Forum » » Övrig diskussion » Bästa låtarna 2004   Obs. Arkivforum. Det går inte att svara i denna tråd. < 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 >   2005-04-28 11:06:07
Registrerad: 2004-12-09
Jag har inte kollat på alla videor med Frans Ferdinand än, men de jag sett hittills är ganska snygga. Världens bästa video enligt mig är “Zombie” med The Cranberries. Gillar även deras “Ode to my family” och “Salvation”. The Clash´s “Rock the Casbah” och Manic Street Preachers “Motorcycle emptiness” är också väldigt bra.

Ja, det blir nog väldigt intressant läsning. Ganska ovanligt att det skrivs en bok om ett band som funnits en så kort stund.

Thee Unstrung skull kanske kunna vara nåt. Du är verkligen bra på att hänga med i vilka nya band som dyker upp. Själv upptäcker jag aldrig nåt, men jag har ju dig som gör det åt mig.

Hur bra tycker du att ”Last Post On The Bugle” är? Just nu gillar jag den bäst av alla låtar jag hört med The Libertines och Babyshambles. Upptäckte inte först att den var så bra, men nu har jag lyssnat på den minst 40 gånger de senaste dagarna.

Har du några planer för vad du ska göra på Valborg då?

2005-04-28 20:49:39
Registrerad: 2004-04-18
Haha, jag har mina ögon på ett antal nya band. Ett till band som jag tror väldigt mycket på just nu är The Suffrajets där Babyshambles ex-trummis Gemma Clarke gör sig hörd. Efter en rad av tråkiga händelser lämnade hon Babyshambles i januari i år, men nu är hon alltså tillbaka. Coolare och bättre än någonsin om jag får säga det själv. Jag diggar soundet... Spana in det här: http://www.manchesteronline.co.uk/entertainment/music/audioandvideo/s/156/156310_watch_the_suffrajets_sold_video.html
"Last Post On The Bugle" är riktigt bra, men den är ändå inte en av mina absoluta favoriter. Jag antar att det är för att texten inte säger mig så mycket och för att en låt ska bli riktigt speciell krävs det nästan att den berör mig på en personlig nivå också. Men visst är den bra, jag säger inget annat.

Jag firar inte valborg, så jag har inga särskilda planer. Har du storslagna planer på gång eller?

[Inlägget ändrat av Darling 2005-04-29 16:48:43]
  2005-04-30 01:29:08
Registrerad: 2004-12-09
Nja, The Suffrajets tycker jag inte verkar vara sådär jättebra, men inte dåliga heller. Får kanske lyssna lite mer på dem innan jag kan avgöra om de är bra eller ej.

Nej, jag har inga stora planer inför morgondagen, men det kommer troligtvis att drickas en del öl. Var på systembolaget i torsdags och köpte några riktigt läckra Kilkenny (världens godaste öl).

Mina topp-fem med The Libertines och Babyshambles just nu:
1. Last Post On The Bugle
2. Fuck Forever
3. Killamangiro
4. Can´t Stand Me Now
5. The Man Who Came To Stay

Hur ser din topp-fem lista ut?

2005-04-30 10:07:28
Registrerad: 2004-04-18
Jag får lov att göra en Libs och en Babyshamles-lista annars blir det här en omöjlig uppgift.

Libertines:

2. Stix And Stones
3. The Man Who Came To Stay
4. Killamangiro
5. 32nd Of December

Observera dock att den här listan gäller just nu och troligtvis kommer den att se helt annorlunda ut om ett tag.

2005-05-01 10:13:54
Registrerad: 2004-12-09
Det blev ganska många öl igår, så idag mår man inte så bra. Gjorde du nåt kul igår?

2005-05-01 19:37:31
Registrerad: 2004-04-18
Nej, faktiskt inte. I helgen har jag bara vilat och egentligen inte gjort någonting alls. Det enda jag har kunnat tänka på är min redovisning om hedersmord som jag ska hålla imorgon. Muntligt. Inför klassen. Usch, jag får rysningar bara jag tänker på det...

Lite uppmuntrande ord från en viss Alan McGee: http://www.sundaymail.co.uk/entertainment/tm_objectid=15464213%26method=full%26siteid=86024%26headline=email%2demail%2d%2d%2dpixies%2dand%2dmix%2dat%2dhuge%2dstadium%2dgig-name_page.html

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-01 19:37:49]
  2005-05-01 20:07:57
Registrerad: 2004-04-18
Om du av någon anledning är uttråkad så kan du läsa de här myterna om Libertines: http://albionsolutions.net/maine.htm Några mer sanningsenliga än andra, men avgör själv.

2005-05-01 20:54:48
Registrerad: 2004-04-18
Nu blev jag helt nostalgisk av mig och måste lyssna på massa gamla Libs-låtar. Gå in på mp3 på Libs-sidan i förra inlägget och lyssna på inslaget från Musikjournalen som inleds av underbara "What A Waster". Och vem vet, en återförening kanske inte är så avlägsen trots allt.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-01 20:56:58]
  2005-05-02 12:41:26
Registrerad: 2004-12-09
Haha, vilka roliga myter det finns om dem. De flesta var väl kanske inte så sanningsenliga, men man vet ju aldrig...

Ja, ”What A Waster” är en riktigt bra låt!

Hur har det gått med din muntliga redovisning?

2005-05-02 17:13:48
Registrerad: 2004-04-18
Jag gillar särskilt den om att han skulle vara Morrisseys hemliga son...

Faktum är att den gick rätt bra. Jag darrade inte så mycket på rösten som jag hade befarat, glömde inte bort vad jag skulle säga och de flesta verkade intresserade av vad jag pratade om.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-02 17:15:12]
  2005-05-03 10:43:27
Registrerad: 2004-12-09
Ja, den att han skulle vara Morrisseys hemliga son var bäst tyckte jag.

Vad kul att redovisningen gick bra! Själv hade jag nog aldrig vågat hålla en sådan inför en hel klass, så jag tycker att det var väldigt modigt gjort av dig.

2005-05-03 10:54:42
Registrerad: 2004-12-09
Jag blir så arg och ledsen! Av någon anledning så går mina CD-skivor sönder hela tiden, trots att jag är jätteförsiktig med dem. Nu på morgonen upptäckte jag att de två sista låtarna på min Clash-skiva, “Give Em Enough Rope”, inte längre går att lyssna på. Varför blir det så?! Blir det samma sak med dina skivor? Har du förresten någon skiva med The Clash?

2005-05-04 19:43:39
Registrerad: 2004-04-18
Nope, mina skivor håller sig alltid väldigt bra, även om jag ibland kan vara väl oförsiktig med dem. Se bara till att inte röra undersidan av skivan i onödan och alltid lägga tillbaka dem i fodralet så att de inte ligger lösa. Har själv sabbat ett par skivor på det sättet...

Jag har tyvärr bara "London Calling 25th Anniversary Edition" och "The Essential Clash". Ska skaffa fler snart!

Jag fick Libs-boken igår! Har plöjt som en galning sedan dess, men jag är inte riktigt klar med den än. Utan tvekan det mest intressanta jag har läst på länge. Den innehåller dessutom flera sedan tidigare opublicerade bilder som var roliga att se. Det fanns en där Pete håller sin nyfödda son Astile i sina armar som jag tyckte var sååå fin!

Jag har ett par gamla Libs-låtar som du borde spana in. Särskilt "Anything But Love" som enligt mig är en av de vackraste låtarna med Libertines någonsin. Och självklart "Hooray For The 21st Century" och en urfin version av "Music When The Lights Go Out". http://www.boysintheband.co.uk/mainframe.htm __________________________

[Inlägget ändrat av Darling 2005-06-11 20:06:59]
  2005-05-07 11:30:17
Registrerad: 2004-04-18

Varför kan inte alla nyheter vara så här positiva? Det är ju sånt här jag vill läsa om Pete!

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-07 11:30:35]
  2005-05-07 14:09:27
Registrerad: 2004-12-09
Jag rör aldrig undersidan på mina skivor, lägger alltid tillbaka dem i fodralen och är jätteförsiktig med dem, men de går sönder i alla fall.

Den överlägset bästa Clash-skivan är deras debutalbum, “The Clash”, så den tycker jag att du ska köpa.

Av de tre låtarna gillade jag “Music When The Lights Goes Out” bäst.  Jag tycker dock inte att någon av de tillhör några av de bättre låtarna jag hört med dem.

Ja, det är mycket bättre med positiva nyheter. Hoppas att du får läsa fler såna om Pete!

Har du läst ut boken?

2005-05-07 18:23:15
Registrerad: 2004-04-18
Då vet jag faktiskt inte varför dina skivor går sönder. CD-spelaren kanske sabbar dem?

Själv är jag helt kär i "Anything But Love". Hur fin som helst ju! Enligt Pete själv så är "Love On The Dole" en av deras bästa låtar...

Faktum är att det har varit en hel del positiva nyheter den senaste tiden, vilken är skönt som omväxling. Positiv nyhet nummer 2: http://www.socialistworker.co.uk/article.php4?article_id=6430

Japp, jag läste ut boken i förrgår natt. Egentligen är den en sådan bok som inte går att lägga ner, och hade jag inte varit så stressade när jag fick den skulle jag nog ha slukat den med en gång. Vissa bitar är väldigt smärtsamma att läsa, och även om jag, och de flesta som läser boken, är bekanta med bakgrunden så finns det saker som man egentligen inte hade velat veta. Men förhoppningsvis kommer man ändå ett steg närmare till att på något vis förstå den hat-kärlek som Pete och Carl hade till varandra. Hela boken består i princip av kommentarer från de två och från en massa folk som har varit inblandade på ett eller annat sätt under resans gång. Exempelvis Roger Sargent som har tagit några av de mest klassiska bilderna av bandet, Lisa Moorish, sångerska i Kill City och mamma till Petes son, och managern Alan McGee. Det enda som jag känner att boken saknar är kommentarer från ytterligare fler människor, Mick Jones, John Hassall (bas) och Gary Powell (trummor) har exempelvis inte fått göra sig hörda vilket är lite synd. Som helhet är boken dock jättebra och jag gillar just utformningen med kommentarer. Även alla sedan tidigare opublicerade bilder från, framförallt de tidiga, Libs-dagarna var intressanta att se. Stark fyra. Men nu blickar jag framåt mot nästa bok om Pete. http://www.fashiongates.com/magazine/heidi-slimane-is-a-fan-of-pete-doherty-26-04-05-57061.html

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-07 18:29:04]
  2005-05-09 10:33:37
Registrerad: 2004-12-09
Ja, kanske är det CD-spelaren som har sönder dem, men jag tror ändå inte det...

Var beställde du boken ifrån?

2005-05-09 17:03:55
Registrerad: 2004-04-18
Jag beställde den från http://www.bokus.com/se/

Du kan själv jämföra priser på den och andra böcker här: http://www.bokkap.se/ISBN/184449716X/Stop%20At%20Nothing%20The%20Libertines/

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-09 18:02:08]
  2005-05-09 17:11:09
Registrerad: 2004-12-09
Man skulle kanske ta och köpa boken om The Libertines... Ett boktips som också har lite med musik att göra är “Inte som andra döttrar” av Deborah Spungen. Den handlar om Sid Vicious flickvän, Nancy Spungen, och är skriven av hennes mor. Riktigt spännande och gripande måste jag säga. Du kanske redan har läst den?

2005-05-09 17:55:40
Registrerad: 2004-04-18
Mmm, jag har hört talas om den men det har inte blivit av att jag har läst den. Än, ska tilläggas för någon gång ska jag läsa den. Men nu måste jag varva med lite fashionistaböcker. Nästa bok på listan är därför "The second assistant - a tale from the bottom of the Hollywood ladder" av Clare Naylor och Mimi Hare.

2005-05-09 18:07:48
Registrerad: 2004-04-18
Fick för övrigt MVG på den där hedersmord-saken...

2005-05-10 12:04:25
Registrerad: 2004-12-09
Vad kul! Hedersmord är väldigt intressant, och fruktansvärt hemskt.

Jag blir inte riktigt klok på mina CD-skivor, eller om det är CD-spelaren... Nu fungerar det helt plötsligt att lyssna på de två Clash-låtarna som tidigare hade gått sönder...

Såg att du gav “American beauty” en femma. Jag tycker också att det är en riktigt bra film, men nöjde mig med att dela ut en fyra till den. Vilka är de fem bästa filmer du sett? Svår fråga kanske...

2005-05-10 16:38:27
Registrerad: 2004-12-09
Jag upptäckte precis att den Clash-skivan som du har, "London Calling 25th Anniversary Edition", innehåller en hel skiva med en massa låtar som inte finns med på originalversion av ”London calling”. Dessutom får man tydligen med en DVD också va? Jag har bara ”London calling”, den från 1979, så jag måste ta och köpa den du har också!

2005-05-10 17:10:42
Registrerad: 2004-04-18
Haha, jag har flyt just nu! Fick MVG på min uppsats i engelska också. Och en halvt poäng under MVG på franskaprovet. Snacka om irriterande! Och ja, jag håller med dig om hedersmord, det är verkligen fruktansvärt.

Jag ändrade min betygsättning av "American Beauty" igår och höjde från en fyra till en femma. Bästa filmer? Hmm, jag tror tyvärr inte att jag kan komma på fem stycken just nu för jag har stor identiteskris angående min filmsmak. Men några filmer som jag känner väldigt starkt för är just "American Beauty", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" och "Donnie Darko". Jag tycker att det är lite samma stil på de filmerna så har du sett någon av dem så vet du ungefär vad jag gillar. Två filmer som jag verkligen måste se är "Lost In Translation" och "Garden State". Båda verkar vara ganska underbara.

Man får tre skivor på "25th Anniversery". En skiva med samma låtar som på originalet, en "Vanilla tapes"-skiva med olika demo-låtar, både deras egna och andras, och en DVD-skiva, "The Last Testament", där alla medlemmarna, inklusive Joe Strummer, berättar om skapandet av "London Calling". Vissa av bitarna från DVD:n finns även med på "Westway to the World" och de är inspelade vid samma tillfälle. DVD:n innehåller också en sedan tidigare inte sedd hemmavideo där man får se bandet vid inspelningen i Wessex Studios och videorna till "London Calling", "Train In Vain" och "Clampdown".

2005-05-10 17:38:35
Registrerad: 2004-12-09
MVG på en uppsats i engelska, MVG på en muntlig redovisning om hedersmord och nästan MVG på ett franska prov. Dessutom, som jag nog tidigare redan sagt, tycker jag att du är väldigt duktig på att skriva. Det kommer nog att bli något stort av dig. Själv har jag anmält mig till CLL (skola för vuxna) till hösten. Vi får se om jag också lyckas få några MVG:n...

Jag har sett “Donnie Darko”. Tyckte inte alls om den, men jag ska kanske ge den en chans till. Jag har hört att den ska bli bättre då, även om jag har svårt att tro att jag någonsin kommer att kunna uppskatta den filmen. Har du sett “The bufferfly effect”? Den påminner en del om “Donnie Darko”, fast är mycket bättre enligt mig.

Jag måste köpa "London Calling 25th Anniversary Edition"! Vilken låt tycker du är bäst på den?

[Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-05-10 17:39:57]
  2005-05-10 18:02:55
Registrerad: 2004-04-18
Jag är övertygad om att du också kommer att lyckas pricka in några MVG. Om man bara har viljan, är motiverad och vägrar att ge upp så kommer man att lyckas. Förr eller senare.

Nope, jag har inte sett "The Butterfly Effect". Har lite allmänt svårt för Ashton Kutcher så det är väl därför. Och det där vedervärdiga MTV-programmet "Punk'd" har inte direkt gjort saken bättre. Snälla Demi, dumpa grabben någon gång!

Jag har alltid varit svag för "Lover's Rock"...

Pete skrev ett, inte fullt så kryptiskt som vanligt men ändå smått svårtolkat, inlägg på sin hemsida idag. Han har radat upp namnen på 27 låtar om jag räknat rätt och antagligen kommer ungefär hälften av de att komma med på den kommande skivan. Om det nu är någon form av låtlista vill säga, men jag har svårt att tänka mig vad det annars skulle kunna vara. Ett dubbelalbum månne? Är så glad att "Bollywood To Battersea" är med! Spana in bevis här: http://www.network54.com/Forum/thread?forumid=253130&messageid=1115680038&lp=1115680038

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-10 18:26:38]
  2005-05-11 00:44:55
Registrerad: 2004-12-09
Jag tycker nog att "London calling" är bäst. Men “Hateful”, “Spanish bombs”, “Rudie Can´t fail”, “Koka kola” och “I´m not down” ligger bra till också. Fast jag tycker att alla låtar på den skivan är helt underbara!

Ikväll såg jag filmen “Midnight express”. Se den! Det är en riktigt bra film! Jag skrev förresten ner mina 20 bästa filmer på min presentation här på filmpunkten. Det är alltid svårt att göra listor, men jag tror att det är ungefär sådär som jag tycker just nu.

Ja, det måste väl vara en låtlista som Pete har skrivit ner. Fast 27 låtar är lite för många för att vara med på ett enkelalbum. Kanske är det ett dubbelalbum på gång... Eller så kommer många av de där låtarna att finnas med på b-sidor till singlar och en del aldrig att släppas på skiva.

[Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-05-11 00:45:57]
  2005-05-11 07:13:52
Registrerad: 2004-04-18
Mmm, jag skulle tippa att det är allt de har spelat in, men helt säker är jag ju inte. Och jag är inte ensam om att undra, för Petes mystiska inlägg har orsakat vilda diskussioner i olika relaterade forum.

Jag måste också göra dig uppmärksam på, om du inte redan visst det, att både Pete och Morrissey är bokade för årets Isle Of Wight-festival. Det kan ju bli rätt intressant med tanke på Petes "hot" om att "Next time I see him I'll boob him one on his hooter" angående Morrisseys rätt negativa inställning till honom.

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-11 07:15:27]
  2005-05-11 10:07:05
Registrerad: 2004-12-09
Jag visste redan att Morrissey ska spela på Isle Of Wight-festivalen, men inte att Pete också skulle göra det. Det vore inte så dumt att åka dit.

2005-05-11 17:00:59
Registrerad: 2004-04-18
Yep, jag skulle gärna åka dit. Tyvärr grusades ju alla sådana planer/drömmar idag i och med att de sista biljetterna snappades upp.

Det här redde ut lite frågetecken: http://www.nme.com/news/112325.htm

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-11 17:04:44]
  2005-05-12 07:17:56
Registrerad: 2004-04-18
Jag ska språka med min SO-lärare idag angående mitt specialarbete om buddhismen. Jag ska nog egentligen inte säga det här för det klassas nog som ohyfsat eller någonting men jag hade MVG på det också... Och det är jag faktiskt värd, så mycket ångest och lidande som det har krävts de första månaderna i år. Jag har ju knappt hunnit se en enda film! I vilket fall, önska mig lycka till!

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-12 07:18:43]
  2005-05-12 17:53:43
Registrerad: 2004-04-18
Okej, nu är jag besviken. Det blev inget prat som jag hade väntat mig. Jaja, jag får väl hålla ut till nästa vecka... Hur har din dag varit då?

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-12 20:51:08]
  2005-05-12 18:09:26
Registrerad: 2004-04-18
Jaha, nu är det alltså bestämt, Pete och Kate ska gifta sig! Och på vilket ställe sedan... http://www.gigwise.com/news.asp?contentid=5879

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-13 07:04:22]
  2005-05-13 23:57:04
Registrerad: 2004-12-09
Ja, det var minst sagt ett annorlunda och speciellt ställa att gifta sig på!

Hoppas att du får snacka med din lärare nästan vecka. Och lycka till då istället!

Imorgon ska jag åka på kryssning i Stockholms skärgård, äta taco-buffé och dricka öl och vin.

Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Känner mig av någon anledning jättetrött.

2005-05-14 11:51:50
Registrerad: 2004-04-18
Åh, vad kul! Själv måste jag sitta hemma och plugga konsumenträtt... Man kunde ju haft roligare saker för sig. När du kommer tillbaka (vilket jag antar att du har när du läser det här) får du berätta vad som hände!

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-14 11:57:18]
  2005-05-16 12:14:22
Registrerad: 2004-12-09
Vi var trettonstycken som åkte. Jag, min flickvän och elva andra, varav två är amerikaner och bor i USA. Det var god mat och det är alltid trevligt att bli full, men mitt ressällskap tycktes inte vara på sitt bästa humör. Några tjafsade med varandra och när båten gick iland och jag trodde att vi skulle fortsätta kvällen ute i Stockholm så ville alla bara gå hem och sova. Jag hade kanske inte bytt bort kryssningen mot att sitta hemma och plugga konsumenträtt, men kommer inte att göra om det igen, i alla fall inte med de människorna.

Hur kom det sig att du blev medlem på filmpunkten? Och känner du någon som är medlem här?

2005-05-16 16:50:12
Registrerad: 2004-04-18
Vad trist att kvällen inte blev riktigt som du hade tänkt dig. Du får helt enkelt byta umgänge till nästa gång!

Jag googlade en film, är hyfsat säker på att det var "Pirates of the Caribbean", och fick upp Filmpunktens sida om filmen. Där efter bestämde jag mig för att kolla vad Filmpunkten handlade om och blev medlem. Och jag har inte ångrat mig om jag säger så... Den enda jag känner i verkliga livet som är medlem är Nemo, min lillebror! Hur är det för dig då, hur hittade du hit?

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-17 16:54:42]
  2005-05-17 12:54:50
Registrerad: 2004-12-09
Om jag minns rätt så var det min flickvän som sökte efter någon film och fick precis som du upp Filmpunktens sida om filmen. Hon blev medlem och tyckte att jag också skulle bli det. Jag ångrar mig heller inte. Mitt filmintresse har blivit mycket större och så har jag ju fått möjligheten att skriva till dig.

Jaha, är Nemo din lillebror. Gillar inte han någon bra musik då?

[Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-05-17 12:56:31]
  2005-05-17 16:51:40
Registrerad: 2004-04-18
Ja, jag kan inte fatta att vi har snackat så länge. Snälla, sluta inte skriva nu!

Haha, det får du fråga honom om. När jag tittar i hans skivsamling blir jag bara deprimerad. Green Day... Good Charlotte... U2... Nej, tack säger jag bara! Nej, men allvarligt, han har ganska schysst musiksmak. Ibland. Det faktum att han rotar bland mina skivor hela tiden bevisar nog det.

Okej, I'm off imorgon. Då åker jag till Stockholm! Jag längtar redan, men har lite ångest över vilka kläder jag ska packa ner...

[Inlägget ändrat av Darling 2005-05-17 16:52:36]
  2005-05-18 00:45:09
Registrerad: 2004-12-09
Ja, det har blivit en väldans massa inlägg som vi skrivit till varandra. Jag tycker att det är mycket trevligt att skriva till dig så det finns absolut ingen risk att jag slutar.

Jag tycker att U2 var ganska bra på 80-talet. Har skivan “The best of 1980-1990”, vilken är helt okej. Låten “Sunday bloody sunday” från 1983 tycker jag till och med är en av de bästa låtar som någonsin gjorts. Tyvärr är de inte lika bra idag, utan rent ut sagt bedrövligt dåliga.

Du är ganska intresserad av kläder va, och kanske även har ganska bra koll på vad som är snyggt? Så vad ska en 25-årig kille ha på sig för att det ska se bra ut tycker du?

Hoppas att du får det trevligt i Stockholm!