En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mongolpiparen

Drama:
Romantik:
Komedi:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,3
(6 betyg)
Sätt ditt betyg:

Mongolpiparen Köp filmen på Discshop
Drama:
Romantik:
Komedi:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,3
(6 betyg)

Handling: Anders och Lotta är nyförälskade. Allt skulle vara toppen om det inte var för Anders sambo Sofia och Lottas man Kurt som fortfarande ingenting vet. Anders är ornitolog och när han får höra att en verklig raritet, Mongolpiparen, varit synlig på Gotland ser han sin chans att skåda sin trehundrade fågel och bli medlem i den prestigefyllda Trehundraklubben. Men det gör också att han kan vara ensam med Lotta. Innan de hinner berätta för sina respektive om att de älskar varandra så avslöjas de.

Fakta:
År: 2004
Regissör: Alexander Moberg
Originaltitel: Mongolpiparen
Alternativ titel:Nåt i kikaren (DVD-titel)
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:28
Medverkande:
Sofia Bach
Per Graffman
Måns Nathanaelson
Vanna Rosenberg
Anna-Lena Strindlund
Linus Wahlgren

Senaste recensionerna

Robert_Eriksson
gav betyget:

En väldigt enkel och förutsägbar film. Det finns några scener som är lite roliga, men annars känns det hela mest löjligt. Inte heller någon högre klass på skådespeleriet.

tinytom
gav betyget:

"Nu blir det åka av".Det är en replik som troligen kommer bli en klassiker i filmhistorien vartefter.
Men åka blir det inte mycket av i denna stillsamma svenska komedi som nyss kommit ut på video/DVD under namnet "Nåt i Kikaren".Filmen handlar om en kille som gått bakom ryggen på sin tjej och träffat en annan tjej som i sin tur är ihop med en Konsertpianist.Det nyförälskade paret tar sin tillflykt till tjejens stuga på Gottland där killen har hört att folk sett Mongolpiparen,en ovanlig fågel.Killen har sett 299 olika sorters fåglar och får han se dennea fågel så får han komma med i 300 klubben.Otrohet,passion,voodoo och fågelskådning hör till indigrienserna i denna ack så underskattade och underhållande komedi.Rekommenderas !!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4570
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: