Jag ska dit med min mamma och lillebror, så det är ju inget drömläge precis. Men eftersom det är första gången i London kan det vara ganska skönt att ha mamma med sig. Men lillebrorsan är ju en annan sak... Jag vet faktiskt inte än. Tror att vi ska grilla eller någonting hos min mormor men jag är inte säker. Ska du hitta på något kul? Av någon underlig anledning så är det The Sun som visar videon först till "Fuck Forever". Du kan spana in den här: http://www.thesun.co.uk/section/0,,11,00.html Den överträffade verkligen mina förväntningar! Början var det nog ingen som hade räknat med (urfina hjärtan!) och jag kan lova dig att du inte kommer att tycka att den känns det minsta "trög" efter att ha sett det här. Du kan se videon till Coldplays senaste singel, "Speed Of Sound", på samma sida också. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-23 20:18:33] |
Varför (VARFÖR!) är jag inte två år äldre? Razorlight spelar på Debaser nästa månad och naturligtvis är det 18-årsgräns. Suck! __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-23 13:06:42] |
Du kan se Babyshambles uppträdande från Glastonbury här, som bland annat inkluderar "Killamangiro", "In Love With A Feeling" och "Fuck Forever": http://w1.exequo.org/glastonbury2005/pconsole.php?pack=1&sentClip=fri1&bb=1&sentclipno=0
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-25 14:03:57] |
Nu börjar man vakna till efter midsommaraftonen. Jag var ute på landet hos några vänner, eller egentligen är det min flickväns vänner. Det var ganska kul, vilket tyvärr också kändes i huvudet igår. Varför dricker man sprit...? Jag mår alltid så himla dåligt dagen efter. Videon till ”Fuck forever” var ganska hyfsad. Jag ger den en stark trea, kanske en svag fyra. Den här versionen av låten blir faktiskt bara bättre och bättre. Vet inte längre om jag tycker att den är så mycket sämre än den andra som jag hört. Vilka är Razorlight? Jag har nog aldrig hört talas om dem. Själv har jag ju åldern inne, så jag skulle kunna gå och se dem. Känns som jag är lite dålig att hålla koll på ny musik, men som jag sagt flera gånger tidigare är jag jätteglad att ha dig som gör det åt mig. ![]() Idag måste jag göra rent akvariet, vilket är jättejobbigt och tar omkring två timmar. Usch! __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-06-26 12:12:02] |
Midsommarafton var faktiskt ovanligt bra i år tycker jag. De brukar alltid bli så misslyckade, och vädret är dåligt. Men inte i år, jag hade jättetrevligt. Dessutom gjorde jag en väldigt god jordgubbstårta! Razorlight borde du faktiskt spana in. Om inte annat för att de är halvsvenska och därmed det enda "svenska" bidraget till Live 8. De är också förband till U2 i Sverige. Sångaren i bandet, Johnny Borrell, har dessutom rört sig i kretsarna kring Libertines tidigare. Faktum är att han spelade med dem ett tag. Låten "Don't Go Back To Dalston" är tillägnad Pete och Mairead från Queens of Noize var inspirationen till "Golden Touch". På sidan fyra i den här tråden skrev jag några roliga citat från Johnny. Tja, han har ju inte brist på självförtroende direkt... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-26 15:02:26] |
Jordgubbstårta är otroligt gott! Det hade jag också velat haft på midsommar. Nej, något dåligt självförtroende verkar han absolut inte ha. Jag ska spana in dem lite och försöka ladda ner ett par låtar med dem. __________________________ |
Nu har jag lyssnat på ett par låtar med Razorlight. Jag tycker inte att de är så värst bra faktiskt. Dåliga är de absolut inte, men det finns väldigt många band som är mycket bättre. __________________________ |
Jo, det är klart att det finns väldigt många band som är väldigt mycket bättre. Men bland nyare band så tycker jag defintivt att de är ett av de bättre. Om jag hade haft möjlighet så hade jag åkt upp och sett dem. Hoppas att de finns kvar om några år så att jag kan se dem då istället... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Lite svårt att förklara, men jag tycker att de låter lite fjantiga på något vis, eller jag vet inte riktigt... Det är i alla fall någonting med dem som jag inte gillar... Upptäckte att du sett “Lost in translation” nu och att du tyckte att den var en femma. Håller du med mig om att låten “More than this”, som Bill Murrey sjunger på det där karaokestället, är riktigt bra? __________________________ |
Absolut. Jag kan inte komma på någonting dåligt med den filmen. Jag har spanat in soundtracket också som verkar vara helt grymt, med bl a Air och Jesus and Mary Chain. Pete och Kate har för övrigt "gift" sig nu. http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed.nsf/mndwebpages/moss%20marries%20doherty __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Då är det väl bara att gratulera och hoppas att de får ett fint och lyckligt liv tillsammans. Jag har laddat ner en jättebra låt med Joe Strummer And The Mescaleros som jag inte hört tidigare. ”Long shadow” heter den. Otroligt bra! __________________________ |
Mmm, men det var ju inget "riktigt" bröllop i den bemärkelsen. Tekniskt sett är de ju inte ens gifta längre, så jag tror nog att vi kan förvänta oss ett mer ordentligt bröllop inom kort. Eller vad vet jag, varken Pete eller Kate är väl kända för att bry sig om sådana formaliteter... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Ja, kanske blir det ett ”riktigt” bröllop snart. Hur som helst tycker jag att det här sättet att ”gifta” sig på var väldigt märkligt, men samtidigt ganska kul. Jag tror inte jag berättat för dig att min flickväns pappa druckit öl med alla medlemmar i The Clash. Han ska tydligen ha gjort det någon gång runt 1977. Väldigt imponerande! __________________________ |
Wow, jag är impad! Det är nog inte så många som kan skryta med det. Var ska det här ha skett någonstans? Releasedatumen för "Fuck Forever" har tyvärr blivit uppskjuten till 8 augusti. Lång väntan... Men duetten med Elton John verkar mer och mer trolig. Jag läste någonstans att de skulle framföra "Children of the Revolution". Det har också cirkulerat rykten om att Elton ska spela piano till "Albion". Mycket intressant. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-30 17:28:55] |
Han ska ha träffat dem i London, men var någonstans där vet jag inte. Om du har tur när du är där kanske du också träffar på något häftigt band. Elton John är enligt mig en riktigt dålig artist. Jag förstår inte varför han ska göra en duett med honom. Men visst, lite intressant kan det kanske bli... Igår såg jag en film som jag tyckte var riktigt bra. “Flicka med pärlörhänge” heter den. Jag tror att du skulle gilla den, eftersom jag kunde se vissa likheter med “Lost in translation”. Väldigt välgjort, långsam och vacker. Se den! __________________________ |
Självklart ska jag hålla utkik efter kändisar när jag är där. Någon B- eller C-kändis ska jag väl lyckas med i alla fall... Elton John är väl inte direkt min favvo-artist heller, men jag har ingenting emot den här duetten. Den kan behövas för att blåsa lite liv i Live 8, för just nu ser det rent musikaliskt ganska trist ut. Och även fast man kanske har mycket att invända mot Live 8 (Afrikas egna artister är inte inbjudna till de stora scenerna, för att nämna ett exempel) så är det för ett gott ändamål och om du inte redan har registrerat din protest mot fattigdomen på http://www.live8live.com/ så tycker jag att du ska göra det. Helt gratis. Mmm, jag har hört talas om den. Den verkar bra. Ska försöka se den framöver. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Ja, du får hålla utkik. Skulle du träffa någon riktigt stor människa, som till exempel Mick Jones, Morrissey, John Lydon (Johnny Rotten), Pete eller någon annan i klass med dem, så får du ta deras autograf och skicka hit den till mig. En person som Elton John, som skrivit en hyllningslåt till en kunglighet (prinsessan Diana), kan väl knappast vara intresserad av att försöka få bort fattigdomen här i världen, så jag vet inte riktigt om jag har någon lust att registrera min röst om Elton John på något vis är med... Kan man vara rojalist och samtidigt kämpa för att få bort fattigdomen...? För mig går det i alla fall inte ihop. Igår såg jag ytterligare en helt fantastisk film, David Copperfield. Jag är väldigt förtjust i boken, och tyckte inte att filmen var ett dugg sämre. Har du läst något av Charles Dickens? __________________________ |
Haha, man kan ju alltid hoppas! Jag lovar att ta en autograf till dig också om jag skulle få tillfälle. Är det den som Daniel Radcliffe är med i? I så fall har jag också sett den. Men det var väldig länge sedan, så jag minns inte så mycket. Jag har bara läst "Oliver Twist". Kanske borde jag läsa lite mer Dickens, är hans andra böcker bra? __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
kan inte mer än att hålla med om att det inte ser så kul ut med Live-8 som det borde kunna göra.. men tycker till skillnad från er att Elton John är riktigt bra.. har man skrivit låtar som "goodbye yellow brick road" och "your song" förtjänar man mycket creds.. ![]() bye the way.. om det är Candle in the wind du menar som hyllningslåten till prinsessan Diana.. så skrevs den till Marilyn Monroe vid hennes död.. men spelads väl också på Dianas begravning... __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Wow, Carl Barât står tillsammans med übercoola Juliette Lewis modell för J.Lindeberg. Spana in snygga bilder här: http://www.jlindeberg.com/
Fick för övrig Carls "Under The Influence" idag och har hunnit lyssna in mig lite på den nu. Jag gillar New York Dolls. Det fanns en låt med Moldy Peaches, "Who's Got The Crack", som var riktigt bra. Har du hört den? __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-01 20:40:04] |
Darling: Ja, det är den som Daniel Radcliffe är med i. Förutom ”David Copperfield” har jag bara läst ”Pickwickklubben”. Trots det brukar jag nämna Dickens som en av mina favoritförfattare, eftersom de två böckerna tillhör några av de bästa jag läst. Hur hans andra böcker är vet jag inte, men skulle gissa att de också är väldigt bra. Jag borde också läsa lite mer Dickens. Nja, om de bilderna på Carl var så himla snygga vet jag inte... Jag tycker nog mest att han såg lite löjlig ut, men de var kanske snygga... Nej, jag har inte hört låten ”Who´s Got The Crack”, men kan ta och försöka ladda ner den. Oogie: Jag vet att ”Candle in the wind” först skrevs till Marilyn Monroe, men gjorde han inte en ny version av den låten efter att prinsessan Diana dött? __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-07-01 23:18:07] |
Jag sökte efter "Who´s Got The Crack" på Kazaa, men tyvärr så gick den inte att hitta. ![]() Sitter och lyssnar på Blondie nu. Har du hört något av dem? __________________________ |
Robert_E: jo han bytte väl ut den första raden från "Goodbye Norma Jean" till "Goodbye England's rose".. tror iofs hela första versen är ändrad.. __________________________ ”Jag ogillar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att få uttrycka dem.” -Voltaire |
Nej, jag har faktiskt inte hört Blondie. Men min mamma har en gammal LP med dem, så jag ska försöka spana in dem senare idag. Såg du Pete på Live 8 igår? Han såg fantastiskt bra ut, men det var lite svårt att höra honom. Nervös kanske? Men kläderna och sminket vägde upp. Snacka om cool outfit! Såg nästan ut som någonting han hade kunnat ha på sig under de tidiga Libs-dagarna. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Tänk om jag också kunde hitta sån musik bland med min mammas skivsamling. Nu tillhör väl inte Blondie de allra största, men de är helt klart bättre än ABBA och Vikingarna som finns i min mammas samling. Jag såg lite från Live 8 för en stund sedan på www.tv4.se, men det är allt. De visade Pete och Elton John i ungefär 15-20 sekunder, knappt det skulle jag tro. Håller med dig om att Pete såg bra ut. Sedan valde de att sjunga en riktigt bra låt också. T-Rex, som gjort ”Children of the revolution”, är för övrigt ett av Morrisseys favoritband. Han har även gjort en cover av deras ”Cosmic dancer”, som finns med på hans album ”My early burglary years”. __________________________ |
Carl Barât kommer att vara på xfm idag. Vet inte riktigt när än, men jag lyssnar nu. "Little Britain"-stjärnorna gjorde en rätt rolig imitation av Pete för en stund sedan. Duetten blev för övrig utsedd till den fjärde största hitten på galan av Anders Nunstedt. http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=310298 http://www.xfm.co.uk/article.asp?id=6162 __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-03 12:49:34] |
Hehe, det här var lite kul: http://fuckthenme.atspace.com/ftn03.htm
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-04 09:05:21] |
Ja, det var ganska kul. ![]() Kan verkligen Annie Lennox och REM varit så dåliga som Anders Nunstedt tyckte...? Såg du något av dem? Tillsammans med Pete tycker jag att de borde varit galans bästa artister, men gjorde de ett dåligt framträdande så... __________________________ |
Tja, inte var de bra i alla fall. Annie Lennox tittade jag inte så noga på och REM är helt enkelt inte särkilt bra nu för tiden. Däremot håller jag inte med Nunstedt om Coldplay. Bleka? De gjorde ju det utan tvekan bästa framträdandet, i alla fall enligt mig. Jag tycker nästan att det är lite konstigt att han tog med Elton John/Doherty-duetten som en av hittarna med tanke på att den gjorde de flesta besvikna. Jag tycker absolut inte att den var dålig, men den kunde ha varit mycket bättre. Här är Petes förklaring: http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed.nsf/mndwebpages/doherty%20blames%20moss%20for%20disastrous%20elton%20duet
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Här är en sammanfattning av intervjun med Carl: http://www.xfm.co.uk/Article.asp?b=news&id=98005
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Jag tycker att REM är bättre än någonsin, så där håller jag inte med dig alls. Hade en del planer på att se dem när de var i Stockholm tidigare i år, men det blev inte så. Det här var roligast att läsa ur intervjun med Carl tycker jag, särskilt sista meningen: “I’m a relative newcomer to The Smiths. Pete was always a big Smiths fan and he kind of got me into it. When I heard it at first I thought he [Morrissey] was, well, a bit of a miserable git, but he’s very eloquent, convincing. He’s got a right to be a miserable git.” Det är så skönt att det är varmt ute! Funderar på om jag ska gå och bada om en stund. Vad har du för dig om dagarna, förutom att vara inne på Filmpunkten? Har du badat än i år? __________________________ |
Jo, jag har faktiskt badat ett par gånger hittills. Det finns inte särskilt mycket att göra här på sommaren (i alla fall inte för folk i min ålder) så jag försöker väl mest njuta av det soliga vädret (hur länge det nu varar...) och bara vara ledig. Dessutom försöker jag att ta igen lite teveserier som jag inte har hunnit se tidigare (första säsongen av "Scrubs" visas nu!). Vad har du själv för dig i Norrtälje? Pete har ändrat sig angående Live 8 och lägger inte längre "skulden" på Kate Moss. Go Peaches! http://www.ananova.com/entertainment/story/sm_1452751.html?menu=entertainment.music Har du förresten sett det här? Bra serie! http://foxaloxa.laleeloo.com/smiths.html/index.html __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-07 08:43:17] |
Usch, vad hemskt det här med London är. Jag har följt händelserna på CNN hela dagen. Jag är verkligen glad att inte jag eller någon jag känner är där just nu. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Ang. Who's got the crack, Libertines har spelat in den låten, inte så bra kvalité men jag fick jag på den. Den finns med på "babyshambles-session" skivorna. Om nån är intresserad så har jag ganska mycket outgivet material med libertines, babyshambles och en hel del av bara Petes inspelningar. Har även lyckats få ta på en videoinspelning av babyshambles spelning från the fez, reading förra året. Där spelar dom en av de enligt mig bästa låtarna, In love with that feeling. __________________________ |
Är det nån som har hört den förresten? __________________________ |
Darling: Jag badar, njuter av att vara ledig (arbetslös), söker lite jobb och kollar en del på film. Norrtälje är faktiskt en väldigt trevlig stad att bo i på sommaren, så jag trivs ganska bra. Nu när det är varmt är det nästan sydeuropeisk stämning nere på stan. Massor med människor som sitter ute på restauranger och äter, dricker och umgås med varandra. Befolkningen i Norrtälje ökar enormt på sommaren, i med att det brukar komma ganska mycket turister hit och att det är många från Stockholm som har sommarställe här. Det där med The Smiths var riktigt kul, men jag vill se mer av vad som händer i ”William, it was really nothing”. Tycker att ”Heaven knows I´m miserable now” var riktigt bra. Vad tycker du om den låten förresten? Själv tycker jag att den tillhör en av Smiths allra bästa. Ja, det som hände i London var riktigt hemskt. Hoppas verkligen att det inte händer nåt när du ska dit. black boy lane: Jag har lyckats ladda ner ”Who´s Got The Crack” med Babyshambles utan att jag visste om det. Ganska dålig kvalitet, men en helt okej låt. Vad gillar du för musik förutom Babyshambles och The Libertines? __________________________ |
Till Robert: Virtanen skrev rätt roligt om Värnamo i sin blogg igår. http://www.aftonbladet.se/blogg/virtanen/090705181053_smstadskvll.html
Jag håller absolut med dig om att "Heaven knows..." tillhör en av The Smiths bästa. Scannar av intervjun med Pete från GQ: http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQPeteinterview/scan0001.jpg http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQPeteinterview/scan0003.jpg http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQPeteinterview/scan0005.jpg http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQPeteinterview/scan0007.jpg http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQPeteinterview/scan0008.jpg Scan av intervjun med Carl: http://img.photobucket.com/albums/v519/wibblywobs/GQCarl/GQCarlinterview.jpg Till black boy lane: Du får väldigt gärna skicka outgivet material till mig. Jag har en del men det finns fortfarande luckor att fylla. Kontakta mig på apelsinbarn@hotmail.com (jag måste seriöst byta mailadress...) så kan jag berätta mer om vad jag är ute efter. Tack. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-10 10:34:15] |
Haha, Värnamo låter inte som något roligt ställe att bo på, inte enligt Fredrik Virtanen i alla fall. Tror aldrig att jag varit i staden, fast har säkert passerat förbi någon gång. Själv tycker jag att Småland känns lite mysigt och idylliskt, men det är kanske för att jag inte bor där? Vet du svaret på Virtanens fråga om 91:an kommer från Värnamo eller inte? Har inte hunnit läsa länkarna om Pete och Carl än, men ska ta och göra det nu. __________________________ |
Haha, nej att Värnamo skulle vara 91:ans hemmastad har jag aldrig hört talas om. Eller tja, man vet ju aldrig... Jag hittade en svensk intervju med Razorlight för ett par dagar sedan. Jag vet att de inte är några favoriter hos dig, men Libertines nämns vid ett tillfälle så den kan kanske vara av intresse ändå? http://www.barometern.se/article.php?args=882261,121;0;0;0 Jag hade för övrigt en väldigt bra dröm inatt. Jag drömde att jag befann mig på något slags konsertliknande evenemang och Pete och Carl fanns också i publikhavet. Och jag fick chansen att skaka hand med Carl. Men precis när han skulle ge mig en puss också vaknade jag. Jaja, man kan ju inte få allt... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-15 09:16:31] |
Alla kanske inte är från 2004, och jag kanske är lite sen med detta inlägg men : Last post on the bugle - The Libertines Music when the lights go out - The Libertines Music when the lights go out - Pete, stenad(?) i nån intervju i november-december, slänger fram gitarren och myser. underbart! Can't stand me now - The Libertines What became of the likely lads - The Libertines What Katie did - The libertines Kilamangiro - Babyshambles Been caught stealing - Janes Addiction (gammal, men ändå ![]() Reptilia - The Strokes Hard to explain - The Strokes 12:51 - The Strokes Fit but you know it - The Streets Mr Brightside - The Killers Saturday Night - Kaiser Chiefs Born to be a dancer - Kaiser Chiefs I predict a riot - Kaiser Chiefs The modern way - Kaiser Chiefs Nanananana - Kaiser Chiefs Peruvian Cocaine - Immortal Technique Stumble&fall - Razorlight Golden touch - Razorlight Jacqueline - Franz Ferdinand The dark of the matinée - Franz Ferdinand Take me out - Franz Ferdinand Helicopter - Bloc Party Snickeboa - Stefan Sundström Och nu våren/sommaren : Coldplay - White shadows, Speed of sound. Money brother - They're building walls around us, Blow back into my arms __________________________ |