En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Independence Day

Science Fiction:
Action:
Thriller:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,2
(283 betyg)
Sätt ditt betyg:

Independence Day Köp filmen på Discshop
Science Fiction:
Action:
Thriller:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,2
(283 betyg)

Handling: Enorma rymdskepp uppenbarar sig i luften. Skeppen sänder ner massförstörande laserstrålar över alla världens stora städer. Nu är det upp till en liten skara av beslutsamma överlevare att förena en sista attack mot inkräktarna – för att rädda mänskligheten.

Fakta:
År: 1996
Regissör: Roland Emmerich
Originaltitel: Independence Day
Alternativ titel:ID4
Alternativ titel:Independence Day 3D (3D-titel, 2013)
Ursprungsland: USA
Längd: 02:25
Ingår i tema: Utomjordingar

Katastrofer

Medverkande:
Will Smith
Jeff Goldblum
Bill Pullman
Mary McDonnell
Vivica A. Fox
Mae Whitman
Randy Quaid
Judd Hirsch
Ross Bagley
Margaret Colin
Robert Loggia
James Rebhorn
James Duval
Lisa Jakub
Fler personer
Bilder:


Mest populära recensionerna

Cammie
gav betyget:

Jaha, det här var intressant. Filmen byggs upp snyggt, men när det väl är dags för den stora fighten blir allting ganska tamt. Manuset är dock riktigt roligt, med många härliga repliker. Dock finns även historiens mest pretentiösa filmtal med...

Sofia92
gav betyget:

En värdig "amerikanarna räddar världen"-film som klarar sig utan att bli för djup och salig. Det här är riktigt bra om sanningen ska fram, skådespelet och dialogerna till exempel, effekterna är dessutom välgjorda för sin tid om man inte jämför med hur effekterna är idag, då många scener inte skulle se så mycket ut för världen. Men ändå, ett par repliker är lysande och det blir aldrig så storfilms-krystat som jag väntat mig. Saknas ändå det där extra, stark trea.

S16F
gav betyget:

Ännu en gång ska amerikanerna ta sig an upgiften att rädda världen. Som vanligt alltså, men det gör ingenting när filmen är så pass välgord. Bra ljud och bra effekter. Bra skådespeleri av nästan alla... Will Smith är grymt skön i alla roller han spelar och här är det inget undantag. Filmen tappar och blir lite sämre med längden och är inte riktig värd en fyra.

Senaste recensionerna

Gemma68
gav betyget:

Bra men ack så amerikansk.

Emmsan90
gav betyget:

En spännande sciene fiction film med will smith. Från början till slutet är den oförutsägbar och man kan inte räkna ut om alla överlever. En bra film.

Dront25
gav betyget:

Filmen känns inte äkta. Den är fjantig och Vivica Fox är bara irriterande. Det kunde ha blivit bra men de har gjort filmen till en slags dålig komedidramasififantasyactionhollywoodcrap.

Christiian2
gav betyget:

Ett mästerverk i sci-fi/action

freddyvonmetal
gav betyget:

kan säga att detta en av det bästa rymdfilmer som ja gillar mest..dock gillar ja inte rymdfilmer så mycket fast den e här kanon och så e den så amerikansk fast den har glimten i ögat


stark fyra

wildpalm
gav betyget:

En film som inte behöver någon närmare presentation. Man bör ha sett den då den är rymdinvasionsfilm number one. Väldigt underhållande!

movie-king
gav betyget:

helt okej film och absolut inget mer!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 43
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Independence Day: Återkomsten (2016)