clark
Dub Taylor
Harry Carey Jr.
Pat Buttram
Christopher Wynne
Sean Gregory Sullivan
Mike Watson
Fler personer
Bilder:

Copyright Universal Pictures
Fler bilder


Mest populära recensionerna

wildpalm
gav betyget:

Underbar avslutning på filmhistoriens bästa trilogi. Se och njut av Foxs och Lloyds suveräna samspel. Första filmen är bäst, men den här kommer inte långt efter. ZZ Tops låt "Double Back" är hur bra som helst, jag bara älskar scenen då Doc och Clara dansar. En film för filmälskare!

Swampe
gav betyget:

Inte lika bra som första och andra filmen men har man sett dem så måste man se den här också. Det känns lite som att det är kläma ur sista droppen med en del specialleffekter men det gör bara det hela sämre. Men den är helt klart sevärd. (om man har sett de två första filmerna)

The_Dude
gav betyget:

Hade lite svårt för sista del då det begav sig, men nu när man har tryckt i sig hela trilogin så får jag en annan helhetsbild. Det här är underhållning på högsta nivå och del tre knyter ihop historien på ett grymt bra sätt.

Senaste recensionerna

Christiian2
gav betyget:

En riktig klassiker men den är knappast lika bra som 1an och 2an men riktigt bra!

a_queer_star
gav betyget:

så bra...vad mer kan jag säga, får en 4:a

Hanes
gav betyget:

En mycket bra och fin avslutning på denna trilogi. Mycket bättre än tvåan. Bra musik ock skådespelare. Det är mer såkallad rolig spänning, romantik och mer humor. En film som man bara blir glad av. Stark fyra..

idai
gav betyget:

Aspbra rent utsagt! Rekommenderas hur mycket som helst för dom som mot all förmodan ej sett den!

Emiam
gav betyget:

En stark 3+ som film & i sin egen genre.

Tagline: They've saved the best trip for last... But this time they may have gone too far.

Den sista och sämsta, men ack så nödvändiga, delen i trilogin.
Personligen tycker jag idéerna börjar sina lite och att de fokuserar lite för mycket på "bara" western. De pressar det sista ur vad som går att få ut av historien, och det på ett hafsigt sätt - sen gjorde de ju också del 2 och 3 parallellt bredvid varandra under en 11-månadersperiod. Det märks lite även på skådisarna att de börjar bli ngt trötta på rollerna. Breaket som fanns mellan del 1 och del 2 på 3 år var nog nödvändigt - till tvåan kom man tillbaks med förnyad energi och kraft och vilja och idérikedom.
Denna film är dock klart bra och viktig för att knyta ihop säcken i hela historien.
Ledsen över den simplifierade framläggningen, men Thompson och Shue är här mycket söta/snygga som vanligt och Fox/Lloyd är bra med imponerande samspel.
Filmen har lyckats behålla nästan samma charm som fanns i ettan och tvåan, och den hamnar solklart i DVD-samlingen med de andra i serien. Detta kan man se om utan problem och utan att tappa suget flera gånger.

Trivia: The train station is near the site of the station built for Pale Rider (1985), another Clint Eastwood movie. The two halves of the "Pale Rider" station became new buildings in "Hill Valley". One can be seen at the north end of town by the corrals and tracks, and the other at the south end by the waterwheel. / ZZ Top has a cameo as the band in 1885. They also wrote some of the music for the movie. / Marty uses a Frisbie pie plate to knock a gun out of Mad Dog's hand. In 1871, the Frisbie Pie Company started in Connecticut. Their pie pans were thrown on the campus of Yale and these eventually lead to the invention of Frisbees (tm).

Shining_pearl_
gav betyget:

Sämst av de tre i filmserien. Denna story är för slätstruken- ganska ointressant och även löjlig. Fungerar att kolla på om man inte har något bättre för sig.

Hilts
gav betyget:

Stundtals väldigt rolig uppföljare. Bra underhållning för stunden, men kanske inget man längtar efter att se om.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3380
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Tillbaka till framtiden (1985)
Tillbaka till framtiden 2 (1989)