Forum » Film » Filmdiskussion, generell » Den stora nyhetstråden   < 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >   2011-03-07 18:09:31
Diesel och Twohy gör 'Riddick 3'

Efter "Pitch Black" och "The Chronicles of Riddick" gör stjärnan Vin Diesel och regissören David Twohy en ny uppföljare.

Diesel spelade den muskulösa actionhjälten i sin genombrottsfilm, science fiction-äventyret "Pitch Black" (2000) och dess sågade uppföljare "The Chronicles of Riddick" (2003). Nu pratar han och regissören till båda filmerna, Twohy att göra en tredje film, rapporterar Dark Horizons.

Denna ska bli mer lågbudget i likhet med den första filmen så att de kan hålla den på en barnförbjuden nivå. Handlingen har Riddick lämnad för död på en isolerad planet där han får slåss mot både alienmonster och prisjägare för att kunna rädda planeten Furya från att förgöras.

2011-03-07 18:15:19
Oldman:'The Dark Knight Rises' är fantastisk

Gary Oldman som är känd för sin ärlighet berättar att nya Batman-filmen "The Dark Knight Rises" kommer att bli fantastisk.

Gary Oldman är känd för att ärlig om sina rollprestationer och om de projekt han är involverad i, till och med innan de har haft premiär. Collider fick chansen att höra med honom om hans tankar kring "The Dark Knight Rises".
- Jag har inte läst manuset, men jag har pratat med Christopher Nolan om storyn. Det är fantastiskt. Man kan inte toppa "The Dark Knight", men jag tror faktiskt att han har gjort det, säger Oldman.

Oldman nästkommande projekt är remaken "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" som regisseras av svensken Tomas Alfredson. Man visade upp en del klipp under Berlin Filmfestival för några veckor sedan och har sedan dess orsakat en del snack om potentiella priser för Oldmans prestation.
  2011-03-07 18:17:07
Registrerad: 2005-02-05
Schwarzeneggers filmkarriär börjar ta fart!

Arnold Schwarzenegger är överhopad med filmerbjudanden som han håller på och granskar.

Den forne guvernören var nyligen på The Arnold Classic, där han mötte alla fans och besvarade frågor om hans planer för framtiden. Sedan Schwarzenegger lämnade sin post har han givit klara indikationer på att han planerar återvända till filmbraschen och han har redan kopplats till "Terminator" och minst två andra projekt. När han fick frågan om de tre projekten avslöjade han att det är betydligt fler än tre.

- Först och främst är det mer än 15 projekt. Självklara filmer som "Terminator", "Predator"-remake och "The Running Man"-remake, men även många andra projekt. Det är en hel del nya grejer också. Men jag håller på och sätter ihop en serietidningskaraktär just nu. Jag kommer att tillkännage det runt månadsskiftet mars-april, säger Schwarzenegger.

2011-03-07 18:23:24
från Fast and Furious till Terminator

"Fast & Furious"-regissören Justin Lin kan bli den man som tacklar nya "Terminator"-filmen och eventuellt med Schwarzenegger i rollistan.

Universal Pictures har visat stort intresse för "Terminator"-franchisen, vars rättigheter ägs av företaget Pacificor. Universal sägs också vilja ha "Fast & Furious"-regissören Justin Lin i registolen och låta Chris Morgan ("Fast Five" till att skriva manus, enligt Deadline.

Eftersom forne guvernören Arnold Schwarzenegger nu säger sig vara beredd att återgå till skådespeleriet skulle det inte vara någon större överraskning om filmbolaget skulle erbjuda Schwarzenegger en roll i filmen, eller kanske rentav huvudrollen.

Pacificor tog över rättigheterna till franchisen i januari förra året och äger alla licenser till samtliga kommande projekt som inkluderar Terminator. Hannover House försökte göra en animerad film utan Pacificors tillåtelse i augusti förra året och det projektet gick givetvis i sank.

2011-03-08 17:31:32
Se film på Facebook

Warner Bros blir första filmbolaget som erbjuder Facebook-användarna att se hela filmerna direkt på det sociala nätverket.

David Fincher gav oss filmen "The Social Network" så sent som förra året och nu tar filmbolaget Warner Brothers nästa steg och erbjuder alla Facebook-användare att se deras filmer direkt på det populära nätverket.

Warner Bros startar tjänsten idag med ett urval filmtitlar, däribland Christopher Nolans "The Dark Knight". Man kommer använda sig av de officiella Facebook-sidorna för respektive film. Om man trycker på Gilla-knappen får man möjligheten att hyra filmen under 48 timmar för en kostnad av 3 dollar och se filmen i fullskärm. Inom en snar framtid kommer man också få möjligheten att kunna köpa filmen.

- Facebook har blivit en vardaglig destination för hundratals miljoner människor. Genom att göra våra filmer tillgängliga på Facebook är en naturlig utveckling för vår digitala distribution. Det ger användarna ett enkelt och bekvämt sätt att få tillgång till våra filmer i världens största sociala nätverk, säger Thomas Gewecke på Warner Bros.

För närvarande kommer denna tjänst endast vara tillgänglig för USA:s invånare.

Kolla in Facebook-sidan för "The Dark Knight" här. : http://www.facebook.com/darkknight
  2011-03-08 17:32:27
"Monopol"-filmen lever än

Det som uppfattades som ett dumt skämt för en tid sedan och trots tystnaden är det fortfarande på Hasbros planeringsbord.

För ett drygt år sedan avslöjade spelföretaget Hasbros VD, Brian Goldner att Ridley Scott skulle regissera en film om "Monopol" och att den skulle nå biograferna 2012 eller 2013. Men nu är Scott ganska upptagen med "Prometheus" som drar igång inspelningarna den här månaden och kommer att sysselsätta honom till en bra bit in i nästa år.

Så frågan är om Goldner tänker vänta på Scott eller om han väljer att gå vidare med en ny regissör.

- Filmen är fortfarande vid liv och vi håller på och tar fram en bra story. Det är en väldigt rolig tolkning. Ridley är fortfarande den perfekta och kreativa förvaltaren, eftersom han kan skapa dessa fantastiska fiktionaliserade världar. Det är en story om en familj med en historia och vi kommer att visualisera det i nutid. Men det är inte Wall Street. Det handlar mer om fastighetsägande och om Monopols spelmönster, berättar Goldner för MTV.

2011-03-08 17:33:06
Registrerad: 2003-08-06
Sean Bean i "Silent Hill: Revelations 3D"?

Den efterlängtade skräckuppföljaren har börjat rollbesättas och Sean Bean, från originalfilmen, kan återvända.

Filmen, som är en uppföljare till rysaren från 2006 baserad på de populära TV-spelen, handlar om unga Heather som hela sitt liv flytt från farliga krafter. På sin 18-årsdag, plågad av mardrömmar och sin fars försvinnande, inser hon att hon inte är den hon trott och upptäckten leder henne in i en mörk värld...

Bloody Disgusting rapporterar att Adelaide Clemens (kommande "Mad Max: Fury Road" är klar som Heather och Sean Bean, från första filmen, har erbjudits rollen som Harry (alltså inte samma som han spelade i filmen från 2006). Michael J. Bassett ("Deathwatch", "Wilderness" är klar att regissera.

2011-03-08 17:33:47
"Lara Croft" får reboot

Actionspelshjältinnan ges ny chans på vita duken efter två sågade filmer med Angelina Jolie men fokuserar sig på ursprungshistorien.

Det är Oscarsbelönade Scorsese-producenten Graham King som ska återuppliva Croft för en ny filmversion. Då King nyligen gjorde "The Tourist" med de första filmernas Lora Craft, Jolie, ryktades det att hon skulle göra en uppföljare men nu sägs det att man ska göra en ny, egen film istället för att fortsätta hennes äventyr. Actionäventyret, som ännu inte fått någon manusförfattare, väntas släppas 2013, rapporterar The Hollywood Reporter.

2011-03-08 17:34:26
"Iron Man 3" blir i Tom Clancy-stil

Shane Black, regissören och manusförfattaren till nya filmen om superhjälten, ger uppföljaren en annorlunda riktning från förra.

Black avslöjade några detaljer om den kommande storfilmen på Omaha Film Festival nyligen. Han ska ha ett möte i veckan med stjärnan Robert Downey Jr, som ska bidra till filmens story. Då filmbolaget var missnöjd med riktningen "Iron Man 2" tog så utlovas mer mänskliga världsskurkar snarare än två män i rorbotdräkter som slåss.

Filmen kommer även få en stil i nivå med Tom Clancy, författaren till en rad politiska thrillers. Att superhjältar från andra Marvel-filmer kommer dyka upp förnekas dock då man kommer gå tillbaka till solohistorier efter "The Avengers", rapporterar Ain't It Cool News.

2011-03-08 17:35:21
Del Toro trött på väntan - byter film

Guillermo Del Toros tålamod med Universals tvekan kring "At the Mountain of Madness" sinar och han kan ta sig an nytt projekt.

Del Toro har länge gjort sig redo för att regissera rysaren, efter HP Lovecrafts berättelse, för Universal som vägrat släppa projektet men hela tiden tvekat. Det är dels prislappen på 150 miljoner dollar som oroar dem, och att filmen ska bli R-rated. Filmen måste spela in i en klass på samma nivå som "Sagan om ringen" eller "Inception", något som kan bli svårt för en barnförbjuden skräckfilm.

Nu närmar sig Del Toro istället Legendary Pictures projekt "Pacific Rim", en film om stora monster och skapandet av en ny värld skriven av Travis Beacham ("Clash of the Titans", rapporterar Deadline New York. Framtiden för "At the Mountain of Madness" är oviss.

2011-03-09 14:24:32
Forster gör sci-fi åt Disney

Disney har plockat upp äventyret "The Runner" om en tidsresande man och Marc Forster är klar att regissera.

Filmbolaget plockade upp filmen från Dave Andron (rebooten av TV-serien Knight Rider) och handlingen följer en ensam man som skickas tillbaka i tiden för att ändra historiens gång men har även personliga mål att rädda sitt livs kärlek, rapporterar The Hollywood Reporter.

Golden Globe-nominerade Forster (Finding Neverland, Quantum of Solace) är klar för registolen och kommer även producera tillsammans med  Ron Howards Oscarsbelönade producent Brian Grazer (som senast även gjorde Robin Hood) och Zak Adison (Blood Creek).

2011-03-09 14:28:17
Marvel gör film av Inhuman

Marvel Studios gräver i arkivet och gör nu planer för att ge ännu ett gäng superhjältar liv på vita duken: The Inhumans.

Serien handlar om en ras supervarelser på månen som skapats av utomjordingar för miljoner år sedan då de experimenterat med människor. De styrs av en kunglig familj vars ledare aldrig talar då hans röst är grovt destruktiv. I filmversionen placeras utomjordingarna på jorden för att så småningom kalla in sina styrkor för att ta över planeten men blir så småningom en del av omgivningen och lägger ner krigsplanerna.

Badass Digest rapporterar att projektet nu ligger hos manusförfattare men inga datum är satta. Nu är frågan vilka skådespelare som finns kvar att iklä sig dessa övermänskliga trikåer? Och vilka andra Marvel-figurer kan dyka upp?

2011-03-09 14:35:01
Flirth vampyr i 'Stoker'

Nyblivna Oscarsvinnaren Colin Firth blodar ner sig i Chan-wook Parks engelskspråkiga debut som visat sig vara en vampyrfilm!

Firth har tillsammans med Nicole Kidman och "Alice i Underlandet"-stjärnan Mia Wasikowska sen tidigare varit klara för filmen, som regisseras av "Old Boy"-skaparen Park. En källa säger nu att det är en mörk, modern och läskig film där Firth bl.a. hugger någon i halsen med en sax i en scen och slår ihjäl någon med en trästock i en annan, rapporterar Daily Mail.

Filmen är skriven av "Prison Break"-skådespelaren Wentworth Miller och inspirerad av Bram Stokers klassiker "Dracula", och handlar om en flicka och hennes mamma som får besök av en mystisk morbror när fadern avlider.
  2011-03-09 14:38:15
'Cube' - nästa serie att bli i 3D

Lionsgate återupplivar den gamla kultrysaren inför en ny film med den populära 3D-tekniken - men filmens syfte är oklart.

Första filmen kom 1997 och blev en mindre indiesuccé inom sin genren medan dess två uppföljare mottogs inte lika väl. Handlingen kretsade kring olika rum med diverse dödsfällor (sju år innan första Saw"-filmen!) som en grupp människor måste ta sig igenom.

Shock Till You Drop rapporterar att filmbolaget Lionsgate nu ska följa 3D-trenden och göra en ny film för serien. Det sägs dock varken vara en remake, reboot eller uppföljare så vad det blir återstår att se.

2011-03-09 14:40:22
Hader som JFK-imitatör

Komikern Hader klättrar på karriärstegen och kan se fram emot sin första huvudroll i Ben Stiller-producerade "Vaughn Meader".

Emmyvinnaren, snart aktuell som skurk i alienkomedin "Paul", ska spela amerikanska komikern och imitatören Vaughn Meader i en svart komedi med samma namn. Meader levde på att imitera John F. Kennedy och spelade bl.a. in rekordsäljande komediskivan "The First Family" men när presidenten mördades dog Meaders karriär likväl. Manuset skrivs av Rob Siegel (The Wrestler).

Samtidigt bearbetar Hader och "Saturday Night"-kollegan Akiva Schaffer (Hot Rod) på manuset till "Henchmen", en slags parodi på "Bourne"-filmerna, rapporterar indieWIRE.

[Inlägget redigerades av Hook 2011-03-09 14:47:07]
  2011-03-09 14:55:25
'Expandables II' i ny regi

Efter att första 'Expandables'-filmen tjänat in över 275 miljoner världen över så kommer nu 'Expandables II' med ny regissör

Alla från första film kommer tillbaka; Stallone, Statham, Li, Lundgren etc. Inspelningarna är klara att börjar i sommar men Stallone kommer inte att regissera. Istället söker han efter en ersättare och sägs vara under pågående intervjuer med lovande och talangfulla kollegor.

Manuset är skrivet av David Agosto och Ken Kaufman (Space Cowboys) som handlar om en ny karaktär som ingår i liggan av rå testoteronfylld män. Bruce Willis har fått en större roll som skurken och Jean-Claude van Damme kommer att vara med.

2011-03-09 15:03:22
Voltron-filmen blir verklighet?

Ett bud-krig har börjat mellan olika filmföretag om en live action version av 'Voltron: Defenders of the Universe'

Producenten Charles Roven (The Dark Knight) har jobbat fram ett manus tillsammans med Thomas Donnelly och Joshua Oppenheimer. Som handlar om de gigantiska lejon-robotarna med sina mänskliga piloter.

En av buden på filmen är från Relativity media som ligger bakom räddningen av oscarvinnaren 'The Fighter'. Om allt går som planerat så får vi se 'Voltron' på vita duken 2013/2014.

kolla bildkonceptet som kommer med manuset:
  2011-03-09 16:39:02
Oljekatastrof blir film

Filmbolag går ihop för en filmatisering av en artikel om händelserna som ledde till explosionen på oljeriggen i Mexikanska golfen.

Dark Horizons rapporterar att Summit Entertainment, Participant Media och Imagenation Abu Dhabi slår sig samman för att filma katstrofen som dödade elva personer på oljeplattformen och ledde till den ökända oljeläckan.

Filmen kommer bygga på Deepwater Horizon's Final Hour, en artikel från New York Times förra julen och även skildra modet hos dem som jobbade på riggen. Matthew Sand ("Ninja Assassin" skriver manus och Lorenzo di Bonaventura ("Salt", "Transformers" producerar.

2011-03-09 16:40:04
Registrerad: 2003-08-06
Nya skådisar till "J. Edgar"

Clint Eastwoods stjärnensemble utökas med intressanta birollsnamn och han får återförenas med Jeffrey Donovan.

Donovan (TV-serien "Burn Notice" spelade poliskapten i Eastwoods "Changeling" och nu rapporterar Collider att han är klar för rollen som Robert F. Kennedy, J. Edgar Hoovers (Leonardo DiCaprio) rival i den kommande biografin om FBI-chefen.

Miles Fisher ("Gods and Generals", Tom Cruise i "Superhero Movie" ska också medverka, i rollen som FBI-agenten Garrison som intervjuar Hoover under filmens gång. Namn tidigare klara för filmen är Naomi Watts, Armie Hammer, Josh Lucas, Stephen Root och Judi Dench.

2011-03-10 17:12:29
Registrerad: 2003-08-06
Brasiliansk skådis skurk i "Elysium"

"Tropa de Elite"-stjärnan Wagner Moura gör sin Hollywood-debut i Neill Blomkamps kommande storfilm.

Den Oscarsnominerade "District 9"-regissörens efterlängtade sci-fi har redan en stjärnspäckad rollista med namn som Matt Damon, Jodie Foster och Sharlto Copley. Nu får de sällskap av Moura som blev ett namn i och med huvudrollen i brasilianska, prisbelönade "Tropa de Elite" och dess uppföljare som kom i fjol.

The Hollywood Reporter rapporterar att Moura är klar som filmens mäktiga skurk som beskrivs ha ett galet sinne för humor. Inte mycket är känt kring filmens handling förutom att den utspelas i framtiden och att Damon spelar en ex-fånge.

2011-03-10 17:13:17
"Doom" får en reboot?

Universal har planer på att ge spelfilmatiseringen från 2005 en reboot som nu kommer att bli i 3D.

Det är What's Playing som rapporterar om ryktet att Universal ska ge "Doom" en ny chans på biograferna och i ny form. Så sent som 2005 hade Dwayne Johnson och Karl Urban huvudrollerna i en filmatisering av det klassiska spelet.

Denna nystart ska bli i 3D och filmbolaget letar för tillfället efter manusförfattare. Universal har dock valt att inte bekräfta detta rykte.

Storyn utspelar sig på forskningscentrat Olduvai Reseach Station på planeten Mars där något har gått fruktansvärt snett. Forskarna på centret har nämligen lyckats öppna en dörr till underjorden och nu strömmar den ena mer mardrömslika varelsen efter den andra fram.

2011-03-10 17:13:53
Hopkins blir Bond-skurk?

Sam Mendes nya Bond-film kan få en adlad om än ruggig skurk att sätta 007 på plats - Anthony Hopkins är aktuell för rollen!

Den Oscarsbelönade, "Ritualen"-aktuella britten är påtänkt för skurkrollen till den kommande, 23 Bond-filmen, rapporterar The Sun.

Källor säger att det kan röra sig om en regelbunden karaktär som dyker upp i fler filmer likt Blofeld i de gamla Bond-filmerna. Enda hindret sägs vara att den eftertraktade Hopkins samtidigt skrivit på för ett flertal andra filmer.

2011-03-11 10:57:26
McConaughey spelar smugglare med AIDS

"The Dallas Buyer's Club" har lockat en rad skådespelare och filmskapare. Nu är Matthew McConaughey aktuell.

Filmen är ett verklighetsbaserat drama om en heterosexuell elektriker i Dallas som på 80-talet får AIDS men vägrar acceptera sin prognos med bara månader kvar att leva och startar istället en smuggeloperation för olagliga, alternativa behandlingar för sjukdomen som därmed räddade och förlängde livet på oräkneliga AIDS-patienter.

Projektet har tidigare attraherat namn som Brad Pitt, regissören Marc Forster, manusförfattaren Guillermo Ariaga ("Babel" ), producenterna till "Children of Men", och Ryan Gosling och Craig Gillespie, stjärnan respektive regissören till "Lars & the Real Girl".

Nu verkar det som om McConaughey, som i och med kommande "The Lincoln Lawyer" satsar på mer seriösa roller, kan komma att spela huvudrollen och Jean Marc Vallee ("The Young Victoria", "C.R.A.Z.Y" ) är påtänkt att regissera, rapporterar Los Angeles Times.

[Inlägget redigerades av Hook 2011-03-11 16:13:53]
  2011-03-11 16:15:15
"Will & Grace"-stjärna i övernaturlig thriller

Emmyvinnande sitcomskådisen Eric McCormack tar sig an seriösare roller och spelar terroriserad änkling i "Barricade".

Kanadensaren, som spelade Will i den populära TV-serien i åtta år, är klar för ny film om en psykiatriker som försöker hitta ro efter sin frus plöstliga död. Han tar med deras två barn till en isolerad stuga i skogen för att finna lyckan igen men finner sig istället plågade av onda krafter.

Andrew Currie (zombiefilmen "Fido" ) regisserar och Ryan Grantham ("The Imaginarium of Doctor Parnassus" ) och Conner Dwelly ("Passengers" ) kan spela barnen, rapporterar The Hollywood Reporter.

2011-03-11 16:16:34
Registrerad: 2005-02-05
Gaiman skriver manus till Kinesisk storfilm

Prisbelönade Neil Gaiman är klar att skriva en planerad filmatisering av klassiska romanen "Färden till Västern".

Gaiman, som skrev novellen "Coraline" och även manuset till "Beowulf", var nyligen i Kina och skrev på kontrakt med producenten Zhang Jizhong, en av Kinas högst aktade. Gaiman ska skriva engelskspråkiga manus efter "Färden till Västern", den kinesiska klassikern om the Monkey Kings äventyr, som ska bli en storbudgeterad filmserie i 3D.

Gaiman säger att man ska satsa på att göra filmerna på samma nivå som "Sagan om ringen"-trilogin och hans vän Guillermo del Toro är påtänkt att regissera medan James Cameron ska hjälpa till med manusarbetet, rapporterar The Hollywood Reporter.

2011-03-11 16:18:19
Manusförfattare klar för 'Robocop'-remake

Bara en vecka efter att man spikat regissör så är det nu klart att Joshua Zetumer skriver den efterlängtade rebooten.

Nyversionen av kultfilmen från 1987 har legat på is ett längre tag men rör sig nu framåt med stora steg. Häromveckan blev det klart att brasilianske regissören Jose Padilha ("Tropa de Elite" ) är klar för filmen och nu har man alitat Joshua Zetumer att skriva manuset.

Zetumer är en färsking i branschen men har redan jobbat på manusen till remaken av "Dune" och kommande "Bourne Legacy", rapporterar Variety. Nu är frågan vem som ska axla snuten i stål efter Peter Weller?

[Inlägget redigerades av Hook 2011-03-11 16:18:32]
  2011-03-11 16:26:39
The Wolfman: Får ny päls

Redan efter att man gjort en remake meddelar Universal sina nya planer på kommande remakes

Nyligen kom det fram att Universal kommer att göra en nyinspelning av spelet 'Doom' där filmen från 2005 är icke existerande.

Nu kommer nyheten att studion även har planer på en ny varulvs-film. Joe Johnstons version av klassikern blev inte den succé som studion ville ha den tjänade in 140 miljoner på en 150 miljoner budget. Studion har dock planer på att göra den ny versionen mer trognare till Waggners orginal film från 1941.

Filmen kommer ingå i ett gäng filmer som kommer vara anpassade för direkt-till-dvd publiken, såsom studion gjort med 'Death Race'-serien. Där man redan planerar 'Death Race 3'.

2011-03-11 16:37:07
Registrerad: 2005-02-05
Trent Reznor lämnar "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"

Trent Reznor som nyligen vann en Oscar för sin musikaliska insats till Finchers 'The Social Network'. Meddelade att han inte kommer att göra musiken eller spela en roll i kommande vampyr rullen

Anledningen till att Trent lämnar produktionen innan man påbörjat filminspelningarna var att Trent inte var helt inne på att göra jobbet som han skulle göra om han var helt med på projektet. "När nyheten om mitt mystiska medtagande hade jag inte bestämt mig 100%, jag blev tvungen att säga något för att lugna alla som skrev till mig" säger Trent.

"Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle vara med eftersom de ändra på sig hela tiden och jag har andra projekt som börjar förlora tid så jag var tvungen att prioritera" avslutar Trent angående 'ALVH'.

[Inlägget redigerades av Hook 2011-03-11 17:31:14]
  2011-03-14 12:57:20
"City Slickers"-regissör gör comeback

Ron Underwood gör sin första film på sex år, komedin "Woodchucks" om ett skidteam som kämpar mot ett storföretag.

Underwood gjorde succé i början på 90-talet med filmer som "Hotet från underjorden" och "City Slickers" men har efter superfloppen "Pluto Nash" med Eddie Murphy mest gästregisserat TV.

Nu gör han långfilm igen och det blir en dramakomedi om skidåkare i Vermont som försöker stoppa utvecklare av turisttillhåll från att riva deras skidbacke, rapporterar The Hollywood Reporter.

2011-03-14 12:57:55
Ruffalo spelar känd pianist

Oscarsnominerade Mark Ruffalo är klar att spela legendariske jazzpianisten Joe Albany i indiefilmen "Low Down".

Filmen utspelas i Los Angeles och följer Albanys dotter Amy när hon bevittnar sin karismatiske fars förfall bland excentriska likar på diverse cocktailbarer under 60- och 70-talet och hur han så småningom fastnar i heroinberoende sent i sin karriär.

Topper Lilien ("Dungeons & Dragons" skriver manus tillsammans med den riktiga Amy Albany baserat på hennes memoarer. Reklamregissören Jeff Preiss gör sin debut med filmen, rapporterar Variety.

2011-03-14 12:58:28
Registrerad: 2003-08-06
Lawrence klar för "The Hunger Games"

Oscarsnominerade Jennifer Lawrence verkar nu spikad för huvudrollen i kommande filmatiseringen av den populära bokserien.

Filmen som planeras bli den första i en trilogi, baserad på Suzanne Collins böcker, utspelas i en dyster framtid och kretsar kring en kärlekstriangel. Framtidens USA har delats upp i tolv olika, förtryckta distrikt som varje år måste skicka en pojke och en flicka att delta i en dödstävling på TV.

Då böckerna fått en stor fanskara så beräknas filmerna uppnå "Twilight"-status. Variety rapporterar att Collins själv skrivit manuset som Billy Ray ("State of Play" har skrivit om. "X-Men: First Class"-aktuella Lawrence kan spela huvudrollen.

2011-03-15 11:47:20
Britten Evans blir amatöramerikan

Luke Evans, som förväntas bli nästa stora stjärnhunk i Hollywood, är klar för huvudrollen i "The Amateur American".

Evans, som Hollywooddebuterade häromåret i "Clash of the Titans" och "Robin Hood", är redan ett namn med flera storfilmer på G. Nästa är en actionthriller om en amerikan i Paris som får jobba åt en anonym arbetsgivare men finner sig snart anklagad för mord och fast i en härva av bedrägeri.

Deadline New York rapporterar att filmen blir långfilmsdebut för Oscarsnominerade producenten Ross Katz ("Lost in Translation". Evans spelar även Zeus i kommande "Immortals" och Aramis i en ny version av "De tre musketörerna".

2011-03-15 11:48:26
Registrerad: 2003-08-06
Derek Luke spelar Gabe Jones i "Captain America"

"Friday Night Lights"-stjärnans roll är nu klar som en av originalmedlemmarna i elitgruppen Howling Commandos.

Luke, som tidigare spelat soldat i "Lejon och lamm" och även hade titelrollen i Denzel Washingtons regidebut "Antwone Fisher", har varit klar för den efterlängtade superhjältefilmen ett tag men rollen varit oklar.

Nu har det kommit fram att han ska spela Gabe Jones, känd som första afro-amerikanen i en rasblandad enhet, rapporterar Blackfilm. Han hade alltid sin trumpet med sig i krig och var en av sergeant Nick Furys (Samuel L. Jackson) förtrogna. Han gick så småningom med i Furys organisation S.H.I.E.L.D. som agent.

2011-03-15 11:49:01
Michelle Rodriguez i ny skräckfilm

"Avatar"-stjärnan aktuell för ny rysare om hemsökt vårdhem och eget manus om droger, sex och rock'n'roll.

I en intervju med indieWIRE om kommande actionfilmen "World Invasion: Battle Los Angeles" avslöjade skådespelarskan flera kommande projekt. Hon ska bl.a. medverka i skräckfilmen "The Home" om en brandman som efter en nära-döden-upplevelse på jobbet skickas till ett vårdhem för att kurera sig och finner de andra, äldre patienterna - och sig själv - terroriserade av en ond kraft på andra sidan väggen.

Veteraner som Brian Cox, Cloris Leachman, Louise Fletcher, Louis Gossett Jr. och Fionnula Flanagan har tidigare varit aktuella för filmen.

Samtidigt jobbar hon på ett manus med titeln "Sex Drugs and Rock and Roll", en "Pulp Fiction"-liknande historia som hon också ska spela i. Hon förnekar heller inte möjlig medverkan i kommande "Fast Five" och "Avatar 2" trots hennes ganska avgörande öden i de föregående filmerna...

2011-03-15 11:49:36
Registrerad: 2003-08-06
Luhrmann gör "Great Gatsby" - men inte just nu...

Oscarsnominerade Baz Luhrmann avfärdar flera ihärdiga rykten om den kommande remaken som för tillfället verkar ha lagts på is.

Det har surrats en hel del rykten om den australienska regissörens kommande nyversion av klassikern "Den store Gatsby". Bl.a. ska Leonardo DiCaprio och Carey Mulligan varit klara för huvudrollerna, filmen ska vara i 3D och spelas in i Sydney.

Utan att avslöja mycket - eller knappt något alls - så berättade Luhrmann för Vulture att flera av ryktena är just rykten men att han ska göra filmen - dock ej just nu. När, var och med vilka filmen blir gjord återstår att se.

2011-03-15 11:50:12
Registrerad: 2003-08-06
Disney dumpar Zemeckis "Yellow Submarine"

Efter mycket om och men får Robert Zemeckis nu se sig om efter ett annat filmbolag åt sin planerade remake av Beatles klassiska 60-talsfilm.

Den Oscarsbelönade regissören som de senare åren testat lyckan med animerad film har sedan 2009 planerat en ny version av Beatles-filmen "Gul, gul, gul är vår undervattningsbåt" från 1968. Filmen skulle innehålla 16 låtar av det populära bandet som skulle spelas av Cary Elwes, Adam Campbell, Dean Lennox Kelly och Peter Serafinowicz ("Shaun of the Dead".

Men projektet har stött på flera problem och Disney har bl.a. varit missnöjd med budgeten och animationen. Det usla kassaresultatet för Zemeckis "Milo räddar Mars"blev spiken i kistan och nu är det upp till Zemeckis att hitta ett nytt filmbolag, rapporterar The Hollywood Reporter.

2011-03-15 11:50:43
Registrerad: 2003-08-06
Japan stoppar "Livet efter detta"

Clint Eastwoods senaste drama med Matt Damon dras in från Japans biografter efter bara några veckor.

Filmen, som handlar om folk som på olika sätt har eller vill ha kontakt med andevärlden, inleds med en svårglömd sekvens som skildrar tsunamin i Thailand. De omskakande scenerna blev för mycket för japanerna vars representant för Warner, Satoru Otani, nu drar in filmen från biograferna då de otäcka tsunamiscenerna anses vara "opassande" för tillfället, rapporterar Azcentral.

2011-03-15 11:51:18
Registrerad: 2003-08-06
Judisk förening protesterar mot "Miral"

Den amerikansk-judiska kommittén vill stoppa en visning på FN:s högkvarter av Freida Pintos nya, kontroversiella film "Miral".

"Miral" bygger Rula Jebreals (som även skrivit manus) novell om hennes egna upplevelser som föräldralös, palestinsk flicka som växer upp under det första kriget mellan Arabien och Israel, och dras ofrivilligt in i konflikten.

Regissören Julian Schnabel ("Fjärilen i glaskupan" fick nyligen ner åldersgränsen från R till PG-13 men möter nu nytt motstånd då The American Jewish Committee protesterar mot en kommande visning av filmen inför diplomater på Förenta Nationerna.

AJC-chefen David Harris skriver i ett brev till FN-direktören Joseph Deiss att filmen är ensidig med ett tydligt politisk budskap som målar upp en negativ bild av Israel. Både Schnabel och distributören Harvey Weinstein försvarar dock filmen och påpekar att den är till för att ta upp ämnet till diskussion, rapporterar Deadline New York.

2011-03-16 13:32:32
"Mad Men"-stjärna i Mike Figgis nya

Emmynominerade Christina Hendricks är klar för en av huvudrollerna i kommande flygplansdramat "Seconds of Pleasure".

Filmen utspelas på ett flyg där olika människors liv korsas och Hendricks, som spelar Joan Harris i den populära TV-serien, har skrivit på för rollen som en kvinna som tar sin man på bar gärning i en obekväm situation.

Brendan Fraser spelar maken och andra klara skådespelare är Julia Stiles, Matt Dillon och Kristin Scott Thomas. Oscarsnominerade britten Figgis ("Farväl Las Vegas" regisserar efter ett manus av Neil LaBute, som även producerar, rapporterar Deadline New York.

2011-03-16 13:33:06
Registrerad: 2003-08-06
Baldwin hoppar av "Men in Black 3"

Oscarsnominerade Alec Baldwin hoppar av den problemförföljda uppföljaren och satsar på musikal istället.

"30 Rock"-stjärnan hyllades nyligen av the Roundabout Theatre Company och avslöjade då för Vulture att han hoppat av "Men in Black 3" p.g.a. planeringskrock. Detta blir ännu ett problem av många den otursförföljda inspelningen får försöka lösa.

Baldwin däremot koncentrerar sig istället på filmatiseringen av musikalen "Rock of Ages" för vilken han tar sånglektioner och dessutom återförenas med regissören Adam Shankman, som regisserade Baldwin när han var värd för Oscarsgalan.

< 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >