"Dödligt Vapen"-skaparen kan vara mannen bakom "Iron Man 3" "Dödligt vapen"-författaren Shane Black kan ta över efter Jon Favreau inför tredje installationen av Iron Man-serien med Robert Downey Jr åter i rollen som Tony Stark/Iron Man Favreau, som regisserade de två första filmerna, hoppade nyligen av trean vilket fått producenterna att börja leta regissör med ljus och lykta. Nu pratas det om att Shane Black kan vara aktuell, något som kan späs på av att filmens stjärna Downey Jr, som ska godkänna valet av regissör, jobbat med Black tidigare i hans regidebut "Kiss Kiss Bang Bang". The Hollywood Reporter rapporterar att Black dock inte är klar för jobbet utan finns i åtanke. Black var en väl anlitad manusförfattare på 80- och 90-talet, och ligger bakom bl.a. första "Dödligt vapen" och "Den sista scouten". källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Moore stämmer Weinsteins Filmmakaren Michael Moore har bestämt sig för att stämma bröderna Weinstein för utebliven ersättning av "Fahrenheit 9/11" "Fahrenheit 9/11" distribuerades 2004 efter en överenskommelase mellan Moores Westside Productions och Weinsteins The Fellowship Adventure Group. Filmen blev den högst inkomstbringande dokumentären med 222 miljoner dollar på intäktskontot. Moore hävdar nu att bröderna Weinstein bröt sitt löfte om filmens vinstfördelning och anklagar dem för att enbart håva in pengar åt sig själva. Moore lämnade in stämningsansökan i måndags med ett krav på 2.7 miljoner dollar som ersättning för uteblivna pengar från filmen. Moores advokat Larry Stein har varnat bröderna att de borde inte ha ignorerat Moores krav på uteblivna intäkter under de tre senaste åren och som nu kan resultera i 10 gånger den summan när det går till rättegång. Michael Moore verkar ta det hela med ro och tycker inte själv att han ställer för höga krav. - Jag tror faktiskt att Harvey Weinsteins första reaktion till denna stämningsansökan kommer att bli; hittade de bara 2.7 miljoner?, sa Moore till AceShowbiz. källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
"Glee"-skaparen kan gör musikalremake med Will Smith Ryan Murphy kan gå från musikal-TV till musikalremake med den senaste i raden av Smiths skådespelarbarn, Willow. Som vi tidigare skrivit så planerar Will Smith att efter "Karate Kid"-stjärnan Jaden förvandla nästa barn, dottern Willow Smith till skådespelare. De planerar nu en remake av musikalen "Annie" där Willow har huvudrollen och det kan bli "Glee"-skaparen Ryan Murphy som regisserar. Deadline New York rapporterar att regissören, som även skapat TV-serien Nip/Tuck", är filmbolaget Sonys förstahandsval. Filmen skulle i så fall bli Murphys tredje långfilm som regissör, efter "Det är nåt som inte stämmer" och fjolårets "Lyckan, kärleken och meningen med livet". källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! [Inlägget redigerades av Hook 2011-02-10 12:13:41] |
Bröderna Coen gör full-on skräckis Regibröderna Joel och Ethan Coen sat ned i en interjuv med Empire Magazine och diskuterade "true Grit" och framtida planer. "Just nu spånar vi igenom några manus, men vi har fastnat vid ett skräckfyllt och intressant manus" säger Ethan. "'Gambit' var bara ett manus jobb som vi fick och det verkar som den filmen blir dock utan oss" påpekar han ytterligare. "Tanken eller exprimentet med att göra en Barton Fink-uppföljare är bara något som jag och brorsan kommit på, dessutom måste skådisen John Turturro bli äldre" säger han som ett avslut. mer finns att läsa på Empires hemsida: http://www.empireonline.com/News/story.asp?nid=30115 källa: EmpireOnline.com Worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
'Twilight'-manusförfattare skriver 'Highlander'-remake Melissa Rosenberg är i förhandlingar med Summit Entertainment att få skriva ett manus till studions nya storsatsning "Highlander" Melissa och Summit har ett tidigare partnerskap då hon skrivit alla manus till studions omättligt populära "Twilight"-serie baserad på böckerna av Stephanie Meyer. Samt att Melissa jobbar som executive producent på tv-shown "Dexter" där hon även skrivit några avsnitt. "Highlander" är då en remake av 1980-tals klassikern med Christopher Lambert (Mortal Kombat). I originalet från 1986 så centrerar det runt en svärd-kunnig skottsikt man som upptäcker att han är del av en hemlig ras av närliggande odödlig människor. Samtidigt som denna ras blir jagad av en barbar som vill få makten att vara den sista odödligen i världen. Nu kommer studion att göra en ny film och för regin står Justin Lin (Fast & Furious). kan det bli bättre? källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Tucci blir JÄTTE-ond i Singers nya film Oscarsnominerade Stanley Tucci får spela ond igen i Bryan Singers kommande äventyr "Jack the Giant Killer". "Captain America"-aktuella Tucci, som Oscarsnominerades för rollen som seriemördare i "Flickan från ovan", ska spela en maktgalen rådgivare till kungen. Filmen handlar om hur kidnappningen av en prinsessa hotar freden mellan människor och jättar och en ung farmare tvingas leda en räddningsstyrka. The Hollywood Reporter rapporterar att titelrollen ännu inte är klar men det ryktas att Nicholas Hoult (pojken från "Om en pojke" och snart aktuell i "X-Men: First Class" ) ligger bra till. Bill Nighy och John Kassir (the Crypt Keeper i "Tales from the Crypt" ) är klara att spela en jätte med två huvuden. källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! [Inlägget redigerades av Hook 2011-02-10 13:00:01] |
Bale återförenas med "The Machinist"-team Oscarsnominerade Christian Bale jobbar med Brad Anderson och Scott Kosar igen i nya filmen "Concrete Island". Bale gick ner omtalade antal kilon inför "The Machinist". Nu gör han film igen med samma films regissör och manusförfattare. "Vanishing on 7th Street"-aktuella regissören Anderson avslöjade i en intervju att han och manusförfattaren Kosar jobbar på en filmatisering av J.G. Ballrds novell "Concrete Island". We Got This Covered rapporterar att Bale är aktuell för huvudrollen i filmen, en skruvad version av "Robinson Crusoe" om en man som blir fast på en inhägnad ödemark mitt i en motorvägskorsning där han sakta blir galen. Källa: www.moviezine.se |
Berry förför lammkött i Verhoevens nya? Kontroversielle regissören Paul Verhoeven har ännu en sexthriller på G, denna gång med Halle Berry i huvudrollen. Badass Digest rapporterar att den holländske filmskaparen planerade filmen "The Surrogate" med Berry men verkar ha lagt den på hyllan för att istället göra "The Student". Hadnlingen följer en 19-åring som tar sig an en sommarpraktik och inleder en affär med sin chefs fru, spelad av Berry. Filmen kan innebära en Hollywood-comebackför Verhoeven som sedan 2000 års "Hollow Man" endast regisserat en (holländsk) film. Källa: www.moviezine.se [Inlägget redigerades av mysgrabben 2011-02-10 21:45:10] |
Jennifer Lawrence gör film med Oliver Stone Den Oscarsnominerade "Winter's Bone"-stjärnan är aktuell för en av huvudrollerna i stjärnregissören Stones nya film. Filmen "Savages", efter en bästsäljande novell av Don Winslow, beskrivs som en "Butch Cassidy & Sundance Kid"-liknande kärlekstriangel mellan två gräsodlande bästa vänner och den frigjorda flickvännen de delar. En mexikansk knarkhandlare som vill störta vännernas affärer kidnappar flickvännen, en roll som Lawrence är påtänkt som. Deadline New York rapporterar att Stone träffat flera stora namn för huvudrollerna, bl.a. Leonardo DiCaprio, Aaron Johnson, Tom Hardy, James Franco och "Tron: Legacy"-stjärnan Garret Hedlund. Benicio Del Toro är påtänkt för rollen som knarkhandlaren. Inspelningen börjar i juni. Källa: www.moviezine.se |
Dominic Cooper i "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" "Mamma Mia"-stjärnan Cooper blir titelpresidentens mentor i den kommande vampyrjägarfilmen där även Anthony Mackie fått en roll. Tidigare skrev vi att Joaquin Phoenix var aktuell för rollen som Lincolns mystiska, evigt unga upplärare men Fox förhandlar nu med brittiske, "Captain America"-aktuella Cooper om rollen, rapporterar Deadline New York. Även Anthony Mackie ("The Hurt Locker" är aktuell för rollen som Lincolns bästa vän som hamnar mitt i de blodiga striderna. Benjamin Walker är sedan tidigare klar för huvudrollen och Timur Bekmambeto regisserar.Källa: www.moviezine.se |
Gosling i remake av sci-fi "Blue Valentine"-aktuella Ryan Gosling förhandlar om huvudrollen i remaken av 70-talsfilmen "Flykten från framtiden". Deadline New York rapporterar att det är Warner Bros. som lyckats haffa den populära stjärnan till "Logan's Run", en ny version av filmen med samma originaltitel från 1976. Handlingen utspelas i framtiden och följer en man som försöker fly det dödsstraff som alla 30-åringar automatiskt döms till. Det blir en ovanligt kommersiell film för Gosling som vanligtvis gör smalare indiefilmer. Han får dock chansen att återförenas med danska regissören Nicholas Winding Refn ("Bronson", "Pusher"-filmerna) som han nyligen gjorde "Drive" med. Remaken har tidigare varit i händerna på både Bryan Singer och Carl Erik Rinsch som båda hoppat av. Källa: www.moviezine.se |
Anderson dubbelt aktuell med nya filmer Flerfaldigt Oscarsnominerade regissören Paul Thomas Andersons har många järn i elden och verkar få två projekt ner från hyllan. Den ena filmen baseras på novellen "Inherent Vice" av Thomas Pynchon som nu gett sin välsignelse till Anderson som redan jobbar på ett andra utkast av manuset. Storyn cirkulerar kring en privatdetektiv som på 60-talet anlitas av sin ex-flickvän för att utreda mordet på hennes älskare och Robert Downey Jr. sägs vara intresserad av rollen, rapporterar Vulture. Andersons andra film som satts i rullning är ett religiöst drama med arbetstiteln "The Master" om en spirituell rörelse som undersöker människans behov av att tro på högre väsen. Filmens höga budget fick Universal att hoppa av och därmed försvann Jeremy Renner, som var påtänkt som den alkoholiserade följeslagaren till rörelsens ledare. Philip Seymour Hoffman är dock fortfarande intresserad av rollen som ledaren och Anderson verkar ha hittat ekonomiskt stöd till båda filmerna. källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Visnjic som Salanders chef i Finchers "...Dragon Tatto" Goran Visnjic är klar för en av rollerna i David Finchers filmatisering av Stieg Larssons populära Millenium-böcker. Visnjic, som tidigare setts i filmer som "Rounders" och "Elektra", har skrivit på för rollen som Dragan Armansky, chefen för ett bevakningsföretag som anställer Lisbeth Salander, rapporterar Deadline New York. Rollen kommer att dyka upp i alla trilogins tre filmer och Visnjic har skrivit på för samtliga delar. Han förlorade tidigare rollen som James Bond till Daniel Craig, hans motspelare i Millenium-filmerna. källa: moviezine.se __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
West regisserar Heard i "Red Snoja"-remake Nu Image har fått ur alla spikar i kistan till alla gamla goda galna Arnold-klassier, först är "Conan 2" och nu kommer även nyheten att "Red Sonja" blir av. Producenten Avi Lerner har låtit avsölja att Simon West kommer att regissera "Red Sonja"-remaken. Efter att ha sett det färdiga resulatet av 'Drive Angry' så har producenten erbjudit Sonja-rollen till Amber Heard. Inte alls för länge sedan var det Robert Rodriguez (Grindhouse) som skulle göra "Red Sonja" i registolen skulle Doug Aarniokoski (Highlander: Endgame) sutit och i den röda stridsklädnade skulle Rodriguez' flickvän Rose McGowen spela Sonja. Pre-production gick så långt att man han göra teasers och få bilder, som spreds som en löpeld över nätet. källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Schwarzenegger bekräftar comeback till vita duken Efter 7 långa år och efter filmer som "Around the World in 80 Days" och "Terminator 3: Rise of the Machines" kommer Arnold tillbaka. Hans tid som govunör är över och nu letar det mångsidige 60-åringen efter nya utmaningar. toppen på hans lista är växthus-effekten. Via twitter meddelar dock Arnold att att hans CAA-agentur har fått grön ljus att börja solla efter filmprojekt som legat stilla i vänta på Arnolds beslut om framtiden. Ett av projekten som Arnold tittat närmare på är av Randall Wallace (Braveheart, We Were Soldiers) som heter With Wings of Eagles" och handlar om en Nazi officer som inte samtycker om Hitlers politik och låter krigsfångar löpa. Manuset är baserat på en sann händelse och var tänkt att ha Mel Gibson i huvudrollen men som föll samma efter ett vist utbrott. Efter ett kort framträande i Sly Stallones "Expandables" så har både Arnold och Sly pratat om en ny längre cameo i kommande "Expandables II". källa: wosrtpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Shane Black kommenterar "Iron Man 3"-rykten Filmsajten TheWrap fick idag tag på Shane Black, manusförfattare till "Dödligt Vapen" och regissör till "Kiss Kiss Bang Bang". De frågade 49-åringen om ryckterna att han skulle regissera nästa "Iron Man"-äventyr. "Jag har haft möte hos Marvel och snackat om det, det stämmer. Men det kommer kräva fler möten tills Marvel är redo att gå vidare" säger Shane. "Iron man 3" är spikat att få¨världspremiär den 3 maj 2013, med Robert Downey Jr. i titelrollen. källa: thewrap.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Regi-listan på de som kanske gör "G.I.Joe 2" Latino Reviews har låtit sig luska fram vilka som Paramount nu diskuterar med för att ersätta Stephen Sommers registol för "G.I. Joe 2". Namn som F. Gary Gary (The Italian Job), Jaume Collet-Serra (Unknown) och John Chu (Oh Hell No!) är nuvarande de aktuella namn som skall ta sig an action-äventyret baserad på Hasbros action-karaktärer. Datum för inspelning är inte fast ställt och filmen får premiär sommaren 2012, med namn som Channing Tatum, Rachel Nichols, Sienna Miller, Dennis Quaid och Marlon Wayans som alla är kontrakt bundna att återvända. källa: latinoreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Manusförfattare klara för "Captain America 2" För er som sätt de snabba klipp av Joe johnstons "Captain America: the First Avenger" under superbowl helgen och inte kan vänta länge tills filmen kommer kan känna er mer sugna nu. Marvel har nämligen redan påbörjat planerna för uppföljaren som kommer bli mörkare och hårdare samt utspelas i nutid efter "The Avengers" (som kommer 2012). Manusförfattarna Stephen McFeely & Christopher Markus återvänder för att skriva fortsättningen och ser en stor möjlighet att ge Bucky mer speltid och kanske något i stil med Winter Solider. Captain America själv Chris Evans har kontrakt på att göra 3 Captain America-fimer och tre Avengers-filmer och kommer vara i 50-års ålder när allt är klart. Först filmen "Captain America: The First Avenger" får svensk premiär 12 Augusti i år. källa: IMDB.com latinoreview.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Från Beast till Giant Killer? Skådespelare Nicholas Hoult som närmast är aktuell som Beast i nya X-Men filmen har redan tänkt på vad han skall göra härnäst. Brian Singer, producent för samma film, skall ha ingått förhandlingar med Hoult om huvudrollen i Singers nya film "jack the Giant Killer" som är en ny tolkning av "Jack och bönskällken". Nyligen blev Stanley Tucci och John Kassir erbjudna roller i samma film. För manuset står Christopher McQuarrie (De Skoningslösa) Mark Bombak (Die har 4.0) och Darren Lemke (Shrek nu och föralltid) källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Richie gör 'Cannonball Run'-remake med Clooney 1981 kom filmen "Cannonball Run" med Burt Reynolds i rollen som JJ McClure. McClure gav sig in i ett olagligt bilrace som hade sträckan genom landet. Filmen var proppad med kändisar och fick två uppföljare. Nu har det fram kommit att Guy Richie försöker få jobbet att göra en remake av klassikern och vill ha George Clooney i rollen som McClure. Nyheten kommer från Richies egna agentur och filmen planers påbörjas i höst. Just nu filmar Richie "Sherlock Holmes 2" i Frankrike. källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Studio skrotar 'Die Hard 5'-manus men anställer regissör Bruce Willis har sagt att allt går enligt planerna med nya 'Die hard'-filmen, men det tycker inte 20th Century Fox som rent hatar Skip Woods manus och sagt att han skall skriva om det. Samtidigt interjuvar Willis regissörer och har en stor favorit, svenske Daniel Espinosa (Snabba Cash) som gör sin USA-debut med filmen "Safe House". Men 20th Century Fox har redan andra planer och går över stjärnan och har redan anställt Nam Murro (Smart People) att regissera "Die hard 5". Detta ingick inte i Willis planer som nu letar efter nytt projekt. Ett project som verkar lovande är ett drama med Rebecca Hall beserat på Beth Raymers best-seller. källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Tommy Lee Jones har noll koll på MiB och Cap America" En av det svåraste skådespelarna att interjuva är Tommy Lee Jones som har för vana att ge korta svar och håna journalisten som ställer frågor till honom. Nyligen frågade NY magazine stjärnan om "MiB 3" & "Captain America". Jones svarade att han inte visste mycket alls om själva storyn eftersom stora delar av manuset har han inte fått läsa. Tidningen frågar då vad han för göra i "Captain America"? "Du det vet jag inte ens själv, det är en karaktär som man sett tusentals gånger" säger han kort. "Men in Black 3" får premiär sommaren 2012 och "Captain America: the First Avenger" kommer på svenska biografer 12 August i år. Närmast kan du se Tommy Lee Jones i HBO-filmen "The Sunset Limited" källa: worstpreviews.com __________________________ I saw it first but now its taken from me! |
Al Pacino spelar Matisse Al Pacion ska spela konstnären Henri Matisse i den kommande filmen "Masterpiece", uppger nyhetsbyrån AFP. Filmen ska fokusera på konstnärens förhållande med sin sjuksköterska och modell Monique Bourgeois och kommer att regisseras av Deepa Mehta. Matissse och Bourgeois träffades 1942 då hon vid 21-års ålder började jobba för honom. Hon blev avbildad på ett flertal av hans målningar innan kriget separerade dem. 1946 återförenades de i den sydfranska staden Vence där Bourgeois blivit nunna. Hon inspirerade honom att måla kapellet i staden vilket blev konstnärens sista stora mästerverk. Källa: www.msn.com |
Marvin Gaye-film på G Efter flera försök så verkar det nu som en biografi om sångaren äntligen kommer få liv av regissören Julien Temple. indieWIRE rapporterar att filmen med titeln "Sexual Healing", efter artistens stora hit, skulle spelats in 2008 med "Law & Order"-stjärnan Jesse L. Martin i huvudrollen och James Gandolfini skulle producerat och spelat en mindre roll. Filmen lades på hyllan men nu är den aktuell igen med gamla rockvideo- och dokumentärfilmaren Julien Temple ("Absolute Beginners" i registolen. Även Cameron Crowe planerade en biografi med Terrence Howard som inte blev av. Frågan är nu vem som ska axla Motown-legenden?Källa: www.moviezine.se |
Bafta till "Män som hatar kvinnor" Svenska filmen "Män som hatar kvinnor" blev Bästa utländska film vid Bafta-galan medan "The King’s Speech" kammade hem hela 7 priser. BAFTA (British Academy Film Awards) som är britternas egen Oscarsgala gick av stapeln under söndagen och det blev jackpot för "The King's Speech" som vann 7 priser. David Fincher vann i kategorin Bästa regissör och Natalie Portman och Colin Firth blev Bästa kvinnliga och Manliga skådespelare. Bästa utländska film gick dock till Sverige och till "Män som hatar kvinnor". - Vi är överväldigade. Det här är ett av de största filmpris som man kan vinna och det är ett stort erkännande för alla inblandade. Vi har uppnått vad varje producent och produktionsbolag drömmer om när man har genomfört en produktion: att både få gigantisk publikframgång och vinna prestigefulla utmärkelser, säger Søren Staermose, producent på Yellow Bird. Här är alla Bafta-vinnare Bästa film The King's Speech Bästa brittiska film The King's Speech Bästa debut för en brittisk manusförfattare, producent eller regissör Four Lions, Chris Morris Bästa regi The Social Network, David Fincher Bästa originalmanus The King's Speech, David Seidler Bästa manus efter förlaga The Social Network, Aaron Sorkin Bästa icke-engelskspråkiga film Män som hatar kvinnor Bästa animerade film Toy Story 3 Bästa manliga huvudroll Colin Firth, The King's Speech Bästa kvinnliga huvudroll Natalie Portman, Black Swan Bästa manliga biroll Geoffrey Rush, The King's Speech Bästa kvinnliga biroll Helena Bonham Carter, The King's Speech Bästa musik The King's Speech, Alexandre Desplat Bästa foto True Grit, Roger Deakins Bästa klippning The Social Network, Angus Wall, Kirk Baxter Bästa produktionsdesign Inception, Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Doug Mowat Bästa kostym Alice in Wonderland, Colleen Atwood Bästa ljud Inception, Richard King, Lora Hirschberg, Gary A Rizzo, Ed Novick Bästa specialeffekter Inception, Chris Corbould, Paul Franklin, Andrew Lockley, Peter Bebb Bästa smink och hår Alice in Wonderland, Valli O'Reilly, Paul Gooch Bästa animerade kortfilm The Eagleman Stag Bästa kortfilm Until the River Runs Red The Orange Wednesday Rising Star Award Tom Hardy Academy Fellowship Christopher Lee Bästa insats för brittisk film Harry Potter-filmerna Källa: www.moviezine.se |
Rapace i vampyrskräckis? Vår svenska stjärna Noomi Rapace är aktuell för roll i "30 Days of Night"-regissören David Slades nya film. Filmen "The Last Voyage of the Demeter" handlar om skeppet Demeter från Bram Stokers roman "Dracula" där det transporterade den blodtörstiga greven från Transylvanien till London. I filmen så följer man i "Alien"-stil skeppets besättning som en efter en slaktas av sin skoningslösa fripassagerare. The Hollywood Reporter rapporterar att Slade, som tidigare skapat vampyrer för både "30 Days of Night" och "Eclipse" är klar att regissera, och Rapace och Ben Kingsley är påtänkta för medverkan. Källa: www.moviezine.se |
"Justin Bieber" får Director's Cut Paramount överväger att släppa en Director’s Cut av "Justin Bieber: Never Say Never" med ambitionen att få upp den på biograferna inom några veckor. De ekonomiska framgångarna med musikdokumentären "Justin Bieber: Never Say Never" har gett mersmak. Filmen som gick upp på de amerikanska biograferna i fredags spelade in finfina 30 miljoner dollar och nu planerar Paramount att släppa en Director's Cut som ska visas på biograferna och inom några veckor, enligt Hollywood Reporter. Regissören Jon M. Chu har redan påbörjat arbetet med nya versionen och är inte färdig än. För närvarande befinner han sig i Europa för att närvara vid premiären i London och Paris, men kommer att vara tillbaka till helgen för att återgå med Director's Cut-versionen. Det är dock oklart om de kommer att hinna att få nya versionen klar i tid. Eventuellt kan nya versionen sparas till DVD-släppet. Ett definitivt besked kommer att ges i början av nästa vecka och blir det positivt kommer amerikanarna kunna se nya versionen redan under filmens tredje helg efter premiären. De nya scenerna måste dock granskas av MPAA innan den får visas på biograferna. Det är för närvarande oklart vilken version som kommer att visas i Sverige när filmen får premiär 23 mars. Källa: www.moviezine.se |
Nya "Spider-Man" har fått officiell titel Nystarten av Spider-Man har nu blivit betitlad av filmbolaget Columbia Pictures som kommer att heta "The Amazing Spider-Man". Den nya filmen om Spider-Man har länge kallats för "Spider-Man Reboot", men nu har filmbolaget Columbia Pictures avslöjat filmens officiella titel. Precis som serietidningen blir titeln "The Amazing Spider-Man". Filmen regisseras av Marc Webb och i rollen som Spider-Man ser vi Andrew Garfield som får sällskap av Rhys Ifans (Lizard), Emma Stone (Gwen Stacy), Martin Sheen (Ben Parker), Sally Field (May Parker) och Denis Leary (George Stacy). Dessutom släppte filmbolaget en ny bild där vi ser Andrew Garfield som Spider-Man. "The Amazing Spider-Man" får världspremiär 3 juli 2012. Bild: http://www.moviezine.se/artikel/6711-nya-spider-man-har-faringtt-officiell-titel Källa: www.moviezine.se |
Lin aktuell för nya "Terminator" "Fast & Furious"-regissören Justin Lin kan bli den man som tacklar nya "Terminator"-filmen och eventuellt med Schwarzenegger i rollistan. Universal Pictures har visat stort intresse för "Terminator"-franchisen, vars rättigheter ägs av företaget Pacificor, rapporterar Deadline. Universal sägs också vilja ha "Fast & Furious"-regissören Justin Lin i registolen och låta Chris Morgan ("Fast Five" till att skriva manus, enligt Deadline.Eftersom forne guvernören Arnold Schwarzenegger nu säger sig vara beredd att återgå till skådespeleriet skulle det inte vara någon större överraskning om filmbolaget skulle erbjuda Schwarzenegger en roll i filmen, eller kanske rentav huvudrollen. Pacificor tog över rättigheterna till franchisen i januari förra året och äger alla licenser till samtliga kommande projekt som inkluderar Terminator. Hannover House försökte göra en animerad film utan Pacificors tillåtelse i augusti förra året och det projektet gick givetvis i sank. Källa: www.moviezine.se |
Ritchie regisserar "Xerxes"? Guy Ritchie har blivit erbjuden att tackla uppföljaren till "300" som Zack Snyder hade för ambition att göra själv. Zack Snyder har mer eller mindre blivit synonym med "300" och enligt Snyder själv var hans plan att även regissera uppföljaren. Men nu har Warner Bros erbjudit jobbet till Guy Ritchie som för närvarande håller på med en annan uppföljare, "Sherlock Holmes: A Game of Shadows", rapporterar Vulture. Det är för närvarande oklart hur Ritchie ställer sig till detta erbjudande. Om han nu väljer att tackla "Xerxes" som är så starkt förknippat med Snyder eller om han hellre vill satsa på något eget projekt. Ritchie har även blivit kopplad till en remake av "Cannonball Run", men enligt flera källor är projektet bara på diskussionsstadiet och kommer ta lång tid innan det blir verklighet. Enligt Frank Miller kommer "Xerxes" ha en större, mer omfattande och mer komplex story än "300". I serieromanen får vi återse två andra karaktärer, Ephialtes (den spartanska förrädaren) och ett kort framträdande av Leonidis (Gerard Butler). Källa: www.moviezine.se |
Pfeiffer återförenas med Burton i "Dark Shadows"? Tim Burton rollsätter trogna, gamla donnor till sin kommande film och har både Michelle Pfeiffer och frugan Helena Bonham Carter på G. Pfeiffer, som senast jobbade med Burton 1992 när hon spelade Catwoman i "Batman återkomsten", är aktuell för rollen som matriarken och ofrivilliga ägarinnan av herrgården där filmens händelser pågår, rapporterar Deadline New York. Oscarsnominerade Bonham Carter, som jobbat med sin make i flera av hans filmer, kan komma att spela en psykolog och expert på ovanliga blodsjukdomar som försöker bota en vampyrs törst efter blod. Johnny Depp är sedan tidigare klar för filmen som bygger på en TV-serie från 60-talet. Källa: www.moviezine.se |
Regissörer slåss om "G.I. Joe 2" Paramount söker med ljus och lykta efter Stephen Sommers ersättare till uppföljaren till "G.I. Joe: The Rise of the Cobra". Originalets regissör, Sommers, hoppade av förra året och nu behöver man en ny, hipp regissör som kan göra uppföljaren till en lika stor sommarblockbuster. De hetaste kandidaterna är F. Gary Gray och Jon Chu, som båda haft möten med filmbolaget, rapporterar The Hollywood Reporter. Chu är aktuell med "Justin Bieber: Never Say Never" som spelade in 29,5 miljoner dollar när den hade premiär i helgen. Gray är en gammal musikvideoregissör som senast gjorde "Law Abiding Citizen" med Jamie Foxx och Gerard Butler. Nu är frågan vem som regisserar actiongängets återkomst - man kan bara hoppas att Justin Bieber inte har något med projektet att göra... Källa: www.moviezine.se |
Varken Ritchie eller Snyder gör "Xerxes" Igår rapporterades det att Guy Ritchie var påtänkt som regissör till "Xerxes", men nu avfärdar Warner Bros det som ett falskt rykte men avskriver även Snyder som regissör till uppföljaren. Så sent som igår rapporterade Vulture att Guy Ritchie var aktuell för att ta över registolen från Zack Snyder för uppföljaren till "300" som går under namnet "Xerxes". Nu har Playlist fått bekräftat av Warner Bros som avfärdar det som ett falskt rykte. Det är inte helt omöjligt att Ritchie har läst ett manusutkast till "Xerxes" och kan ha övervägt projektet, men mer än så är det inte, enligt The Playlist. Warner Bros poängterar nej med ett stort N och berättar även för Playlist att även Zack Snyder kan vara för upptagen med "Superman" att de kan bli tvungna att leta efter en ny regissör de närmaste månaderna. Warner Bros har dock andra högtflyende planer för "Sherlock Holmes"-regissören. De har nämligen en annan stor franchise de vill att Ritchie ska göra åt dem. Källa: www.moviezine.se |
JK Rowlings livshistoria blir film "Harry Potter"-författaren JK Rowlings gick från att vara en ensamstående mamma som tvingades att gå på bidrag till att bli en hyllad författare. Nu ska hennes livshistoria filmatiseras, skriver sajten Contactmusic. Det är redan klart att den amerikanska skådespelerskan Poppy Montgomery ska spela Rowling i filmen som ska heta "Strange magic". Montgomery är mest känd från sin roll som FBI-agent i den amerikanska tv-serien "Without a trace". Källa: www.msn.com |
Michael Bay och Taylor Lautner säljer film Blockbusterjätten Bay lyckades fånga den eftertraktade "Twilight"-stjärnan och nu slåss filmbolagen om deras projekt. 19-årige Lautner har fullt upp med två filmer han själv producerar och "Abduction" som kommer i september. Men Bays aggressiva uppvaktning har gett resultat och nu är den unga stjärnan klar för producenten/regissörens kommande film. Deadline Hollywood rapporterar att den omaka duon skickat ut ett manus för auktion till diverse stora filmbolag, som redan börjat lägga bud. Lautner och Bay vill inte kommentera filmens handling men källor beskriver den som "Mr. & Mrs. Smith möter Wanted". Källa: www.moviezine.se |
Vaughn gör ny superhjältefilm Matthew Vaughn nästa projekt kan bli en film om pensionerade superhjältar där han vill ha Eastwood, Nicholson och Beatty I rollistan. Matthew Vaughn är inte främmande för superhjältefilmer, trots sina uttalanden om att genren skulle vara urvattnad och snart begravd. Han gjorde "Kick-Ass" 2009 och nu håller han på och slutför "X-Men: First Class". Nu kollar han på en nysuperhjältefilm som heter "Golden Age", om ett ålderdomshem där gamla och uttjänta superhjältar hamnar, skriver Deadline. Den är baserad på en outgiven serieroman skriven av den engelske talkshow-värden Jonathan Ross. Vaughn vill få de tilltänkta skådespelarna ombord projektet innan manuset ens är skrivet. På hans önskelista finns Clint Eastwood, Jack Nicholson och Warren Beatty för att spela de pensionerade superhjältarna som hjälper sina barnbarn när deras föräldrar vänder upp och ner på världen. Vaughn tog "The Expendables" och "Red" som exempel för publik som inte har något emot äldre actionhjältar. - Vi har dessa stora namn som nuförtiden mest får spela biroller. Jag vill ge dem huvudrollerna igen och låta dem ha lite roligt, säger Vaughn. Källa: www.moviezine.se |
Rollistan klar för "Nobels testamente" Rollistan till filmatiseringen av Liza Marklunds bok "Nobels testamente" är nu avslöjad där vi hittar Björn Kjellman, Leif Andrée och Malin Crépin samt många fler. Nu startar filminspelningen av Liza Marklunds bok "Nobels testamente", med Malin Crépin i huvudrollen som den hängivna och kompromisslösa kriminalreportern Annika Bengtzon. På tidningsredaktionen kommer hon att få sällskap av de namnkunniga skådespelarna Björn Kjellman, Leif Andrée, Kajsa Ernst, samt Erik Johansson. I övriga roller ser vi bland annat Richard Ulfsäter som Annikas man Thomas och Felix Engström som polisen Q. För regi står Peter Flinth, med bland annat "Arn"-filmerna, Wallanderfilmen "Mastermind" och avsnitt av TV-serien "Mordkommissionen" bakom sig. - Karaktärerna är A och O för filmens resultat, och det känns fantastiskt att ha samlat ihop en så kompetent och intressant ensemble. Nu ser jag verkligen fram emot att sätta igång med inspelningen, säger regissören Peter Flinth. "Nobels testamente" får svensk biopremiär 27 januari 2012. Källa: www.moviezine.se |
2011 – uppföljarnas år Uppföljarna kommer sannerligen att dugga tätt i år. Hela 27 uppföljare kommer att leta sig till biograferna och det är nytt rekord. Det är Box Office Mojo som har tagit fram räknestickan och konstaterar att Hollywood kommer att slå nytt rekord i antalet uppföljare som släpps under ett och samma år. Det tidigare rekordet var på 24 stycken som släpptes under året 2003. Men i år kommer det att dyka upp hela 27 uppföljare på bioduken. Dock är inte filmer som baseras på tidigare släppt material eller filmer som inte är en är en renodlad uppföljare medräknade i nedanstående sammanräkning. Uppställningen ser ut som följande: Första uppföljare (andra filmen i en filmserie): Cars 2, Diary of a Wimpy Kid 2: Rodrick Rules, The Hangover Part II, Happy Feet 2, Hoodwinked Too! Hood vs. Evil, Johnny English Reborn, Kung Fu Panda 2, Piranha 3DD och Sherlock Holmes: The Book of Shadows. Andra uppföljare (tredje filmen i en filmserie): Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked, Big Mommas: Like Father, Like Son, Madea's Big Happy Family, Paranormal Activity 3 och Transformers: Dark of the Moon. Tredje uppföljare (fjärde filmen i en filmserie): Mission: Impossible Ghost Protocol, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Scream 4, Spy Kids 4: All the Time in the World och The Twilight Saga: Breaking Dawn (Part One). Fjärde uppföljaren (femte filmen i en filmserie): Fast Five, Final Destination 5, Puss in Boots, X-Men: First Class och Winnie the Pooh. Femte uppföljaren (sjätte filmen i en filmserie): Inga, märkligt nog. Sjätte uppföljaren (sjunde filmen i en filmserie): The Muppets och Rise of the Apes. Sjunde uppföljaren (åttonde filmen i en filmserie): Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 Brandon Gray som har sammanställt denna tragiska statistik blev intervjuad av USA Today och sa följande om hans rapporter: - Hollywood fiskar mer än vanligt efter de fornstora dagarna. Det är ytterst beklagligt att storyn inte har större betydelse och att det är bara vad som säljer filmen som väger absolut tyngst. Så mycket som en femtedel av det som släpps på de amerikanska biograferna är en uppföljare och här i Sverige ser det inte mycket ljusare. Enbart ett fåtal av titlarna ovan är inte klar för svensk distribution, men räkna med att de också lär hitta till biograferna så småningom. Handen på hjärtat, hur många av de här listade filmerna kommer du att se i år? Källa: www.moviezine.se |
"Donnie Darko"-regissören gör film med Eli Roth Richard Kelly skippar science fiction-vibbarna till nästa film och gör thriller om vänskapen på ett köpcentrum. Kelly, som debuterade med kultfilmen "Donnie Darko" men vars senaste alster "Southland Tales" och "The Box" blev besvikelser, är klar för filmen "Corpus Christi". Handlingen skildrar vänskapen mellan en krigsveteran från Irakkriget som jobbar på ett köpcentrum och hans chef, den rika och politiskt ambitiösa ägaren. Filmen blir Kellys första utan några övernaturliga inslag men tonen lär vara rätt mörk då Eli Roth är inlandad som en av filmens producenter, rapporterar Variety. Källa: www.moviezine.se |
Disney släpper spin-off till "Bilar" Pixars "Bilar" får en avkomma med flygäventyret "Planes" som går direkt till DVD och Blu-ray. DisneyToon Studios kommer att släppa en ny animerad långfilm som går direkt till DVD och Blu-ray. Filmen har titeln "Planes" och är en spin-off till Pixars "Bilar" och kommer introducera ett helt nytt originellt och underhållande gäng av våghalsar från världens alla hörn. Handlingen fokuserar sig på Dusty, en drömmare i en småstad som längtar efter att få delta i det mest episka jorden runt-tävlingen... trots sin höjdrädsla. Men hjälp av en flotta med nya karaktärer flyger Dusty rakt in i sitt livs äventyr. "Planes" släpps på DVD och Blu-ray våren 2013. Källa: www.moviezine.se |