Forum » » Övrig diskussion » Bästa låtarna 2004   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. < 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >   2005-02-24 17:20:05
Registrerad: 2004-04-18
Näpp. Det är klart att jag kan registrera mig men är inte den för typ gothare? Alla indiekids hänger på Skunk och Blandband... Eller okej, jag är inte medlem där. Men om jag skulle gått med i någon community så skulle det varit någon av dem. Är du medlem på Helgon?

2005-02-24 20:19:50
Registrerad: 2004-12-09
Ja, jag är medlem på Helgon. Det är lite mycket gothare och hårdrockare där, men man kan snacka med en hel del människor som gillar indie också. Det finns säkert ungefär 500 stycken som har The Smiths som musikfavoriter där.

[Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-02-24 20:21:10]
  2005-02-24 20:20:22

2005-02-24 20:22:47
Registrerad: 2004-12-09
Hmm...varför visas mitt inlägg två gånger...

2005-02-25 17:48:04
Registrerad: 2004-04-18
Hmm, jag har kollat in Helgon lite nu men den känns alldeles för inriktad på goth och hårdrock för att tilltala mig. Så tyvärr, jag kommer inte att bli medlem. Men vi kan ju alltid fortsätta vår diskussion här eller bli medlemmar på Blandband. Har du förresten hört att Carl Barât har fått nytt skivkontrakt? Kan inte bli annat än spännande...

[Inlägget ändrat av Darling 2005-02-25 18:04:36]
  2005-02-25 19:11:33
Registrerad: 2004-12-09
Nej, det visste jag inte. Har ju precis börjat bekanta mig med The Libertines och Babyshambles, så jag vet knappt vem han är. Han var gitarrist i The Libertines va?
Vilka band gillar du mer än de jag redan vet?

Här är en lista över de tio bästa band/artister jag vet:
1. The Smiths
7. The Cranberries
8. Sham 69
9. Joe Strummer and The Mescaleros
10. The Cure

Några du gillar eller inte gillar av de?

[Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-02-25 19:12:21]
  2005-02-26 08:26:00
Registrerad: 2004-04-18
Sorry, jag tänkte inte på det. Men det stämmer att han var sångare/gitarrist. Vad det gäller band så lyssnar jag i princip inte på fler än de jag redan har nämnt. Har egentligen inte varit intresserad av musik särskilt länge utan blev först på allvar intresserad när jag upptäckte Libertines och genom dem andra liknande band. Och av de nya du har nämnt har jag bara hört Sex Pistols och jag kan väl våga påstå att de är lite för extrema för min smak. Visst, det är klart att jag kan digga till låtar som "God Save The Queen" och "Anarchy In The UK" men hela deras sätt att se på livet och tillvaron tilltalar inte mig. Men jag kan ju inte förneka att de har betytt en del för musikutvecklingen så på så sätt är de ett viktigt band. Men nu måste jag få berätta en jätterolig grej och det är att Pete ska vara med på BBC Radio 4's "Bespoken Word" den tredje mars och framföra musik och poesi. Hoppas att man kan lyssna över Internet!

2005-02-26 08:51:35
Registrerad: 2004-04-18
Nu kom jag på en till grej i efterhand. Du har inte sett intervjun med Pete från december förra året på  BBC's "Newsnight" va? Jag antar att du inte har gjort det och det borde du verkligen för den är jättebra. Här är adressen http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/newsnight/4096463.stm Pete pratar om sin kamp mot drogerna, sin musik, poesi och framför "Music When The Lights Go Out". Det här måste ses!

[Inlägget ändrat av Darling 2005-02-26 09:00:22]
  2005-02-26 17:35:14
Registrerad: 2004-12-09
Nej, jag hade inte sett intervjun innan. Den var kul att se! Ja, vi får hoppas att det går att se honom över internet den tredje mars!
Jag gillar Sex Pistols mest för deras otroliga energi och agressivitet i musiken. Sen tycker jag att hela historien om Sex Pistols är ganska spännande. Men några riktiga förebilder för mig är de absolut inte.
Hur upptäckte du The Libertines?

2005-02-26 20:14:35
Registrerad: 2004-04-18
Jag läste en recension i en tidning, tycke att de verkade spännande och köpte skivan, "The Libertines". Innan jag fick den i min hand hade jag över huvud taget inte hört dem så när "Can't Stand Me Now" brakade igång fick jag en smärre chock. Det var inte vad jag hade förväntat mig! Det var ju så mycket underbarare... Men Sex Pistols tål jag bara inte. Sid ger mig kalla kårar.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-02-26 20:15:51]
  2005-02-26 20:45:54
Registrerad: 2004-12-09
Mitt musikintresse var det Manic Street Preachers som satt igång, sen har alla andra band på något sett någon sorts koppling till dem. Har du köpt "The holy bible" än?

Kollar du inte på Melodifestivalen ikväll då? Fy fan vilka fruktansvärda låtar det är som är med där! Det är fan läskigt att höra på dem!

2005-02-27 21:02:11
Registrerad: 2004-04-18
Näpp, det har tyvärr inte blivit av att jag har köpt den än. Är lite halvt pank förstår du. Kom precis hem från en modevisning där jag har slösat bort en del pengar... Men jag får väl barnbidraget snart så då kan jag köpa skivor igen. Fast jag måste ha en kavaj först. Högsta prioritering!

Vad det gäller melodifestivalen så kan jag ju, tyvärr, inte annat än hålla med dig. I och för sig tittada jag bara första gången och då  tyckte jag faktiskt att Alcazars låt var rätt bra. Även om deras scenkläder drog ner en hel del på helhetsintrycket. Mycket underligt klädval. Men överlag så är det som sagt riktigt såsiga bidrag.

2005-02-28 15:08:27
Registrerad: 2004-12-09
Jag kan inte hålla med dig om Alcazar. Däremot tyckte jag att Nordmans bidrag i första omgången av melodifestivalen var ganska bra.

Innan du köper någon skiva med Manic Street Preachers borde du egentligen se en dokumentär med dem som heter "Then there were 3". Jag är inte helt säker på att den heter så, eftersom jag missade att spela in de första minutrarna av den. Men hur som helst så är den i alla fall väldigt bra. Själv så gillar jag att veta mycket om de som jag lyssnar på. Jag tycker att det är svårt att verkligen tycka någon är bra utan att veta hur den/de som sjunger är som person/personer.

Vilken färg på kavajen har du tänkt dig då?

2005-02-28 17:57:06
Registrerad: 2004-04-18
Jag tror att jag hade somnat när det var Nordmans tur. I alla fall så har jag inte en susning om hur låten gick. Men om man ska vara lite elak och gå efter utseendet så får de i alla fall klart underkänt av mig. När det är melodifestival måste det ju vara glitter och glamour!

Ska försöka se den här dokumentären också.

Vad det gäller kavajen har jag verkligen inte bestämt mig än. Finns så himla mycket att välja mellan - kortkort eller höftlångt, löst eller tight. Men jag såg en bild på Kate Moss häromveckan där hon hade en jättefin svart kavaj på sig. Tror att jag ska satsa på en sådan (Hey, om Pete gillar henne så gör jag det). Annars så har Scarlett Johansson haft en del fina också. Vad det gäller färger så kan jag i princip tänka mig allt utom kycklinggult och babyrosa.
[Inlägget ändrat av Darling 2005-04-19 10:44:54]
  2005-02-28 18:24:09
Registrerad: 2004-04-18
Nu måste jag fakiskt rätta mig själv lite. Jag påstod tidigare att Moz-skivan skulle släppas den 21 mars vilket inte alls stämmer. Den släpps först den 4 april (6 i Sverige). Det är istället musik-DVD:n "Who Put The 'M' In Manchester?" som släpps den 21. Men det duger ju minst lika bra. För övrigt så är den fulla låtlistan för "Live At Earls Court" följande:

"How Soon Is Now"
"First Of The Gang To Die"
"November Spawned A Monster"
"Don't Make Fun Of Daddy's Voice"
"Bigmouth Strikes Again"
"I Like You"
"Redando Beach"
"Let Me Kiss You"
"Munich Air Disaster"
"There Is A Light That Never Goes Out"
"The More You Ignore Me The Closer I Get"
"Friday Mourning"
"I Have Forgiven Jesus"
"The World Is Full Of Crashing Bores"
"Shoplifters Of The World Unite"
"Irish Blood, English Heart"
"You Know I Couldn't Last"
"Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me"

Ser mycket bra ut tycker jag.

2005-02-28 19:47:40
Registrerad: 2004-12-09
Ja, den ser mycket bra ut! Väldigt kul med hela fem Smiths-låtar tycker jag! Låten "Redando beach" har jag aldrig hört. Var kan man hitta den annars? Och är den bra?
DVD:n duger bra den också. Har du någon DVD med Morrissey sen tidigare? Jag har "Live in Dallas".

2005-03-01 07:09:07
Registrerad: 2004-04-18
Whoops, det är jag som har skrivit fel. Det ska stå "Redondo" och inte "Redando". Den är en cover av Patti Smiths låt med samma namn. Den finns med på skivan "Horses", men jag har tyvärr inte kunnat hitta någon version med Morrissey. Och nej, jag har inte någon tidigare DVD med Moz. Tyvärr. Jag önskar att jag hade det.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-01 17:04:50]
  2005-03-01 11:19:42
Registrerad: 2004-12-09
Jaha, är det en cover. Gillar du Patti Smith? Jag tycker att hon är okej, men har ingen skiva med henne.
Jag tror att den nya DVD:n kommer att vara bättre än "Live in Dallas". Det är roligt att se en lite yngre Morrissey, men den DVD:n innehåller inga Smiths-låtar och dessutom hade Morrissey inte hunnit spela in lika många fantastiska låtar på den tiden.
De här låtarna finns med på "Live in Dallas":

Suedehead
Everyday Is Like Sunday

2005-03-02 17:05:15
Registrerad: 2004-04-18
Nah, jag har aldrig hört henne tror jag. Men det är mycket möjligt att hon är bra. Ser verkligen fram emot skivan och DVD:n... Händer inte särskilt mycket på musikfronten just nu (i alla fall inte den musiken jag är intresserad av) så jag vet knappt vad jag ska skriva längre. Några förslag på samtalsämnen? Förresten så har jag kollat upp "Bespoken Word" och det går att lyssna i efterhand över Internet. Här är adressen: http://www.bbc.co.uk/radio4/arts/bespokenword.shtml __________________________

2005-03-03 12:15:26
Registrerad: 2004-12-09
Ja...vi skulle ju kunna prata om film. Igår såg jag "24 hour party people". Har du sett den? Vad har du för andra intressen, förutom film och musik?

2005-03-03 18:07:49
Registrerad: 2004-04-18
Ja, det är ju alltid en idé! Jag har inte sett "24 Hour Party People" så vi kan tyvärr inte diskutera den. Jag hinner ju knappt se några filmer alls nu för tiden... Oh, jag har många intressen! Förutom film och musik, som är mina största intressen (Eller tja, i alla fall musik. Drömmen är att bli musikjournalist någon gång) så är jag intresserad av mode (Kavajen bli svart. Tror jag), kändisar, läsa, skriva (Noveller, poesi, krönikor), dans, teater, Pete Doherty (Är det ett intresse?), kultur, historia, teve-serier (Senaste serien jag är fast i är "Lost"!), konst, design och lite annat smått coh gott som jag har glömt bort just nu. Vad ägnar du själv din tid åt när du inte är på Filmpunkten?

[Inlägget ändrat av Darling 2005-04-19 10:47:44]
  2005-03-04 07:07:11
Registrerad: 2004-04-18
Okej, jag tror jag blir tokig! De ändrar ju releasedatumen för Moz-skivorna en gång i halvtimmen! "Who Put The 'M' In Manchester" släpps den 4 april och "Live At Earls Court" släpps den 6 april. Och det är mitt sista ord! Kanske.

2005-03-05 09:49:36
Registrerad: 2004-04-18
Jag har lyssnat på "Bespoken Word" nu. Så underbart... Har du gjort det än? Om inte så tycker jag att du ska göra det. Vill du inte höra hela programmet så kan du spola fram 17 minuter då Pete dyker upp. Har du förresten kollat in Bloc Party någonting? Du bör göra det eftersom att de är ett av världens mest hypade (och hyllade) rockband just nu. Jag tror att du kan gilla dem. Trots allt så bildades dem genom en annons i NME som sökte bandmedlemmar influerade av "Sonic Youth, Pixies, Cure, Joy Division, DJ Shadow och Björk".

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-06 09:28:41]
  2005-03-07 16:59:56
Registrerad: 2004-12-09
När jag inte är inne på filmpunkten, vilket jag har varit ganska mycket sen jag blev medlem, så lyssnar jag på musik, kollar på film och läser ganska mycket. Är arbetslös just nu och då finns det ju ganska mycket tid över för sådant. I höst har jag tänkt mig att börja på Folkhögskola.
Musikjournalist, och journalist överhuvudtaget, tycker jag verkar vara ett jätteintressant arbete!
Nej, jag har varken lyssnat på "Bespoken word" eller kollat in "Bloc party" än, men ska göra det.
Går du i gymnasiet eller går du fortfarande i 9:an?

2005-03-07 17:01:36
Registrerad: 2004-12-09
Jo, jag tycker nog att man kan kalla Pete Doherty för ett intresse.

2005-03-07 17:15:26
Registrerad: 2004-04-18
Okej, kul! Lite trist att vara arbetslös kanske. Jag får väl önska lycka till med studierna till hösten. Själv går jag fortfarande i 9:an (gissa om man är skoltrött...) men jag ser verkligen fram emot att börja på gymnasiet till hösten.

Du beordras härmed husarrest framför datorn tills du har hört "Bespoken Word". Pete är bara med i tre minuter men det är helt klart värt att höra. Måste ha lyssnat på honom ungefär tusen gånger nu. Eller tja, femtio i alla fall. Minst.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-07 17:18:13]
  2005-03-07 17:21:12
Registrerad: 2004-12-09
Tack så mycket! Det ska bli ganska kul att börja i skolan igen faktiskt. Vad ska du gå för program på gymnasiet då?

Haha, jag lovar att inte gå ut förän jag hört "Bespoken word".

2005-03-07 17:29:15
Registrerad: 2004-04-18
Handel. Om jag kommer in vill säga, det var tydligen fler som sökt än vad det fanns platser. Men jag har betygen tror jag så det ska nog inte vara något större problem. Annars får jag väl gå samhäll som alla andra...

Vad det gäller "Bespoken Word" måste jag säga att "Killamangiro" växte i mina öron. Utan tvekan den finaste versionen jag har hört. Hoppas att vi får höra mer av det stuket i framtiden!

2005-03-07 17:36:43
Registrerad: 2004-12-09
Är det inte bättre att gå sam eller media om man vill bli musikjournalist?

Oj, kan "Killamangiro" bli ännu bättre än i den versionen jag hört? Då måste den vara bra!

Gillar du Håkan Hellström?

2005-03-08 07:10:41
Registrerad: 2004-04-18
Nja, jag vet inte om jag håller med dig där. För det första så finns inte ens media där jag bor så det är inget alternativ och jag tror mer att det handlar om att ha talang och få in en fot någonstans. Det är säkert jättebra att gå någon form av journalistisk utbildning om man har möjlighet men det är knappast en garanti för att man kommer att lyckas i branschen. Jag menar, skriver man i en tidning så är man journalist vare sig man har läst journalistik eller inte. Samma sak med konstnärer och musiker. Är det de som säljer tavlor eller spelar in skivor som kan kalla sig det, eller de som har studerat på konst- och musikhögskolan? Dessutom så kanske jag inte har vad som krävs och då vill jag gärna syssla med handel på något vis så jag tror jag har valt rätt. Vem vet, jag kanske startar ett framgångsrikt företag en dag. Eller en tidning kanske...

Har du hört "Bespoken Word" än?

Och nej, jag gillar inte herr Hellström. Förstår faktiskt inte alls vad folk ser i honom. Jag tycker enbart att han är jobbig.

2005-03-10 11:35:24
Registrerad: 2004-12-09
Men måste man inte läsa vissa ämnen för att komma in på journalistutbildningen? Och helt utan journalistutbildning är det väl nästan omöjligt att bli journalist? Fast självklart handlar det ju mycket om att man är duktig , kunnig och bra på att skriva också. Med musiker och konstnärer är det ju lite annorlunda. Ett band kan bara skicka in en demo till ett skivbolag. Tycker sen den som lyssnar på bandet där om det de hör kan man få skivkontrakt. Likadant med en konstnär (lite svårare där tror jag) som kan ställa ut sina verk själva och gillar folk det de ser kan han leva på det. Journalister blir ju anställda på en tidning, och att få in en fot där utan utbildning tror jag är svårt. Fast egentligen vet jag ingenting om det där, utan bara gissar, tänker och tror. Sen är det ju klart att om man inte är säker på om man har det som krävs för att jobba som journalist tror jag handel är ett bra program.

Det går inte att lyssna på "Bespoken Word". Så jag har alltså inte hört det än. Kan du skicka en länk till mig?

Jag tycker Håkan Hellström är ganska okej. Lite löjlig är han möjligtvis. Precis som du och jag så gillar han ju Morrissey, vilket märks tydligt i sina texter. Det är många textrader han stulit från Morrissey. Lite kul tycker jag!

2005-03-10 17:27:03
Registrerad: 2004-04-18
Det här är visserligen bara ett utdrag men det förklarar i alla fall lite hur jag tänker: http://www.musikjournalist.nu/utdrag.php?id=1

Här är en länk till "Bespoken Word": http://www.bbc.co.uk/radio/aod/networks/radio4/aod.shtml?radio4/bespokenword# (Hur vågar du missa det! )

Jo, jag vet att Håkan är influerad av Morrissey men det betyder ju inte automatiskt att han är bra. Såg förresten honom på "Carin 21.30" igår efter att "Lost" var slut. Åh, vad störig han var! Förlåt, jag har väl bara rent allmänt svårt för folk som fullständigt personifierar myten om "goa och glada" göteborgare. Någon som däremot växte i mina ögon när jag upptäckte att han var en Moz-beundrare var Andreas Tilliander. Hans tacktal på Grammis-galan var klockrent: "Eftersom att jag är djupt religiös vill jag tacka min Gud - Morrissey!". Helt plötsligt så blev "Back To The USA" en riktigt bra låt...

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-10 17:27:53]
  2005-03-10 17:49:24
Registrerad: 2004-04-18
Om du inte står ut med att vänta på Moz-skivorna ända till april så kan jag glädja dig med att Patti Smiths-covern "Redondo Beach", en version av "There Is A Light That Never Goes Out" och en helt ny låt , "Noise Is The Best Revenge", kommer att släppas den 28 mars. Och det kommer även att släppas en DVD-singel. Kan det bli bättre? Just det.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-04-19 10:50:17]
  2005-03-11 10:20:18
Registrerad: 2004-12-09
Ja, kanske är det så att journalistutbildning inte är så viktigt, utan får man bara in en fot och visar att man är duktig på att skriva och dessutom kunnig så räcker det. Och du verkar ju vara riktigt bra på att skriva! Själv är jag inte så jättenöjd med hur jag skriver. Jag tycker att det blir klumpigt och dåligt. Det flyter liksom inte på lika fint som när du skriver. Men när jag var omkring 18 år så skickade jag in en roman till ett bokförlag, fast givetvis ville de inte ge ut den.

Det är helt hopplöst! Det blir bara fel när jag ska höra på "Bespoken word". Jag vet inte vad det är, men jag ska försöka vidare. Jag SKA lyssna på det!

Vilka härliga tider det är när Morrissey kommer med nya skivor hela tiden! Mellan "Maladjusted" och "You are the quarry" tog det sju år, men nu kommer de lite hela tiden.

2005-03-11 17:43:16
Registrerad: 2004-04-18
Haha, tack! Smicker går alltid hem hos mig. Men du är inte så pjåkig på att skriva du heller.

Oh, no! Det verkar som om det inte går att lyssna på Pete-avsnittet av "Bespoken Word" längre. Jag ska leta men jag har inte så stora förhoppningar om att det finns kvar. Verkar nämligen som om bara det senaste avsnittet av varje progam ligger uppe.

Ja, visst är det härligt! Och angående hela Pete'n'Kate-grejen, om du har hängt med, så verkar det vara på igen. Kate har nämligen setts med en guldring på ett mycket viktigt finger. Jag kan höra bröllopsklockorna...

2005-03-11 18:21:53
Registrerad: 2004-12-09
Jaha, ska de kanske gå och gifta sig. Vad trevligt! Vet du förresten från vilken stad Pete kommer?

2005-03-11 21:35:10
Registrerad: 2004-04-18
Jag vågar inte svara säkert men jag tror att han är född i en liten stad i norra England som heter Hexham (ligger nära Newcastle om jag inte har helt fel). Dock tror jag att han växte upp i Liverpool. Hans far arbetade dessutom inom militären och de flyttade en del, bl a till Nordirland, Cypern och Tyskland. Men som sagt, jag är inte säker. Det är för övrigt Petes födelsedag imorgon. Han har då uppnått den imponerande åldern av 26 år.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-11 21:37:21]
  2005-03-11 21:51:41
Registrerad: 2004-04-18
Bilderna talar för sig själva... http://www.vogue.co.uk/vogue_daily/story/story.asp?stid=24276&date=&sid=

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-11 21:53:39]
  2005-03-12 12:31:42
Registrerad: 2004-12-09
Pete och jag är födda samma år! Han har hunnit med en hel del för att bara vara 26 år. Bland annat har han lyckats skaffa sig en av världens snyggaste tjejer! Hur tror du han firar sin födelsedag?

2005-03-12 21:06:20
Registrerad: 2004-04-18
Ja, och inte bara det - Nu ska han gå och bli filmstjärna också! Kolla in det här bara: http://breakingnews.iol.ie/entertainment/story.asp?j=8892260&p=889z3x6&n=8892348

Pete arbetar hårt.

Oh, jag har inte en aning om hur han har firat sin födelsedag. Så länge det inte är med drogerna så är jag glad. Sedan kan jag väl tänka mig att en viss Kate har tittat förbi också...

Och angående kavajen så har jag äntligen slagit till. Det blev en kortkort, svart manchesterkavaj. Jättefin! Blev en hel del annat också för den delen. Nämligen ett par bruna cowboyboots, ett par pilotglasögon, ett par stuprörsjeans, en parfym från Escada (Rockin' Rio), ett brunt läderskärp, ett väsksmycke i form av en fjäril, en ursöt topp från Mari Philippe och en resebok till London. Det du.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-03-12 21:12:53]