En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Mad Max

Action:
Äventyr:
Drama:
Science Fiction:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,9
(47 betyg)
Sätt ditt betyg:

Mad Max Köp filmen på Discshop
Action:
Äventyr:
Drama:
Science Fiction:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,9
(47 betyg)

Handling: Max Rockatansky är en orädd, läderklädd polis som startat krig mot ett mordlystet motorcykelgäng som hotat hans familj. Det är ett "take-no-prisoners-krig" som utspelar sig i ett framtida Australien.

Fakta:
År: 1979
Regissör: George Miller
Originaltitel: Mad Max
Ursprungsland: Australien
Längd: 01:33
Ingår i tema: Bilar

Post-apokalyptisk

Road Movie

Medverkande:
Mel Gibson
Joanne Samuel
Hugh Keays-Byrne
Steve Bisley
Tim Burns
Roger Ward
Lisa Aldenhoven
David Bracks
Bertrand Cadart
David Cameron
Robina Chaffey
Stephen Clark
Mathew Constantine
Jerry Day
Fler personer
Bilder:

Senaste recensionerna

freddyvonmetal
gav betyget:

nja det här va det inte va ja hade förväntat mej.trodde det skulle vara mycket bättre men det va mest flummigt och dåligt skådespeleri

svag 3

Hilts
gav betyget:

Helt okej rulle med då 23-årig Mel Gibson. Filmen är hyfsat underhållande och vissa scener är härligt våldsamma. Road Warrior är dock mera spännande och fartfylld.

carlstrom
gav betyget:

Mad Max är en utav dem mest lönsamma filmerna genom tiderna då den med sin ringa budget på 400 000 $ lyckades spela in över hela 100 000 000 $. Det var även här Gibson fick sitt genombrott, då han var så okänd innan filmen att han inte ens fick synas på trailern. Mad Max är en underhållande b-action rulle som fyller sitt syfte totalt. Sevärd.

Lepre
gav betyget:

Den första filmen om Max Max håller inte mot de sköna uppföljarna. Handlingen är i den här första filmen väldigt dålig. Det utspelar sig i en nära framtid där bråkstakarna mer eller mindre tagit över. Det är inte det minsta trovärdigt. "Mad Max" är egentligen bara en film som vill visa brutalitet (egentligen inte), snabba bilar och dåliga skådisar. Men det är trots allt det dåliga rätt så underhållande, fast det börjar hända grejer först mot slutet.

Arcadia
gav betyget:

Usch vad meningslös och händelselös film...

Spirit1
gav betyget:

Uppväxt med Mad Max som den våldsamma bil action film det nu är så har denna film högsta möjliga cool poäng och tycker man om MC så är den ju bara ett måste.En början på ytterligare Mad Max uppföljare som tyvärr bara var bleka kopior om man bortser från Road Warrior från -81.Att bilen i filmen sedan var en Ford Falcon XB Coupe, V8 351 Interceptor gör ju inte saken sämre.Eller som en av reparatörena i uppföljaren Road warrior sa."He got the last known interceptor" med ett lyckligt smajl.Ett avgasmuller som skulle skrämma slag på vilken skolfröken som helst.Våldsam men sevärd film om en polis som inte gett upp tanken på rätt och fel om man gillar dagen efter den stora katastrofen genren.

die_hard
gav betyget:

riktigt bra ändå ju de tykker jag

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 2889
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Road Warrior, The (1981)
Mad Max bortom Thunderdome (1985)
Mad Max: Fury Road (2015)