Grattis på födelsedagen!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________________ |
I'm back again! Jag saknade min säng, för den ihopfällbara saken på vandrarhemmet var inte mycket att ha, men annars har jag knappt längtat hem över huvud taget. Stockholm är så bra! Någon dag ska jag flytta dit, tror inte att jag skulle kunna trivas bättre på något annat ställe. I alla fall inte i Sverige... Här kommer en kort översikt över mina dagar i Hufvudstaden: Onsdag: 8.30 Avresa från skolan. Mycket känslor och resefeber i luften! Vi plöjer två filmer på vägen som jag nu har betygsatt. 11.00 Vi stannar någonstans längs Göta Kanal och käkar matsäck. Äckliga ostmackor för min del. En stund senare gör vi ett stopp vid Cloetta och köper väldigt billig choklad. 15.00 Äntligen framme i Stockholm! Vi strövar omkring någon timme i Gamla Stan och kan man tänka sig, vi kliver rätt in en filminspelning! Kändes dock väldigt lågbudget, men lite coolt var det. 17.00 Framme vid vandrarhemmet. Jag och mina väninnor fick det största rummet så det kändes lite lyxigt. Naturligtvis var jag sist in i och fick ta den ihopfällbara, stenhårda sängen. Suck. 19.30 Musikal-dags! Vi går på "Mamma Mia!" på Cirkus. Den var hur bra som helst (min favorit Reuben Salamander var med, så självklart var den bra)! Jag måste gå på någon musikal igen, så det är ju ganska passande att det ska göras en med Smiths-låtar. Den ska heta "Some Girls Are Bigger Than Others" och öppnar i juli i London. Jag är inte riktigt säker på vad alla galna Smiths-nördar kommer att tycka, men jag gillar det. 23.00 Musikalen är slut. Någon påstår att de har sett Magnus Uggla lämna lokalen. Låter märkligt... Torsdag: 7.00 Frukost, vilken jag skippar för att hinna fixa håret. 9.30 Avresa till Naturhistoriska Riksmuseet. Jag har bara en sak att säga: Gäsp. Det var något bland det tråkigaste jag har varit med om. Och naturligtvis fick jag skoskav av cowboy-bootsen. Aj aj aj... 11.30 Lunch, vilken jag också hoppar eftersom ingen annan är hungrig (påstod de i alla fall, jag tvivlar). Själv är jag vrålhungrig vid det här laget, men säger inget. 13.30 Studiebesök på Coca Cola. Lyckades tyvärr inte luska ut något hemligt recept, men man fick dricka så mycket man ville. Det blev alltså min lunch: Coca Cola. 15.00 eller något. Jag känner mig lite yr (vad kan det bero på...) och har inte koll på tiden längre. I vilket fall är vi tillbaka på vandrarhemmet och det är mycket möjligt att vi gick på stan också, jag minns inte. 18.00 Vi intar Grönan. Åkte det mesta, men något som jag aldrig kommer att glömma är spökhuset. Hu, så läskigt! Det gick rätt bra fram till slutet då vi fick en del problem med en viss vampyr. Två av mina väninnor lyckades ta sig förbi efter en stund, men jag och en till var lämnade åt vårt öde. Hade det inte varit för att en av oss tappade sina pengar (hon var tvungen att fråga vampyren om hjälp! Mycket komiskt) hade jag nog stått kvar där än. 23.00 Vi åker från Grönan. Som tur är fick jag äta en halv pizza där plus en kompis kanter (Gud vad han är kräsen!) så jag behövde inte svälta ihjäl. Fredag: 6.30 Frukost, vilken jag skippar (jag vet, jag är korkad) för att hinna sova lite längre. 8.00 Vi lämnar vandrarhemmet för gott och åker vidare till... 8.30 ...Sveriges Riksdag. Rätt intressant faktiskt. Jag såg Leila Freivalds på långt håll. 10.00 Tid på stan. Äntligen får jag gå i lite affärer, som jag har längtat. Först måste vi dock springa runt och leta upp en bank där min väninna kan växla sina Euro till svenska kronor. Blev tyvärr inte så mycket köpt eftersom vi aldrig riktigt kom till de kvarteren jag ville till (ville så gärna till SoFo!) men jag lyckades få tag på ett par capribyxor (kommer garanterat bli en hit i sommar, matchat med ballerinor eller espadriller) vilka jag känner mig väldigt Kate Mossig i, en gul topp, ett väska med bambu-handtag, ett etnochict armband med urfina stenar, juni-numret av Vouge och en Smiths-skiva. Vi lunchade på McDonalds vilket kändes sådär hett. Men vi fick gratis glass där och det var välbehövligt kan jag säga. I was starving! 16.00 Nu åker vi hemåt igen. Känner mig väldigt trött och förkyld. När jag kommer hem ska jag ta ett bad och sova i minst tolv timmar. Ja, jag vill nog påstå att jag har rätt hyfsad koll, men tyvärr inte stenkoll på killmode. Men något som jag, bland många tjejer, vill se på killar i sommar är slita (gärna gamla) seglarskor och solbrillor med plastbågar i glada färger (tänk Pharrell Williams!). Piloter funkar naturligtvis också (även om det redan börjar kännas lite uttjatat, ska nog inte ha mina så länge till) liksom tefastsstora solisar. Pikétröjor är också viktigt, som kille ska man satsa på vinrött, svart och mörk marin. Några av nyckelorden för hösten är kavaj (trenden håller i sig), slips (smal, tänk Blondie, eller Franz Ferdinand för all del) matchat med punkrutig skjorta från Fred Perry, kofta, klocka (Dean, eller om du är sportig Rip Curl), sjöman (marinblå kavaj med dubbelknäppning är ett måste), mustasch (kommer inte att gå hem hos en enda tjej, men trendigt är det), boots (Acnes kommande höstskor), jeans (Julian Red. Det ska vara urtvättat svart eller blå denim med rosa tråd) och skinn (detaljer som exempelvis handskar, gärna i någon rolig färg som blått eller vitt, jackor funkar såklart också ). Hoppas att det redda ut några frågetecken, men jag befarar att jag rörde till saker och ting ännu mer. Förlåt, om så är fallet. Och så får jag inte glömma, nu är jag sexton bast! Känns som om det här året kommer att bli väldigt bra. När fyller du år? __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-21 19:45:37] |
Jag är medveten om att förra inlägget blev löjligt långt. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Nu är jag ju lite efter så du kanske redan har hört det här, men jag tipsar i alla fall: http://www.bbc.co.uk/radio1/jowhiley/interviews/kelly_osbourne_may05.shtml Jag är inget fan av henne, men intervjun är ändå rätt kul av en viss anledning. En intervju med Pads: http://www.gigwise.com/contents.asp?contentid=5963 Jag har feber så nu går jag och lägger mig... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-21 20:20:27] |
Det var nog det längsta foruminlägget som någonsin skrivits här på Filmpunkten, men det var väldigt intressant att läsa. Jag tror att det är många “Smiths-nördar” som inte gillar att det görs en musikal med Smiths-låtar. Som vanligt gillar jag inte när Morrissey och The Smiths hörs och syns för mycket, så jag är inte så positiv till musikalen, men givetvis skulle jag vilja se den. Idag fyller förresten Morrissey 46 år. Skulle vilja åka in till Stockholm och gå på något födelsedagskalas för honom. Jag tror att det är ett sådant någonstans på Söder, men tyvärr så har jag inte råd, dessutom ska jag till min pappa och gratulera honom lite i efterskott, han fyller ju år samma dag som du. Själv fyller jag år den 16 november, så som tur är det ett tag kvar tills jag fyller 26. Usch vad hemskt gammalt det låter! Jag är nästan 10 år äldre än du. Haha, jag är rädd för att du bara rörde till det för mig vad gäller kläder, men det var kul att läsa om vad som är inne, även om risken är stor att jag inte kommer att klä mig i något av det där. Av någon anledning går det inte att lyssna på intervjun med Kelly Osbourne. Jag är inte heller något större fan av henne, men när det tydligen skulle talas en del om Morrissey så vore det kul att lyssna på den. Får försöka lite senare. Har du sett filmen “Pulp fiction”. Jag såg den i förgår. En ganska dålig film, men det var en låt med i den som heter “Girl, you´ll be a woman soon” eller nåt liknande. Artisten som har gjort den heter Neil Diamond och låten är jättebra. Har lyssnat på den i ett dygn nu snart. Feber låter lite jobbigt och tråkigt. Hoppas att du mår bättre idag! Vilken Smiths-skiva köpte du i Stockholm? Såg du inte på Eurovision song contest på TV igår då? __________________________ |
Hon sa egntligen inte så mycket om honom, men de gick tydligen och såg Bright Eyes i London tillsammans. Tja, jag hade inte heller tackat nej direkt... Har varken sett "Pulp Fiction" eller hört låten. Tyvärr. Mår lite bättre, men har fortfarande feber. Måste krya på mig snart, har verkligen inte tid att vara sjuk just nu. Jag köpte "The Queen Is Dead". Jag låg och sov då, men jag spelade in spektaklet och såg lite på det morse. Tja, vad ska man säga? Jag har aldrig varit särskilt förtjust i den där Stenmarck eller "Las Vegas"-låten men en nittondeplats var väl ändå att ta i, så dålig var den inte! Elena var dock en mycket värdig vinnare så för en gångs skull tyckte jag att rätt vann. Carl Barât ska för övrigt släppa en "Under The Influence"-skiva (27 juni) som bland annat kommer att inkludera Smiths "Bigmouth Strikes Again". Kan bli rätt bra faktiskt. Hela låtlisan är följande: The Mamas And The Papas – ‘Dream A Little Dream’ David Bowie – ‘Oh You Pretty Things’ Bob Dylan – ‘Hurricane’ The Small Faces – ‘The Universal’ The La’s – ‘Son Of A Gun’ Supergrass – ‘Sitting Up Straight’ New York Dolls – ‘Personality Crisis’ The Clash – ‘Remote Control’ The Jam – ‘Eton Rifles’ The Stranglers – ‘No More Heroes’ The Specials – ‘Too Much Too Young’ The Smiths – ‘Bigmouth Strikes Again’ Moldy Peaches – ‘Who’s Got The Crack’ Pulp – ‘Sorted For E’s And Wizz’ The Streets – ‘Fit But You Know It’ __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Jag hittade precis ett roligt test där du kan få reda på vilken typ av nörd du är. Gissa vilken kategori jag hamnade i... http://mewing.net/nerd.shtml
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-22 14:19:28] |
Det är så svårt med sådana där test tycker jag. Ibland passar inget av alternativen in eller så passar flera stycken in på samma gång. Enligt det där testet blev jag i alla fall en musiknörd. Jag gissar att du blev samma sak... Har jag rätt? Jag måste säga att jag inte gillade någon av låtarna, och jag tycker inte att Elena som vann var ett dugg bättre än någon annan. Möjligtvis att Israel och Moldavien hade de två minst dåliga bidragen, men även de var riktigt usla. Ja, ganska många bra låtar gjorda av riktigt bra band och artister som finns med på Carl Barat´s skiva. Vad tycker du om “The Queen Is Dead”? __________________________ |
Självklart blev jag musiknörd, vad annars? Moldavien???? De var ju typ det sämsta bidraget av alla. Förstår tyvärr inte alls hur du tänker nu. Min topp fem ser ut så här: 1. Grekland 2. Schweiz 3. Norge 4. Sverige 5. Israel "The Queen Is Dead" är precis hur bra som helst! Jag hade bara hört fyra låtar från den sedan tidigare, "Bigmouth Strikes Again", "The Boy With The Thorn In His Side", "There Is A Light That Never Goes Out" och "Some Girls Are Bigger Than Others", så det var jättekul att höra de andra låtarna. Titelspåret är såklart fantastiskt, och jag är helt såld på "Frankly, Mr. Shankly" och "Cemetery Gates". Jag älskar redan den här skivan! Jag tänkte bara fråga om du någonsin införskaffade "Who Put The 'M' In Manchester?". Du gillade ju "Live At Earls Court"-skivan, men erkänn att det känns som om man missar någonting när man lyssnar på den? Även om DVD:n har en helt annan låtlista (en bätte om du frågar mig) så är den egentligen ett betydlig bättre inköp eftersom man där får se alla Morrisseys ansiktsuttryck och höra allt mellansnack. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-24 07:43:45] |
En ganska dum fråga av mig, självklart blev du musiknörd! Jag tycker absolut inte att Moldavien var bra, men aningen bättre än de övriga. Kunde ana lite punk i den, även om det mest lät som ett dåligt försök att efterhärma Red Hot Chili Peppers. “Cementry Gates” är en otroligt vacker och charmig låt. Jag är väldigt förtjust i depp-låtarna “I Know It´s Over” och “Never Had No One Ever” också, men hela skivan är helt fantastisk! Nej, jag har inte införskaffat “Who Put The 'M' In Manchester?", men det är väl tänkt att jag ska göra det någon gång. Morrissey är underbar att se live! Jag har, som jag nog tidigare berättat, DVD:n ”Live In Dallas” och gillar den väldigt mycket, även om låtlistan där inte är den starkaste. Inte en enda Smiths-låt framförs, men det är kul att se en lite yngre och ännu snyggare Morrissey. Den skivan är från 1991. __________________________ |
Okej, normalt sett brukar jag inte bry mig om vad som står i tabloiderna men nu måste jag länka hit: http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2005230555,00.html
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-23 16:56:47] |
Efter att ha sett den sista bilden på Pete fick jag en väldigt lust att bada. Snälla, kan inte värmen bättra på sig lite så att man kan göra det snart här i Sverige? Nu ska jag snart iväg till tandläkaren och laga ett hål. Det är så fruktansvärt att gå dit! Jag hatar det! Mår du bättre nu, eller är du fortfarande lite sjuk? __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-05-24 09:55:14] |
Haha, jag vill också att värmen ska komma! Men då av andra skäl, jag kommer ju inte att få användning av några nyinköpta kläder om vädret ska fortsätta som det är nu... Och jag hoppas innerligt att det inte regnar halva sommaren som det gjorde förra året. Hehe, jag var hos tandläkaren förra måndagen. Inga hål! Har aldrig haft några heller... ![]() Jag är på bättringsvägen, men jag är fortfarande förkyld och har ont i halsen. Är hemma idag, men imorgon måste jag gå och skriva ett prov på romantiken och lämna in ett arbete om Japan. Inte kul. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Det var faktiskt inte så himla farligt att gå till tandläkaren idag. Givetvis var det inte kul, men långt ifrån lika hemskt som jag tänkte att det skulle vara. Känns i alla fall skönt att det är avklarat nu. Jag tror att jag sammanlagt haft fem stycken hål. Det första fick jag kanske när jag var omkring 20. Vad har du haft för dig idag då när du inte varit i skolan? __________________________ |
Ja, vad gjorde jag igår egentligen... Jag sammanställde ett par arbeten, tittade alldeles för mycket på OC (första säsongen rullar igen. Jippi!) och kikade in i lite intressanta forum och bloggar (har folk inga arbeten att gå till? Jag kan inte fatta att det var så många inloggade mitt på dagen en tisdag). __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-25 17:23:32] |
Idag såg jag “Edward Scissorhands”, den bästa film jag sett sen “Midnight express”. Har du sett den? Om inte tycker jag du absolut ska göra det! Imorgon ska det bli väldigt fint väder har jag hört, så då kan du kanske ha på dig dina nyinköpta kläder... Har du några planer för vad du ska göra i sommar? __________________________ |
Fick du några fina presenter när du fyllde år förresten? Har glömt bort att fråga det tidigare. __________________________ |
Har tyvärr inte sett "Midnight express", men det kanske jag ska ta och göra. Imorgon måste jag ut och leta kläder till avslutningsfester och skolavslutningar. Hard work! Ska ha mina nya capri-byxor och piloter så att det blir lite roligare. Sedan ska jag köpa nya shades. Jag har inga direkta planer för sommaren, men det finns en möjlighet att jag åker till London. Ska bara få min mamma att beställa först, men ja, jag ska till London i sommar! Antagligen åker jag upp till Stockholm också. Jag är inte mycket av en strandtjej (faktum är att jag får smått panik över sånt) utan tillbringar hellre min sommar i en storstad. När jag bli äldre ska jag gå på coola klubbar, träffa coola människor och lyssna på cool musik. Vad ska du göra i sommar? Fick inte så mycket födelsedagspresenter, men det beror mest på att jag är otroligt kräsen så folk kan inte köpa saker till mig. Men jag fick en skiva med Joy Division, "Permanent", så det ska bli kul att upptäcka dem. Känns som om det kommer ta ett tag för låtarna att sätta sig, men de verkar ändå lovande. Fick dessutom Morrisseys "Bona Drag" och boken "Morrissey: Scandal and Passion". Och över 3 000 i cash. De kommer att komma till användning, det kan jag lova... Jag tror inte att jag hade behövt oroa mig för provet på romantiken. En kompis till mig snokade omkring i lärarrummet och på något vis, jag vet inte hur, såg han mitt resultat. MVG! Fick dessutom MVG på min uppsats i svenska. Blir så glad när jag får höga betyg på saker jag har skrivit. Tyvärr vann inte Pete något pris på Ivor Novello idag (och tydligen är det någon som spionerar på honom) men saker och ting verkar gå rätt bra ändå. http://www.thesun.co.uk/article/0,,2004580002-2005240387,00.html __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-07-01 23:05:36] |
Har äntligen sett "Shaun of the Dead". Att den inte gick upp på svenska biografer är ju bortom mig för den här filmen är så nära inpå ett komiskt mästerverk som man kan komma. Dessutom är den världens första romcomzom (romantisk komedi med zombies). Måste ses. Kul bonus är också att Morrissey skymtar förbi när huvudpersonen sitter och zappar. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Shaun of the dead är skitkul^^ __________________________ "One Shot" |
Jag har inte heller några direkta planer för vad jag ska göra i sommar. Om jag får råd ska jag och min flickvän (Shining_Pearl_ här på filmpunkten) kanske åka utomlands, men troligtvis blir det inte så. Ska väl mest vara hemma, förhoppningsvis njuta av värmen, bada och bara ta det lugnt. Ja, Joy Division är lite svåra att ta till sig i början, men jag tror att du kommer att gilla dem bättre och bättre ju mer du får lyssna på dem. Vad tycker du om “Bona Drag”? Är den bättre eller sämre än “You are the quarry”? Jag vill också ha "Morrissey: Scandal and Passion"! Har du börjat läst den? Är det något jag inte förstår när jag börjar skolan i höst så får jag nog ta och fråga dig. Du verkar ju få MVG i allt du tar dig för. Finns det något ämne du inte kommer få bra betyg i? __________________________ |
Jag tycker nog att "Bona Drag" är bättre än "You are the Quarry", men så innehåller den ju också några av mina absoluta favvo-låtar med Morrissey. "November Spawned A Monster", "Such A Little Thing Makes Such A Big Difference", "The Last Of The Famous International Playboys", "Hairdresser On Fire" och "Everyday Is Like Sunday" för att nämna några. Men jag tycker absolut inte att "You are the Quarry" är dålig, tvärtom, Morrissey sjunger bättre än någonsin, refrängerna sitter som de ska och texterna är lika vassa som alltid. Yep, jag har börjat läsa Moz-boken, men jag har tyvärr inte kommit så långt än. Den är väldigt rolig och intressant att läsa, dock tycker jag att den tenderar att tappa fokus då och då och snöar in sig väl mycket på Morrisseys sexualitet och kärleksliv. Men åter igen, jag har inte kommit så långt och jag känner att jag nog måste läsa hela boken för att kunna ge ett ordentligt utlåtande. Haha, jag kommer inte att få högt betyg i kemi. Det ämnet har jag aldrig begripit mig på. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-29 14:01:14] |
Enligt mig är “You are the Quarry” bäst av alla Morrisseys skivor, men efter den följer nog “Bona Drag”, även om man kanske inte ska kalla det för ett riktigt album eftersom låtarna är hämtade från åren 1988-1990, vilket väl nästan gör det mer till ett samlingsalbum. Jag har aldrig heller begripit mig på kemi. Tycker att det är så fruktansvärt tråkigt! __________________________ |
Det är helt jävla sjukt! Jag fattar inte vad jag gör för fel med mina CD-skivor?! Nyss upptäckte jag att låten “Suedehead” på “Bona Drag” inte fungerar, utan bara hackar. Jag är så oerhört rädd om mina skivor, men tydligen hjälper inte det. Det måste vara CD-spelaren som på något vis har sönder dem, eller jag vet inte... Fruktansvärt jobbigt är det i alla fall! Jag såg filmen “Skicka vidare” för ett par dagar sedan. Är det bara jag som tycker att Kevin Spacey och Morrissey till utseendet är ganska lika varandra? __________________________ |
Seriöst, Robert, du måste göra något åt ditt skivproblem. Har du testat att putsa skivorna? Ibland kan det hjälpa. Haha, jag tycker inte att de är ett dugg lika! Verkligen inte... Jag sitter här och jämför bilder nu, men kan inte se några likheter. Över huvud taget. Du har väl kanske hört att Morrissey inte kommer att spela Isle of Wight. IOW statement from Morrissey: I have not ever, at any time, agreed to play the Isle of Wight Festival. The announcement that I would play was made by Sanctuary—and it was their error. However, record companies will never take the blame for their own mistakes and Sanctuary’s press statement today reflects this. In truth, I am not at all under pressure with the follow-up to You Are The Quarry—everything is in hand, and ready. However, my contract with Sanctuary ended last year and hasn’t been renewed. Hence, no promotional appearances for Live At Earls Court or the accompanying single. Surely somebody noticed? Secondly, I have NOT parted company with Deano, and I am annoyed that Sanctuary have thrown this in without consulting either Deano or myself. But that’s just the way it goes. Call it anything other than what it is. Thirdly, I have no connection at all with the site called Morrisseymusic.com. It is controlled by Sanctuary and I am neither consulted nor involved. When a concert is announced in error—as with Japan last year—the inevitable news to follow is that I have “pulled out”; but I can’t pull out if I’ve never been in in the first place, and even though Janice Long kindly announced very early on that the IOW wouldn’t happen, unfortunately Sanctuary would not confirm this and this encouraged people to buy tickets. I am very angry about the IOW, but I can’t control Sanctuary. I also realise that, regardless of the facts, people will always blame me for any unfortunate incidents—somehow believing that I control the entire spectrum of human events. In truth, since our closing dates last year in London and Dublin, my personal involvement in anything that has followed has been sub minus zero. There will be a new signing for the new album, so please wait until you hear the news from my lips. Everything else is just gossip. love to you from MORRISSEY. 27th May 2005 __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-29 21:25:52] |
Kan tänka mig att det där gjorde en hel del människor väldigt besvikna. Pete kommer väl i alla fall att spela på Isle of Wright festivalen? Jag har försökt med allt, men skivorna går sönder i alla fall. Kanske är det normalt att CD-skivor blir hackiga efter en tag, särskilt om man lyssnar väldigt ofta på dem...? __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-05-30 20:07:55] |
Aftonbladet rapporterar om senaste nytt från paret Doherty/Moss: http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,652701,00.html
Det oroar mig något att både Pete och omvärlden tycks ha glömt bort att han redan har en son. En son som i alla fall jag tycker att han borde ta sitt ansvar för innan han sätter fler till världen. Men samtidigt, jag kan inte låta bli att undra hur eventuella barn kommer att se ut... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-30 20:09:08] |
Jag skickade visst mitt inlägg precis efter dig. Så vitt jag vet kommer Pete att uppträda, ja. Mina skivor går inte sönder, trots intensivt lyssnande... __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-05-30 20:11:33] |
Ja, jag tycker också att han borde försöka ta hand om det barn han redan har innan han skaffar fler ungar. Lite konstigt att det bara stod om hennes barn i artikeln, inte nåt om hans... Om de nu skaffar barn så borde ungen i alla fall ha ganska stora chanser att bli hyfsat snygg. Kate är väl ansedd som en av världens snyggaste kvinnor och vad jag förstår så är det många som tycker att Pete också ser bra ut, även om jag har ganska svårt att förstå det... Konstigt, nu går det helt plötsligt att lyssna på “Suedehead” igen... __________________________ |
Haha, jag tror att jag ska börja kalla honom för Potty Pete också... http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed.nsf/mndwebpages/doherty%20moss%20daughter%20calls%20me%20potty%20pete
__________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Haha, det ska nog jag också börja göra. ![]() Nu har du inte så många dagar kvar i skolan. Det känns skönt va? __________________________ |
Du anar inte hur skönt det är att allting snart är slut! Missförstå mig inte, det har varit ett jätteroligt år och det har hänt så mycket, men det har också varit väldigt stressigt och just nu vill jag bara ta en välbehövlig paus och ladda om batterierna inför hösten. Vi har förresten inga mer lektioner. Igår hade vi friluftsdag och fick testa på olika handikappidrotter. Rätt kul faktiskt. Och idag besökte vi Varborgs fästning (oj vad kul, där har jag ju aldrig varit innan eller så...) och gjorde ett studiebesök på ett kärnkraftverk, Ringhals. Men skulle kunna tycka att det vore intressant, men det var det inte. Men, men, jag orkar inte tänka på det mer nu. Imorgon är det avslutningsfest också. Jag längtar jättemycket, och får äntligen tillfälle att ha mina nya, supersnygga espadriller! Hoppas att det inte regnar... Jag vet att du inte tycker om att se Morrissey i alltför offentliga sammanhang, men den här omröstningen måste han ju bara vinna! http://www.peta.org/feat/sexyveg05/ __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-04 12:37:18] |
Ja, den omröstningen skulle han kanske kunna få vinna (han är helt klart en värdig vinnare), men jag ser nog ändå helst att han inte vinner. Morrissey är inte till för att vinna tävlingar, höras på radio och synas på TV, utan skapad för oss riktiga Morrissey-fans som verkligen behöver honom. Morrissey är våran och vi måste kämpa för att behålla honom för oss själva! ![]() Hoppas att du får det trevligt på din avslutningsfest! __________________________ |
Blev väldigt sent igår så jag har inte orkat upp ur sängen förrän nu... Det var jätteroligt igår, synd bara att coverbandet som spelade var under all kritik. Inte EN bra låt, bara massa gammal schlager och Gyllene Tider. Men det är ju sommar nu (eller? Vädret verkar inte ha fattat det i alla fall) och som bekant är det den enda årstiden då det är fritt fram att briljera med pinsam musiksmak. Jag hittade precis en skoltidning som har en rätt schysst musikavdelning. De har bland annat skrivit en hyllning till Morrissey/Smiths och Pete Doherty och lyckats få en intervju med Boz Boorer. Spana in: http://www.kewsel.co.uk/?node=products_home Ikväll ska titta på Star! som listar de 40 bästa albumen de senaste 25 åren. Hoppas på lite bra upplägg inför kommande skivköp. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-04 17:07:06] |
Är "Star!" ett TV-program? På vilken kanal går det? Och vilken tid? Det finns en väldigt bra Smiths och Morrissey-sida som heter “It may all end tomorrow”. Jag tycker att du ska gå in på den. Finns massvis med intervjuer, bilder och förklaringar till olika saker där. __________________________ |
Star! är en digitalkanal så du måste skaffa box om du ska kunna se den. Tyvärr... Men jag kan skriva listan här sedan om den är något att ha. Jag har varit inne på den hemsidan tidigare. Håller på att plöja igenom massa gamla intervjuer nu och jag gillar särskilt den från den franska tidningen L'Indic från 97. Det är så kul i slutet när frågan om ett eventuellt faderskap kommer på tal (något som i och för sig både då och nu är ganska osannolikt). Childhood is a recurrent theme in your songs. If someday you become a father, what name would you give to your children? "Morrissey 1, Morrissey 2, Morrissey 3..." And if it's a girl? (hesitates a few seconds) "Morrissette!" (laughs) __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer |
Ja, skriv väldigt gärna ner listan. Haha, jag har läst den intervjun. Riktigt roligt svarat av honom. Han har humor den mannen! ![]() __________________________ |
Nu har jag laddat ner alla låtarna från “Who Put The M In Manchester”, men tyvärr kan jag bara höra dem, inte se dem. Vad tycker du om låten “A Rush And A Push And The Land Is Ours”? Minns att jag blev helt besatt av den första gången jag hörde den. __________________________ |
Programmet var uppdelat i två avsnitt och igår listades skivorna från plats 40 till 21. Listan baseras på "kritikernas mottagande såväl som skivans inverkan i stort". Vad nu det betyder. 40. Hysteria - Def Leppard 39. The Unforgettable Fire - U2 38. Odelay - Beck 37. CrazySexyCool - TLC 36. Tragic Kingdom - No Doubt 35. Ready To Die - Notorious B.I.G. 34. Slippery When Wet - Bon Jovi 33. Debut - Björk 32. Superunknown - Soundgarden 31. Daydreamer - Mariah Carey 30. Dookie - Green Day 29. Songs In A Minor - Alicia Keys 28. Ten - Pearl Jam 27. Raising Hell - Run DMC 26. Surfacing - Sarah McLachlan 25. A Rush Of Blood To The Head - Coldplay 24. The Queen Is Dead - The Smiths 23. Ill Communication - Beastie Boys 22. (What's The Story) Morning Glory? - Oasis 21. So - Peter Gabriels Helt okej lista hittills, även om den hade sett helst annorlunda ut om jag fått bestämma. Jag måste verkligen skaffa den där No Doubt-skivan... Kul att The Smiths platsade på listan också, men jag hade helst sett att de legat betydligt högre upp. Jag skriver motiveringen till "The Queen Is Dead" nedan. Motivering: The Smiths är min generations Beatles. De gillades av ungdomar i övre tonåren och runt 20-årsåldern. Texterna är så fyndiga. De handlar om olycklig kärlek på ett överdrivet och roligt sätt och går ett steg längre än vad som var typiskt just då. "Om en lastbil på tio ton kör över oss, är nöjet på min sida." Jättebra! The Smiths "The Gueen Is Dead" blev en viktig skiva eftersom den kom ut när alternativ pop var underground. De coola killarna kände till det. Om skivan hade sålt i många exemplar hade den inte blivit lika stor. Alla höstadieelever jag kände kunde skivans texter. Skivan i sin helhet är bra. Den var väldigt känslosam och lätt att relatera till som tonåring. I det avseendet är det en ovanlig 80-talsskiva. John Marr och Morrissey gillade redan då musikstilar av äldre format. Mycket musik från tidigt 80-tal var baserat på syntljud med dåliga trummaskiner vilket känns inaktuellt idag. Deras gitarrbaserade musik låter mycket fräschare än annan musik från samma tidsperiod. "A Rush An A Push..." är jättebra. Även om jag aldrig direkt har varit besatt av den. En låt som jag däremot är besatt av är "Speedway". Jag kan inte få nog av den. Kan du förresten höra mellansnacket? Det är så kul när han säger "No, The New York Dolls were not in the 1980's. But nice try". Fast det blir naturligtvis inte lika roligt om man inte kan se hans min när han säger det. __________________________ "Like trousers, like brain" - Joe Strummer [Inlägget ändrat av Darling 2005-06-05 12:10:01] |
Jag kunde nästan gissa att “The Queen Is Dead” skulle dyka upp någonstans på den där listan, men hur kan album med Mariah Carey, TLC, Notorious B.I.G., Pearl Jam, Run DMC, Peter Gabriel och Bon Jovi finnas med? Helt ofattbart! Bon Jovi tycker jag är så otroligt dåliga! När får man reda på resten av listan då? En gissning är att The Beatles, The Rolling Stones, Sex Pistols, The Clash, Bruce Springsteen och Michael Jackson kommer finnas med någonstans bland de 20 bästa. Gillar du No Doubt? Själv tycker jag inte att de är särskilt bra. Jag har en hyllningskiva till The Clash i min skivsamling, där No Doubt finns med och framför låten ”Hateful”. Nej, tyvärr så kan jag inte höra så mycket av mellansnacket. ![]() __________________________ [Inlägget ändrat av Robert_Eriksson 2005-06-05 13:04:01] |