En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Final Destination

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 3,0
(122 betyg)
Sätt ditt betyg:

Köp filmen på CDON
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
3,0
(122 betyg)

Handling: Alex Browning ska tillsammans med sin klass åka till Frankrike. Strax innan de lyfter ser han framför sig hur planet han just satt sig i exploderar i ett eldhav & samtliga passagerare dör. Panikslagen försöker han övertyga de andra passagerarna om vad som kommer att hända och under tumultet kastas Alex & fem andra personer av flygplanet. Flygplanet exploderar enligt Alex förutsägelse. När Alex sedan försöker att återgå till ett normalt liv kommer han till insikt om att det var ödebestämt att han & de andra överlevande skulle möta döden i olyckan. En efter en går de brutal död till mötes. Alex & de vänner han har kvar i livet måste nu slå sig ihop för att ändra ett till synes orubbligt öde. Men kan man lura döden?

Fakta:
År: 2000
Regissör: James Wong
Originaltitel: Final Destination
Ursprungsland: USA
Längd: 01:38
Ingår i tema: Flygplan

Medverkande:
Devon Sawa
Ali Larter
Kerr Smith
Kristen Cloke
Daniel Roebuck
Roger Guenveur Smith
Chad Donella
Seann William Scott
Tony Todd
Amanda Detmer
Brendan Fehr
Forbes Angus
Lisa Marie Caruk
Christine Chatelain
Fler personer

Mest populära recensionen

raccoon
gav betyget:

Ganska så okej film, men en massa brister. För det första så irriterar man sig av nån anledning på karaktärerna som är störiga och håller på och knuffar runt varandra och beter sig som störiga ungdomar (vilket de iofs är, men i alla fall).

Sen känns ändå bakgrunden rätt kul. En bra idé helt enkelt som kunde gjorts mycket bättre. För det dåliga nummer två är tempot. Det tar ett bra tag innan karaktärerna har fattat vad som sker, och fram tills dess har man mest suttit och väntat. Inte så bra.

Sen så känns det som att man inte får så mycket svar på hur saker och ting egentligen hänger ihop. Ungefär som att manusförfattarna inte heller har någon aning.

Vissa bitar är dock tämligen underhållande och det höjer ju betyget. Fast inte så mycket.

Senaste recensionerna

The_Shaolin
gav betyget:

Den här filmen var väldigt spännande. Grundiden fungerar bra och är en kittlande tanke. En kille ser i en syn att planet kommer att störta och bärs skrikande i panik ut ur planet. Eftersom det var menat att han skulle dö kommer nu döden efter honom och hans vänner som också skulle dött på planet. Själva tanken är spännande och man vill gärna se en film med den handlingen. Skådespeleriet var otroligt bra. Inget man kan säga om vissa uppföljare. Filmen var spännande från början till slut. Tanken att en särskilt person skulle dö nästan som ödesskrivet var väldigt kusligt. Jag såg alla 5 filmerna väldigt snart efter varandra för det var så spännande hela tiden. Det här var en av dom bättre Final Destionation filmerna.



madeleine_g
gav betyget:

Ganska så gullig måste ja säga <3

Dhani
gav betyget:

En riktig cool rysare.

Angelus
gav betyget:

En spännande film, snygga scener, grym fantasi regissören & co måste ha i döds-scenerna, Alison Larter e alltid het, bra skådespeleri men förutsigbart

Shining_pearl_
gav betyget:

En spännande och fascinerande film. Stör mig dock ibland på rollernas reaktioner på saker och ting i filmen, det är inte direkt trovärdigt.

Borr
gav betyget:

En ganska spännande film som man inte riktigt vet hur kommer sluta. Händelserna avlöser varandra och filmen blir aldrig tråkig.
Handlingen känns även den en aning ovanlig. Oväntade saker sker hela tiden vilket gör filmen mycket sevärd.

Shadowfax
gav betyget:

En kille förutser att planet han ska med på ska sprängas och alla ombord ska dö. Han hoppas av med en handfull av hans vänner och mycket riktigt så sprängs planet i luften. Efter det kommer Döden efter dom överlevande och tar dom en efter en.

Samma betyg som tvåan. Denna filmen är dock mycket lamare.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 988
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Final Destination 2 (2003)
Final Destination 3 (2006)
Final Destination, The (2009)
Final Destination 5 (2011)