En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Jägarna

Thriller:
Kriminal:
Drama:
Action:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,4
(233 betyg)
Sätt ditt betyg:

Jägarna Köp filmen på Discshop
Thriller:
Kriminal:
Drama:
Action:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,4
(233 betyg)

Handling: Polismannen Erik återvänder till Norrland efter en tid i Stockholm. Han börjar nysta i en jakthärva som involverar flera av hans gamla vänner. Snart blir han allas fiende.

Fakta:
År: 1996
Regissör: Kjell Sundvall
Originaltitel: Jägarna
Ursprungsland: Sverige
Längd: 01:53
Medverkande:
Rolf Lassgård
Lennart Jähkel
Jarmo Mäkinen
Tomas Norström
Thomas Hedengran
Göran Forsmark
Rolf Degerlund
Editha Domingo
Helena Bergström
Helén Söderqvist Henriksson
Roland Hedlund
Ove Tjernberg
Åke Lindman
Harry Nyman
Fler personer
Bilder:

Copyright Sonet Film


Mest populära recensionerna

Goliatbagge
gav betyget:

Det här är en skrämmande svensk film som får mig att rysa bara jag tänker på den. Oerhört välspelad och realistisk och få personer har skrämt mig så som Lennart Jähkels karaktär Leif. Spännande rakt igenom och det är helt klart en av de bästa svenska thrillerfilmerna som jag har sett. Tråkigt att Helena Bergström ska behöva förstöra filmen i sin stereotypa åklagarroll, annars vore det i princip klockrent. Stor tumme upp!

Kristoffer
gav betyget:

Handlar om Erik som kommer till en norrländsk ort efter att ha jobbat i Stockholm. Historien kretsar till en början kring en tjuvjakt, men ett flertal mord inträffar sedan.
Det känns som att filmen inte har något tydligt budskap. Den är dock spännande, men innehåller allt för överdrivet våld.
Filmen känns alldeles för förutsägbar.

Replica
gav betyget:

Den bästa svenska filmen någonsin enligt mig, Handlingen,spänningen,skådespelet,dialogen,fotot,ja allt är helt jäkla perfekt. Lennart Jäkhel är ju mästerlig! om inte mer ändå, ja hela skådespelar-ligan i den här filmen är i en klass för sig. Det går inte att säga att det här är en dålig film, för det är ett riktigt svenskt mästerverk! Och hör sen.

Senaste recensionerna

swing
gav betyget:

Tror nog inte riktigt på vad jag ser. Men trots det riktigt bra film. Kommer bli en svensk klassiker. Lennart Jähkel fantastisk (som alltid).
SEVÄRD HELT KLART!

/susanne

Nikita
gav betyget:

Nja... Den är väl inte speciellt trovärdig, men skådespelarinsatserna är bra. Ett annat klagomål som jag har, är att Lennart Jähkels talröst inte låter som en tenor; den är ganska djup. För övrigt en av ganska få filmer, i vilken Helena Bergström medverkar, som inte är regisserad av hennes make (Colin Nutley). Förresten så är en uppföljare på gång, då jag skriver detta (110123).

Nille
gav betyget:

En riktigt bra och spännande svensk thriller. Som vanligt är det ett gäng från Sveriges skådespelarelit men den här gången blir det riktigt bra. Detta är för övrigt ett tema som inte är allt för vanligt, jag ser fram emot att se uppföljaren för den tror jag har potential.

freddyvonmetal
gav betyget:

det här en av det bättre svenska har lyckats men..det e sån film som räcker att se en gång i livet..ja såg den här för typ 4 år sen och då tyckte ja den va skit bra och sen såg ja om den.Men nu så tyckte ja att den va sådär men ja e snäll och ger den en medel trea

tårtsmula
gav betyget:

lätt en av dom bästa filmer jag sett

Isko
gav betyget:

En stark 3a till en av Sveriges absolut bästa thrillers.
Suveränt skådespel, speciellt av Jarmo Määkinen. Men också Lennart Jähkel.
Kjell Sundvall vet hur man gör underhållande filmer.

Dackell
gav betyget:

Detta är en väldigt bra svenk film. Rolf Lassgård är som alltid riktigt bra. Den här filmen är Kjell sundvalls bästa film, helt klart. en stark 4!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 725
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Jägarna 2 (2011)