Reeves nya samurajfilm i "Gladiator"-stil Keanu Reeves berättar att kommande "47 Ronin" blir ett maffigt västernäventyr om hämnd - och med svärdfighter med samurajer. Reeves pratade med MTV om filmen som manusförfattaren Chris Morgan ("Wanted" tidigare beskrivit att vara i stil med "300" och "Gladiator", och innehåller både ninjor och samurajer. Reeves berättar att hans karaktär, en samuraj, blir utstött och söker hämnd på den som dödat deras mästare.Kai, som karaktären heter, har också ett mystiskt förflutet och är kär i en prinsessa som delar hans känslor men inte kan vara tillsammans med honom. Det förekommer även en svärdfight mellan Reeves och Hiroyuki Sanada ("Den siste samurajen", "Sunshine" .Återstår att se om filmen kan innebära en comeback inom blockbustergenren för den forne "Matrix"-stjärnan. Källa: www.moviezine.se |
Wahlberg gör ny actionkomedi Mark Wahlberg har många bollar i luften och nästa projekt ser ut att bli "Bait and Switch" för Universal. Den Oscarsnominerade stjärnan, som fortfarande har filmatiseringen av "Uncharted: Drake's Fortune" i bakfickan, är aktuell för filmen vars handling är hemlig än så länge, rapporterar Variety. Klart är dock att han fortsätter samarbetet med producenten Scott Stuber ("Your Highness" som även gör "Family Guy"-skaparen Seth MacFarlanes kommande långfilm "Ted" som även den har Wahlberg i huvudrollen.Källa: www.moviezine.se |
'30 Rocks' gör en sista säsong Alec Baldwin avslöjar att han och motspelaren Tina Fey gör sitt sista år med den populära TV-serien 2012. På måndagens årliga välgörensgala anordnad av National Dance Institute pratade den Oscarsnominerade stjärnan med Vulture om kommande musikalen "Rock of Ages" och framtiden för sitcomsuccén för vilken han vunnit två Emmys. Enligt Baldwin, som tidigare funderat på att lämna serien, så går hans och seriens skapare och stjärna Tina Feys kontrakt ut nästa år och det blir även sista säsongen för "30 Rock". källa: moviezine.se |
Talanger radas upp för 'The Office'-ersättare Kandidaterna att ta över huvudrollen efter Steve Carell i den populära TV-serien är inga nybörjare direkt. Med bara veckor kvar av sin sista säsong på serien som gett honom en Golden Globe så radar finalisterna att ta över efter Carell upp sig. Finalen blir full av gäststjärnor som kan komma att ta över chefsrollen på kontoret. Sen tidigare är det klart att Will Arnett och Ricky Gervais (som hade huvudrollen i seriens brittiska förlaga) dyker upp. Nu får de sällskap av Ray Romano (TV-serien "Alla älskar Raymond" ), James Spader och brittiska komikern Catherine Tate. Romano och Arnett är dock spikade till andra serier. Ryktet om att Will Ferrell, som också gästat Carells sista säsong av serien, ska ta över är för övrigt falskt, rapporterar TV Line. Vem skulle du föredra att se som den nya bossen i "The Office"? källa: moviezine.se [Inlägget redigerades av Hook 2011-04-08 14:51:12] |
Javier Bardem nästan klar för 'Dark Tower' Oscarsbelönade Javier Bardem, som erbjöds huvudrollen i Stephen King-filmatiseringen tidigare i år, är nära ett påskrivet kontrakt. Bardem kan komma att spela revolermannen Roland Deschain som ska rädda mänskligheten i "The Dark Tower" efter Kings romanserie i sju delar. Tanken är att det ska bli en filmtrilogi med en TV-serie som löper mellan filmerna, rapporterar Deadline New York. Ron Howard är klar för att regissera första filmen, som börjas spelas in i september, och även första avsnittet av serien. Howard samarbetar som vanligt med manusförfattaren Akiva Goldsman som även producerar tillsammans med King själv och en annan Howard-veteran, Brian Grazer. källa: moviezine.se |
'Snabba Cash 2' i ny regi Det blir Babak Najafi som tar över efter Daniél Espinosa när fjolårets stora svenska filmsuccé får en fortsättning. "Snabba cash" blev 2010 års stora svenska filmsuccé med över 620 000 biobesökare, DVD-rekord och en amerikansk remake på G. Nu är den efterlängtade uppföljaren på väg och producenten Fredrik Wikström avslöjar att man valt Babak Najafi, som gjorde sin hyllade långfilmsdebut med "Sebbe" häromåret, till registolen. - Den här filmen kommer bli både hårdare och intensivare än den första och vårt mål är att den ska höja ribban för svenska thrillers internationellt. Jag är övertygad om att Babak Najafi kommer ta världen med storm, precis som Daniél Espinosa gjorde med första filmen, säger Wikström. Najafi själv berättar att man startat en castingprocess på Facebook. Filmen bygger på Jens Lapidus populära böcker "Snabba Cash" och "Aldrig fucka upp". källa: moviezine.se |
Svensk RFSL-kortfilm på Amerikansk filmfestival RFSL Stockholms "Komma ut" blir enda skandinaviska kortfilmen som visas på Tribeca Film Festival i New York. Filmen, som fått engelska titeln "Coming Out", blev en av 60 som valdes ut bland 3000 kortfilmer som skickats till festivalen som bl.a. Robert De Niro grundat. "Komma ut", om just en komma-ut-process, är producerad av Tjockishjärta Film för RFSL (Riksförbundet för sexuellt likaberättigade) och regisserad av Jerry Carlsson. - Jag ville ta in folk i just de tankar som många HBTQ-personer någon gång har upplevt. Det är funderingar som kan cirkulera i flera år och bygga upp enorma hinder inom en själv. Genom att synliggöra dessa tankar ville jag visa varför det kan vara både svårt och väldigt viktigt att få komma ut, säger Carlsson. Filmen kommer även att tävla i kategorin Best Narrative Short Film på festivalen som äger rum 20 april-1 maj. källa: moviezine.se |
'28 veckor senare'-regissör göt 'The Crow'-remake Oscarsnominerade Juan Carlos Fresnadillo är aktuell att regissera rebooten av den kultförklarade filmen från 1994. Originalfilmen, baserad på James O'Barrs seriealbum, handlade om en rockmusiker som tillsammans med sin flickvän mördas av gangsters och återvänder från de döda för hämnd. Filmen blev känd för att huvudrollsinnehavaren Brandon Lee oavsiktligt dödades under inspelningen och gav upphov till tre uppföljare och en TV-serie. Nu närmar sig en reboot som varit på G sedan 2007, då med Stephen Norrington ("Blade" ) påtänkt att regissera. Nu ser det ut som om spanske Fresnadillo får jobbet. Nick Cave skrev senaste versionen av manuset men en ny författare ska tas in för att jobba med Fresnadillo, rapporterar The Hollywood Reporter. källa: moviezine.se [Inlägget redigerades av Hook 2011-04-08 15:01:23] |
Schwarzenegger aktuell för två film projekt Arnold Schwarzenegger är i förhandlingar om två filmprojekt, Lionsgates actionfilm "Last Stand" och Antoine Fuquas "The Tomb". Arnold Schwarzenegger är hett eftertraktad i Hollywood just nu. Han har fått två filmerbjudanden där det första är Lionsgates actionfilm "Last Stand" som handlar om en ledare för en knarkkartell som spränger sig ut ur en rättssal, stjäl en bil och drar mot mexikanska gränsen. Tanken är att Schwarzenegger ska spela en sheriff som försöker stoppa knarkkartellen. I registolen kommer Kim Jee-Won ("I Saw the Devil" ) sätta sig, rapporterar Variety. Det andra filmprojektet är "The Tomb" som ska regisseras av Antoine Fuqua ("Training Day" ). Filmen handlar om en strukturerad säkerhetsexpert som står oskyldigt anklagad för ett brott och hamnar i ett fängelse han själv har designat, skriver . Vilket av filmerna som kan bli Schwarzeneggers första film är inte klart i dagsläget, men eftersom Fuqua kommer vara upptagen till slutet av nästa år ser det ut som "Last Stand" kan bli hans nästkommande projekt, om nu parterna kan komma överens om alla detaljer. källa: moviezine.se [Inlägget redigerades av Hook 2011-04-08 15:03:23] |
Stallone regisserar "Expendables 2" Trots att Stallone inte planerade att regissera uppföljaren meddelar Lionsgate att Sly kommer återigen att sätta sig i registolen. För en månad sedan rapporterade Los Angeles Times att Sylvester Stallone tänkte låta någon annan regissera uppföljaren till den stora succén "The Expendables". Anledningen var att Stallone planerade att själv axla huvudrollen i "Headshot" och eventuellt regissera den, något som nu verkar vikt åt Walter Hill. Nu meddelar Lionsgate däremot att Stallone kommer att regissera uppföljaren, som planeras dyka upp på biograferna 17 augusti 2012, skriver Box Office Mojo. Stallone har tidigare sagt att han kommer begränsa de äldre karaktärerna och presentera nya. Han vill också ha Bruce Willis, som hade en cameo i första, som filmens superskurk. Jean-Claude Van Damme kommer troligtvis få en roll till uppföljaren. Källa: www.moviezine.se |
Jackson regisserar "Solens tempel" Den första Tintin-filmatiseringen blir "Enhörningens hemlighet" och nu ser "Solens tempel" bli nästa film som Peter Jackson isåfall ska regissera. Det var redan klart från början att Steven Spielberg och Peter Jackson skulle göra en filmtrilogi av klassiska Tintin-äventyr, däremot har det inte varit klart vilka album filmerna skulle handla om. Vi vet att första filmen som regisseras av Steven Spielberg blir "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" och nu säger manusförfattaren Anthony Horowitz att han ska skriva manus av Tintin-äventyret "Solens tempel". - Om "Enhörningens hemlighet" blir en succé och får sin publik kommer jag skriva uppföljaren "Solens tempel", som Peter Jackson ska regissera, säger Horowitz till Bleeding Cool. Jackson är dock strängt upptagen en tid framöver med de två filmerna om "The Hobbit" och planen för uppföljaren "Solens tempel" är att få upp den på bio under 2012. Om Jackson ska regissera uppföljaren lär man flytta fram premiärdatumet. Vem som regisserar den tredje och sista filmen är inte klart i dagsläget. "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" får svensk biopremiär 28 oktober. Källa: www.moviezine.se |
Manus till "Ant-Man" klart Edgar Wright och Joe Cornish har jobbat med manuset till "Ant-Man" i flera år, men först nu är ett andra manusutkast inlämnat. Det var flera år sedan som Edgar Wright påbörjade arbetet med Marvelkaraktären "Ant-Man". När Wright hoppade på "Scott Pilgrim vs the World" fick han göra en paus i manusskrivandet. I januari återupptog Wright arbetet med "Ant-Man" och nu säger medförfattaren Joe Cornish ("Attack of the Block" att arbetet går framåt.- Vi levererade ett andra utkast av "Ant-Man" för två dagar sedan och vi är väldigt nöjda med det, säger Cornish. Marvel har tidigare sagt att "Ant-Man" är en del av deras kommande filmatiseringar av Marvelkaraktärer efter "The Avengers". Dock så måste Marvel ge projektet grönt ljus. Den starkaste favoriten till rollen som Ant-Man ser ut att vara Adrien Brody, skriver SuperHeroHype. Wright och Cornish har även jobbat med manuset till Spielbergs "Tintin: Enhörningens hemlighet". Källa: www.moviezine.se |
Grossman-filmen närmar sig Tom Cruises udda karaktär Len Grossman från "Tropic Thunder" är på god väg att bli film. Manuset är nu skrivet och därmed är det första steget avklarat. I filmen "Tropic Thunder" som regisserades av Ben Stiller hade en liten, men ganska omtalad karaktär som gestaltades av Tom Cruise. I maj förra året chockade Cruise publiken genom att dyka upp som Len Grossman på MTV Movie Awards. Strax därefter började det florera rykten om att det fanns planer för en Len Grossman-film och bara några dagar senare meddelade Paramount att man kollade på en sådan film. Nu, ett år senare har MTV pratat med Bill Hader som spelade Rob Slolom i "Tropic Thunder" för att få en uppdatering kring filmprojektet. - Michael Bacall ("Scott Pilgrim vs the World" har skrivit manuset och han har berättat om en del roliga scener från det. Det här kommer bli fantstiskt, säger Hader till MTV.Källa: www.moviezine.se |
Pence i "The Dark Knight Rises" Den anonyma skådisen från "The Social Network" är nu klar för en roll i Nolans "The Dark Knight Rises". Trots att Josh Pence hade en roll i David Finchers "The Social Network" är det få som egentligen vet hur han ser ut. Anledningen är att han spelade en av tvillingarna Winklevoss, en roll som resulterade att hans huvud blev digitalt ersatt med Arnie Hammers huvud. Men nu ser det ut som att han kommer att få stå i rampljuset i Christopher Nolans "The Dark Knight Rises" där han har fått en roll, rapporterar Heat Vision. Enligt rykten ska Pence få spela en yngre upplaga av Ra's Al Ghul (karaktären spelades av Liam Neeson i "Batman Begins" .Enligt rapporter ska Pence dyka upp i flashbacks tre årtionden innan händelserna i "The Dark Knight Rises" och som återigen leder till spekulationerna att League of Shadows kan vara en del av filmen. Dessutom har det pratats om att Marion Cotillard ska spela Ras dotter Talia, något som med denna information inte alls verkar osannolikt. Dock är inget av detta bekräftat av varken Nolan eller av Warner Bros. I övriga roller ser vi Chriatian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt och Juno Temple. Källa: www.moviezine.se |
Maguire i Lees "Life of Pi" Tobey Maguire har fått en roll i Ang Lees filmatisering av Yann Martels bok prisbelönade bok "Life of Pi". Den dubbelt Oscarsbelönade regissören Ang Lee håller på för fullt att jobba med det kommande projektet "Life of Pi", som är en filmatisering av Yann Martels prisbelönade bok. Historien kretsar kring en ung kille som är enda överlevande från ett sjunket fraktskepp och som får dela en livbåt med en hyena, en skadad zebra, en orangutang och en hungrig bengalisk tiger. Nu har Tobey Maguire fått rollen som en författare som intervjuar den vuxna Pi (Irrfan Khan från "Slumdog Millionaire" om hans erfarenheter som har förändrat hela hans liv, rapporterar Variety. Gerard Depardieu, Adil Hussain och Bollywood-stjärnan Tabu ses i andra roller.Maguire har tidigare jobbat med Ang Lee med filmerna "The Ice Storm" och "Ride With the Devil". Källa: www.moviezine.se |
Biel klar för "Total Recall" Det var många tjejer som ville ha en roll i nyversionen av "Total Recall". Nu är det klart att Jessica Biel har knipit en av de kvinnliga rollerna. För ett veckor sedan rapporterade vi om att Eva Mendes, Diane Kruger, Kate Bosworth, Paula Patton och Eva Green ville ha Sharon Stones klassiska roll i remaken av "Total Recall" som ska regisseras av Len Wiseman. Ambitionen med denna nyversion är att hålla sig närmare Philip K. Dicks bok "We Can Remember it for You Wholesale" än vad originalfilmen gjorde. Historien utspelar sig i framtiden där Farrell är fabriksarbetaren Douglas Quaid som tror att han är en spion, men är osäker för vem han jobbar åt. Biel sägs ha provspelat för rollen som Melina, en roll som ska vara helt annorlunda än Rachel Ticotins karaktär i originalfilmen, skriver Variety. Men det är högst osäkert om det är den roll hon kommer att spela i filmen. Källa: www.moviezine.se |
Shannon i Snyders "Superman" Michael Shannon är klar för rollen som General Zod i Zack Snyders "Superman", som nu också får ny titel. Skådespelaren Michael Shannon som vi har sett i "Revolutionary Road" och i TV-serien "Boardwalk Empire" är nu klar för Zack Snyders reboot av "Superman", där han ska gestalta General Zod. - Zod är inte bara en av Supermans mest formidabla fiender, men även en av de mest betydelsefulla eftersom han har inblick i Superman som andra inte har. Michael är en kraftfull skådespelare som kan projicera både intelligensen och ondskan hos karaktären och gör honom perfekt för rollen, säger Snyder i ett pressmeddelande från Warner Bros. Shannon ansluter sig till resten av Superman-gänget som består av Henry Cavill (Superman), Amy Adams (Lois Lane), Kevin Costner (Jonathan Kent) och Diane Lane (Martha Kent). Warner Bros passar även på att ge filmen en ny titel, som nu kommer att heta "Man of Steel". Filmen får biopremiär i december 2012. Källa: www.moviezine.se |
James Francos brorsa i "21 Jump Street" 25-åriga Dave Franco klar för skurkroll i rebooten av den populära 80-talsserien vars originalstjärna Johnny Depp kan dyka upp. I takt med att storebrorsan anslutit sig till Hollywood-eliten med Oscarsnominerade storfilmer så får lillebror Dave nu chansen. Han har fått rollen som Eric, populäraste killen i skolan som på fritiden är en mäktig knarkhandlare, i "21 Jump Street" mot Channing Tatum och Jonah Hill. Samtidigt ryktas det att Johnny Depp, som fick sitt genombrott med serien filmen bygger på, kan komma att göra en cameo, rapporterar Deadline New York. Dave Franco har tidigare gjort mindre roller i bl.a. "Supersugen" och "Milk". Källa: www.moviezine.se |
Jeff Buckleys liv ska bli film Regissören Jake Scott, mest känd för "Welcome to the Rileys", ska skildra musikern Jeff Buckleys liv på film. Ryan Jaffe ska skriva manus och Buckleys mamma Mary Guibert är en av filmens producenter, skriver Deadline Hollywood. Jeff Buckley var son till folkmusikern Tim Buckley. Han gav ut sitt första album 1994 och är kanske mest känd för sin tolkning av Leonard Cohens låt "Hallelujah". Jeff Buckley dog 1997, 30 år gammal, i en drunkningsolycka. Källa: www.msn.com |
Miller regisserar "Deadpool" Tim Miller kommer att göra sin regidebut med "X-Men Origins: Deadpool" åt Fox. Deadline rapporterar att Fox kommer satsa på nytt regiblod till "X-Men Origins: Deadpool". Det blir Tim Miller som senast gjorde de visuella effekterna till "Scott Pilgrim vs the World" och tidigare även "X-Men" och "X2". Rhett Reese och Paul Wernick ("Zombieland" blev anlitade förra året för att skriva manus som baseras på Ryan Reynolds karaktär i "X-Men Origins: Wolverine" och han förväntas återvända till den rollen även här.Miller har startat och äger Blur Studios som för närvarande håller på med Ron Howards "The Dark Tower". Millers regivana består av ett antal speltrailers. Källa: www.moviezine.se |
Baldwin filmar med Woody Allen i Rom Alec Baldwin är klar för regissörens nya film som utspelas i Italien och ryktas ha Jesse Eisenberg aktuell för huvudrollen. Baldwin, som även ska spela en av rollerna i hypade musikalen "Rock of Ages" och går på vad som ryktas vara sista säsongen av "30 Rock" snart, har tidigare samarbetat med Allen i komedin "Alice" från 1990. Nu återförenas de i Rom, en av många utländska städer som filmskaparen valt att arbeta i på sistone då han tycker att det blivit för dyrt att filma i New York, hans tidigare traditionellt använda filmstad. Allen har nyligen börjat arbeta på filmen och det pratas om att "Social Network"-stjärnan Eisenberg kan medverka likväl, rapporterar Deadline New York. Källa: www.moviezine.se |
"Cloverfield"-regissör gör sci-fi "Let Me In"-aktuella Matt Reeves filmar en ny version av en novell som John Carpenter tidigare använt till 80-talsrullen "They Live". Ray Nelsons kända "8 O'Clock In the Morning" handlar om en man som vaknar upp en morgon övertygad om att vi är omgivna av förklädda utomjordingar som kontrollerar samhället. I Carpenters film från 1988 såg man varelsernas rätta skepnader genom ett par speciella glasögon. Deadline New York rapporterar att Reeves nu ska skriva och regissera en filmatisering av historien, som dock ej kommer vara en remake på Carpenters film. Reeves säger sig vilja göra en psykologisk science fiction-thriller, inspirerad av "Världsrymden anfaller" och filmer av Roman Polanski. Källa: www.moviezine.se |
Gustaf Skarsgård i Kon-Tiki-film Nu är det officiellt. Gustaf Skarsgård ska spela den svenske upptäcktsresanden Bengt Danielsson i den norska storfilmen "Kon-Tiki". - Jag kände inte till så mycket om det här tidigare, men det är en fantastisk historia, säger Gustaf Skarsgård. Filmen har en budget på mer än 100 miljoner svenska kronor och blir därmed en av de dyraste i norsk filmhistoria. För regin svarar duon Joachim Rönning och Espen Sandberg. Deras senaste film var den inte minst i Norge mycket framgångsrika "Max Manus". Kon-Tiki-expeditionen ägde rum 1947. Med norrmannen Thor Heyerdahl i spetsen seglade man på en balsaflotte från Peru till Polynesien. Resan tog 101 dagar. Heyerdahl hade därmed bevisat att det hade varit möjligt för forntida människor att ta sig från Sydamerikas kust västerut för att nå Polynesiens övärld. Expeditionen skildrades i ett flertal böcker och i en Oscarsbelönad dokumentärfilm. Ett tag var Alexander Skarsgård på gång för rollen som Heyerdahl, men TV-serien "True blood" kolliderade, och filmbolaget vill dessutom att Heyerdahl ska tala norska. Rollen kommer nu att spelas av Valheim Vagen, känd från exempelvis den hyllade norska filmen "De osynliga". Gustaf Skarsgård spelar Bengt Danielsson, den ende svensken ombord. Danielsson hade efter Kon-Tiki-expeditionen en framgångsrik karriär som författare till bland annat ungdomsböckerna om Villervalle i Söderhavet. - Jag får väl börja läsa in mig på honom nu, säger Gustaf Skarsgård och fortsätter: - Jag hade hört talas om Heyerdahl och visste att han var en känd norrman. Danielsson hade jag aldrig hört talas om. Så för min generation, och dom som är yngre, är detta nog en helt okänd berättelse. Skarsgårds senaste icke-svenska film var "The way back", och han säger med ett skratt att han fastnat i överlevnadsfacket. - Scenerna på flotten ska vi bland annat spela in i en stor vattentank utanför Malta. Den tanken är stor som två fotbollsplaner. De andra skådespelarna i filmen är Odd Magnus Williamson, Jakob Oftebro, Tobias Santelmann och Anders Baasmo Christiansen. Inspelningen börjar den 24 maj och pågår i fem olika länder fram till september. Premiär blir det någon gång under 2012. Källa: www.msn.com |
Manhattan Beach för "Avatar"-uppföljare James Cameron och Fox har skrivit ett avtal för att kunna använda Manhattan Beach Studios i som högkvarter för uppföljarna till "Avatar". Det har varit relativt tyst om uppföljarna till "Avatar" under en tid, men nu står det klart att man kommer sikta in sig på att hålla till vid Manhattan Beach Studios i Los Angeles, skriver Hollywood Reporter. Avtalet går ut på att man kommer använda byggnaden till motion capture-inspelningar och högteknologisk produktion för de båda uppföljarna till "Avatar", Den stora studion med kontor har 15 ljudscener och kommer troligtvis bli nya hemmet för Camerons företag Lightstorm Entertainment. Den första filmens scener spelades in i Nya Zeeland och nu är Cameron osäker om han kommer återvända dit igen för uppföljarna. Källa: www.moviezine.se |
Rudin gör film om "L.A. Rex" Producenten Scott Rudin tacklar den mexikanska maffian i filmen ”L.A. Rex” åt Pramount. Det blev Paramount som tog hand om rättigheterna till prducenten Scott Rudins filmatisering av "L.A. Rex" som baseras på Will Bealls roman, rapporterar Variety. Beall har även skrivit manuset som kretsar kring en polis i Los Angeles som blir en mullvad. Han undersöker ett brott mot en av frontfigurerna i den mexikanska maffian. Han och hans partner blir involverade i i ett nät av korruption och vedergällning med våldtäktsmän och tvivelaktiga poliser. Rudin har dock ännu inte bestämt sig för vilken regissör som kommer att göra filmen. Rudin har på senare tid nått stora framgångar som producent med filmer som "True Grit" och "The Social Network". Källa: www.moviezine.se |
Lund blir årets Zorn-stipendiat Årets Zorn-Stipendiat Glenn Lund tar plats i "The Swedish Film Mafia", ett begrepp som har myntats av LA Times. Begreppet "The Swedish Film Mafia" myntades I LA Times under AFM med anledning av den otroliga Sverige- våg som sveper över Hollywood idag. Glenn Lund som den 14 april blir årets Zorn-stipendiat surfar på den vågen. - Det finns ett enormt sug efter oss svenskar här just nu" säger Glenn. Det leder till nya spännande kontakter så gott som dagligen, säger Lund. En av dom viktigaste lärdomarna hittills är det enorma fokus man har på sättet att berätta sin historia. "Sedan jag kom till USA har jag läst hundratals manus, diskuterat dess karaktärer i timmar, brutit ner dom i beståndsdelar och analyserat."a av dom viktigaste lärdommarna hittills tt som dagligen Det här är nåt som på ett fantastiskt sätt kompletterar den mera praktiska filmutbildningen jag fick på Dramatiska Institutets producentprogram där jag gick tidigare." Anders Zorn stipendiet ger Glenn möjlighet att gå det prestigefyllda Producers Program på UCLA. Som lärare har han bland annat många stora producenter som David Hoberman, Peter Guber och Barbara Boyle. På väg till sitt internchip på Focus Features inne på Universal Studios kör han varje morgon i sin lilla golfbil förbi det enorma bygget till inspelningen av nya Spiderman-filmen. " Det känns nästan lite overkligt ". För några veckor sedan var dock karriären nära att ta ett abrupt slut innan den ens börjat, när han höll på att köra över Bruce Willis. Just nu förbereder han sin resa till filmfestivalen i Cannes där han hoppas träffa många från den svenska filmbranschen som söker kontakter västerut. Trots att Glenn beskriver Los Angeles som en underbar plats i solen. är det hårt arbete som gäller. Glenn åker till gymmet klockan 6 på morgonen och kommer ofta inte hem förrän 10 eller 11 på kvällarna. "Man måste ta till vara på varje ny möjlighet som öppnar sig och är det något det inte ar brist på i LA så är det möjligheter", säger Glenn. Glenn började sin karriär i filmbranschen 2005 på MañanaFilm i Karlskoga. Där producerade han bland annat sin första långfilm "Blåbarskriget" 2007. Sedan blev det Dramatiska Instituet där han tillsammans med Karzan Kader och Piotr Marciniak gjorde skolans första långfilm "De Fyra Sista" om fyra papperslösa irakiska flyktingar och kortfilmen "Quan" som spelades in i Vietnam. Deras senaste film tillsammans heter "Bekas" och spelades in i Irak som en stor internationell samproduktion. Glenn har just startat flera nya samarbeten bland annat med den svenska manusförfattaren Soni Jorgensen. - Jag kan inte tänka mig någon roligare, positivare eller mer kreativ miljö att vara i, säger Glenn och sänder en tacksamhetens tanke till Stiftelsen Anders Zorns Stipendiefond som gett honom den här fantastiska möjligheten och tillägger sedan: - Dessutom kan man surfa året om vilket var en av dom viktigaste anledningarna till att jag sökte mig hit. Källa: www.moviezine.se |
Mann gör thrillern "Gold" Michael Mann nästa projekt han regisserar kan bli thrillern "Gold" som produceras av Paul Haggis och av Mann. Regissören Michael Mann har nu hittat sitt nästa projekt. Det blir thrillern "Gold" som ska påminna om den klassiska filmen "Sierra Madres skatt", skriver Heat Vision. Duon Patrick Massett och John Zinman har skrivit ett manusutkast och Paul Haggis hade från början själv tänkt att regissera filmen, men blev tvungen att hoppa av på grund av hans schema var fulltecknat. Haggis lämnade då över manuset till Mann, som tog till sig det ganska omgående. Mann och Haggis kommer producera filmen och om allt går som det ska kan Mann även regissera projektet. Inget filmbolag är kopplat till projektet än och inga skådespelare är klara. Mann har dock skickat manuset till Leonardio DiCaprio. Mann har några projekt han för närvarande är kopplad till, däribalnd en filmatisering av Bernard Cornvells roman "Agincourt" som utspelar sig på 1400-talet och kretsar kring kriget mellan engelsmännen och fransmännen. Källa: www.moviezine.se |
Paul Revere blir film American Film Co. har köpt filmrättigheterna till David Hackett Fischers prisbelönade "Paul Revere’s Ride". David Hackett Fischers Pulitzer Prize-vinnare "Paule Revere's Ride" är på god väg att komma till bioduken. Det är American Film Co. som har köpt de nödvändiga rättigheterna för att kunna filmatisera historien, skriver LA Times. American Film Co. är samma grupp som ligger bakom Robert Redfords "The Conspirator". Storyn beskrivs som en "historiskt korrekt bråkmakare" som inkluderar hästar, vapenstrider, svärd och en gnutta oanständigheter. Historien fokuseras på den kända rutten som Revere och William Dawes gjorde innan striderna med Lexington och Concord. Man förväntar sig att snart tillkännage den person som kommer att regissera filmprojektet. Källa: www.moviezine.se |
McAvoy i "Welcome to the Punch" Skotten James McAvoys nästa roll efter "X-Men: First Class" blir i thrillern "Welcome to the Punch". Det var under en intervju i Pierce Morgan Tonight på CNN som den skotske skådespelaren avslöjade att han planerade att stanna kvar i USA för att spela in hans nästa film som blir thrillern "Welcome to the Punch", rapporterar The Playlist. Eran Creevy regisserar filmen som skretsar kring en detektiv i London vars gamla nemesis, en beväpnad rånare vid namn Red Diesel dyker upp igen efter fem års frånvaro. Hans återvändo resulterar i en massiv konspiration. Creevy som även har skrivit manus beskrivs som "Heat" med ett stort omfång och med action som påminner mer om en Hollywoodfilm än en typisk brittisk film. Dock så ska McAvoy även göra filmen "Anna Karenina", men hur den påverkas framgick inte i intervjun. Källa: www.moviezine.se |
Phoenix aktuell för "The Master" Joaquin Phoenix är aktuell för Paul Thomas Andersons "The Master" där han ska spela mästarens lärjunge. Paul Thomas Andersons projekt "The Master" har under en tid haft stora svårigheter med att få filmen finansierad, men nu ser det ut som att projektet är på banan igen. Variety rapporterar att Joaquin Phoenix nu är aktuell för att spela den alkoholiserad luffaren Freddie Sutton som blir mästarens lärjunge. Filmen kretsar kring en scientology-inspirerad sekt med en karismatisk ledare som startar sin rörelse i USA på 50-talet. Philip Seymour Hoffman är fortfarande knyten till projektet, han ska spela Lancaster Dodd, den karismatiske ledaren historien kretsar kring. Källa: www.moviezine.se |
Pesci klar för gangsterfilm Joe Pesci är nu klar för filmen "Gotti: Three Generations", filmen om gangstern John Gotti. Lindsay Lohan är för närvarande under förhandlingar för en roll i filmen, men nu står det klart att Joe Pesci är klar för gangsterfilmen, skriver ComingSoon. Det var under en presskonferens i New York där nyheten bekräftades. Pesci ska spela Angelo Ruggiero, en hantlangare som har hand om de uppdrag och mord åt Gambino-familjen och ska även vara något av en "farbror" till Gottis son. I rollen som Gotti ser vi John Travolta och för regin svarar Nick Cassavetes som ska fokusera sig på en mans liv från hans sons synvinkel. Vem som spelar sonen är inte ännu klart. Inspelningarna påbörjas i oktober. Källa: www.moviezine.se |
Cooper kan bli nya "The Crow" Bradley Cooper förhandlar om att spela huvudrollen i den nya versionen av kultfilmen baserad på det kända seriealbumet. Stjärnan, aktuell i "Limitless" och kommande "Baksmällan 2", kan komma att axla rollen som rockmusikern som återvänder från de döda för att hämnas sin mördade flickvän, rapporterar The Hollywood Reporter. Rollen gjordes i originalfilmen från 1994 av Brandon Lee som vådasköts under inspelningen och har senare gestaltats av bl.a. Edward Furlong i en rad uppföljare. Cooper har träffat regissören Juan Carlos Fresnadillo och utbytt tankar kring utvecklingen av karaktären. Källa: www.moviezine.se |
Blake Lively i "Savages" - eller "Oz" "Gossip Girl"-stjärnan kan få kvinnliga huvudrollen i Oliver Stones knarkfilm - men kan då behöva välja bort rollen som häxa. "Green Lantern"-aktuella Lively ligger bra till för rollen som Ophelia, den kvinnliga parten i ett triangeldrama med två gräsodlande bröder (Aaron Johnson och Taylor Kitsch). Benicio del Toro är klar som knarkhandlare och Salma Hayek aktuell för rollen som hans chef. Variety rapporterar att även Olivia Wilde och Teresa Palmer varit påtänkta för Ophelia som, om Lively tar den, kan innebära att hon måste offra rollen som den goda häxan Glinda i Disneys "Oz, the Great and Powerful", en prequel till klassikern "Trollkarlen från Oz". Källa: www.moviezine.se |
Jackman nobbar "Snow White" Sökandet efter jägaren i "Snow White and the Huntsman" fortsätter efter att Hugh Jackman tackat nej. Universal har svårigheter att hitta rätt man för den ena titelrollen till filmen, en uppdatering av den klassiska sagan som fokuserar sig på hur jägaren som ska döda Snövit istället börjar beskydda och lära upp henne hur man slåss och överlever, rapporterar The Wrap. Efter att Viggo Mortensen hoppade av projektet vände man sig till Jackman men förhandlingarna är nu över. Man förhandlar fortfarande med Kristen Stewart om rollen som Snövit medan Charlize Theron är klar som den onda drottningen. Källa: www.moviezine.se |
Field blir Lincolns fru Tvåfaldiga Oscarsvinnaren Sally Field klar som USA:s första dam Mary Todd Lincoln i Steven Spielbergs kommande biografi om presidenten. Field kan därmed räkna Oscars med likvärdigt prisbelönade Daniel Day-Lewis, som sedan tidigare är klar för titelrollen i "Lincoln", rapporterar Slashfilm. Filmen bygger på historikern Doris Kearns Goodwins bästsäljare "Team of Rivals", med manus av Tony Kushner ("München" och fokuserar sig på den politiska kollisionen mellan Lincoln och männen vid makten vid slutet av inbördeskriget. Spielberg siktar på att spela in i höst och beräknar premiären till slutet av 2012.Källa: www.moviezine.se |
"A Serious Man"-stjärna i "Men in Black 3" Golden Globe-nominerade Michael Stuhlbarg har knipit en av rollerna i Barry Sonnenfelds otursförföljda uppföljare. Stuhlberg, som spelade huvudrollen i bröderna Coens svarta komedi från 2009 och även medverkar i TV-serien "Boardwalk Empire", är klar för rollen som Griffin, en roll Sharlto Copley tidigare var aktuell för, rapporterar The Hollywood Reporter. Filmen, som kommer vara i 3D, utspelar sig via en tidsmaskin 1969 då Will Smith och Josh Brolin (som en yngre Tommy Lee Jones) jagar utomjordingar. Alice Eve är också klar som en yngre version av Emma Thompsons karaktär. Källa: www.moviezine.se |
"Dark Knight Rises" får tillökning Rollistan till Christopher Nolans tredje Batman-film utökas och bl.a. ska "Grey's Anatomy"-stjärnan Daniel Sunjata spela en viktig roll. Sunjata, även känd från TV-serien "Rescue Me", sägs vara klar för en viktig roll som en modig specialförbandsarbetare, rapporterar Variety. Även Diego Klattenhoff ("Mean Girls", "Lucky Number Slevin" är aktuell, som en nybörjarpolis som vill göra skillnad, och "Johnny English Reborn"-aktuella Burn Gorman ska spela en biroll.Det blev nyligen klart att Joshua Pence ska spela en yngre upplaga av Ra’s Al Ghul och sen tidigare är Tom Hardy, Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard och Juno Temple klara för andra roller. Källa: www.moviezine.se |
"Abraham Lincoln: Vampire Hunter" får skurk Den omtalade actionfilmen får en ledarvampyr i form av engelsmannen Rufus Sewell, som senast sågs på bio i "The Tourist". Sewell, som tidigare agerat skurk i "Legenden om Zorro" och "Illusionisten", kommer att spela ledarvampyren Adam i filmen baserad på boken av Seth Grahame-Smith. Filmen följer presidenten Lincoln på en jakt efter världens vampyrer - den verkliga konflikten bakom inbördeskriget. Benjamin Walker ("Flags of Our Fathers" , Dominic Cooper och Mary Elizabeth Winstead, medan regissören Timur Bekmambetov ("Nattens väktare", "Wanted" även producerar tillsammans med Tim Burton, rapporterar Variety.Källa: www.moviezine.se |
"Scream 4"-stjärna skurk i Koontz-film Nico Tortorella förhandlar om att spela ond i Stephen Sommers filmatisering av Dean Koontz's populära bokserie "Odd Thomas". 22-åringen, som spelar Emma Roberts mystiska ex-pojkvän i Wes Cravens nya skräckfilm, kan komma att spela en tyngre roll i Sommers nya film. Handlingen följer titelrollen (Anton Yelchin), en kock med förmågan att kunna kommunicera med döda, något endast hans flickvän (Addison Timlin) och polischefen (Willem Dafoe) vet om. Tortorellas roll är en polis, i hemlighet medlem i en satanistisk sekt som vill förgöra staden, rapporterar The Hollywood Reporter. Källa: www.moviezine.se |
Hanks gör film med Wachowskis Tom Hanks är klar för "Cloud Atlas", en film "Matrix"-skaparna regisserar tillsammans med tyska Tom Tykwer ("Spring Lola" .Deadline New York rapporterar att filmen bygger på David Mitchells roman och är en episk historia där olika människors handlingar påverkar varandra genom tiden, hur en själ formas från en mördare till en frälsare och hur en liten god gärning utvecklas under århundraden för att slutligen inspirera en revolution. Andy och Lana (f.d. Larry) Wachowski skriver och regisserar filmen tillsammans med "Tre"-aktuella Tykwer, och det blir syskonens första film sedan floppen "Speed Racer" 2008. Hanks har skrivit på för en roll och både James McAvoy och Halle Berry har tidigare ryktats vara aktuella för medverkan. Källa: www.moviezine.se |