En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Spirited Away

Fantasy:
Äventyr:
Barn/Familj:
Medlemmarnas medelbetyg: 4,0
(197 betyg)
Sätt ditt betyg:

Spirited Away Köp filmen på Discshop
Fantasy:
Äventyr:
Barn/Familj:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
4,0
(197 betyg)

Handling: Chihiro och hennes föräldrar stannar vid en avlägsen och övergiven rastplats. Men när kvällen faller på har föräldrarna förvandlats och Chihiro börjar själv ändras. Hon får ett löfte om hjälp att bryta förbannelsen och måste under tiden jobba på ett badhus för gudar och andar.

Fakta:
År: 2001
Regissör: Hayao Miyazaki
Originaltitel: Sen to Chihiro no kamikakushi
Ursprungsland: Japan
Längd: 02:05
Ingår i tema: Studio Ghibli

IMDb Top250

Medverkande:
Rumi Hiiragi
Miyu Irino
Mari Natsuki
Takashi Naitô
Yasuko Sawaguchi
Tatsuya Gashuin
Ryunosuke Kamiki
Yumi Tamai
Yo Oizumi
Koba Hayashi
Tsunehiko Kamijô
Takehiko Ono
Bunta Sugawara
Shiro Saito
Fler personer
Bilder:

Copyright Studio Ghibli
Fler bilder


Mest populära recensionerna

Hook
gav betyget:

ETT MÄSTERVERK...

Skriven och Regisserad av Hayao Miyazaki efter filmer som "Crimson Pig" & "Princess Mononoke" så Kommer nu "Spirited Away". Filmen börjar i nutida Japan Chihiro och hennes föräldrar är på väg till sitt ny inköpta
hus, Chihiro tycker inte alls om att flytt från sitt gamla hem. Men på vägen dit kör hennes pappa fel och dom hammnar framför en stor tunnel. Chihiro går motvilligt med sina föräldrar in i tunneln. Dom går och går tills dom kommer fram till en spökstad (en gammal nöjespark), men när mörkret lägger sig finner sig Chihiro bland svarta andar och husen tänds och hon hittar sina föräldrar förvandlande till grisar. Mitt i allt så stöter hon på en ung pojke vid namn Haku, han visar vägen till Kamaji, och säger att om hon inte visar sig nyttig i Yubabas värld så blir hon också förvandlad till ett djur. Chihiro är nu redo att göra allt vad hennes lilla männskliga kropp kan i det demoniska badhuset ägt av häxan Yubaba som även styr demon världen. Detta är upptakten till ett fantastiskt äventyr med monster, gudar och domner nåja massa fantasi också... Med Hayao Miyazaki som regissör och manusförfattare är detta 2001 års bästa film. Filmen har även vunnit en Oscar för bästa animerade långfilm. Irollerna HÖR man; Rumi Hîragi, Miyu Irino, Mari Natsuki, Bunta Sugawara & Yumi Tamai. "Spirited Away" var den första anime-långfilmen jag sett på bio, och jag älskar den med alla dessa karatärer har Miyazaki skapat ett eget universum och Japan har fått sin egen Walt Disney.

Helhet: 5

macthefinger
gav betyget:

Den japanska andevärlden kör över Disney. Och likafullt så att den lilla flickan omedelbart förstås av svenska flickor och magin är lika förtrollande. Små detaljer blir egna historier, följ grodan som möter på bron genom filmen. Inte samma höga klass som Nausicaa och Prinsessan Mononoke, men likafullt en säker femma.

Andatarwen
gav betyget:

En väldigt välgjord film, men lite väl rörig och osammanhängande för min del. jag hade dock höga förväntningar på den, eftersom den har fått så bra kritik. Jag tycker den är lite överskattad, men annars en helt ok film.

Senaste recensionerna

Ajice
gav betyget:

Det var den första Ghibli film jag såg, självklart blev jag förälskad i första stund, den är helt enkelt för bra ^^,

Nikita
gav betyget:

En övervägande bra, och fram för allt väldigt välanimerad film, men den har en del brister (men vilka filmer har inte det?)
Miyazakis filmer är nästan aldrig föutsägbara, och det tycker i alla fall jag om.
Denna är några snäpp bättre än det levande slottet, som regisserats av samma person.

mysgrabben
gav betyget:

Absolut en av dem bästa animerade filmer jag någonsin sett om inte den bästa. Mästerverk rakt igenom. Så otroligt snygg gjord och handlingen bland de bästa jag sett.

Zitrioce
gav betyget:

'Otroligt! Jag är helt borta! Den här filmen kan man se om och om igen utan att lessna... Stark 5:a

movie-king
gav betyget:

jätte bra film som jag älskar!
jag ger -5

Cammie
gav betyget:

Otroligt söt och smart animerad film, som är lika givande för de vuxna som för barnen. Det här är något helt annat än Disneys amerikanska smörja.

Regndroppe
gav betyget:

Otroligt fin film!
Hela handlingen var helt fantastisk,Disney skulle aldrig kunna göra en en sådan här film, den är alldeles för djup för det.
Jag har även kommit underfund men att japanska är ett väldigt fint språk.

En Femma!

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 4000
Filmen är animerad
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB
Uppföljare och/eller remakes: