En av Sveriges största sajter om film.

Grundad 2002

Halloween H20 - 20 år senare

Rysare:
Medlemmarnas medelbetyg: 2,7
(104 betyg)
Sätt ditt betyg:

Halloween H20 - 20 år senare Köp filmen på Discshop
Rysare:
Sätt ditt betyg:
Medlemmarnas medelbetyg:
2,7
(104 betyg)

Handling: Tjugo år efter att Michael Myers flydde från en psykiatrisk klinik och dödade massor av människor kämpar hans syster, Laurie Strode, fortfarande för att leva ett normalt liv. Men Michael kommer tillbaka och förföljer sin syster och hennes tonåriga son.

Fakta:
År: 1998
Regissör: Steve Miner
Originaltitel: Halloween H20: 20 Years Later (Alla helgons blodiga natt H20 - 20 år senare)
Alternativ titel:Halloween 7
Alternativ titel:Alla helgons blodiga natt - 20 år senare
Ursprungsland: USA
Längd: 01:25
Ingår i tema: Slasher

Medverkande:
Jamie Lee Curtis
Josh Hartnett
Adam Arkin
Michelle Williams
L.L. Cool J.
Jodi Lyn O'Keefe
Adam Hann-Byrd
Janet Leigh
Joseph Gordon-Levitt
Nancy Stephens
Beau Billingslea
Matt Winston
Larissa Miller
Emmalee Thompson
Fler personer
Bilder:

Copyright Dimension Films


Mest populära recensionerna

Lepre
gav betyget:

Den bästa uppföljaren efter originalet, här med Jamie Lee Curtis åter i huvudrollen, vilket är bra, för trots att hon är äldre så är hon fortfarande en riktig scream queen. Det som förbättrats efter de ojämna uppföljarna är det grafiska - det är lite snuskigare men det är först och främst läskigare än förut. För i och med skådespelarnas trovärdighet höjs filmens realism. Ett bra slut som tyvärr förstörs ordentligt av nästa uppföljare.

GrandMaster_E
gav betyget:

Jaha uppföljare nummer 7 i serien ignorerar del 4-6 totalt och här lever Jamie Lee Curtis karaktär igen (trött man blir). 20 år efter incidenten i Haddonfield har Laurie Strode bytt namn och stad. Hon har en son som är 17 (tidig roll för Josh Hartnett) och ett jobb som rektor på en skola. Hon oroar sig varje Halloween för att Michael lever och skall komma efter henne, och visst blommar löken för det dröjer inte länge förrän Michael utan förklaring (men en del förvarningar) dyker upp igen. Alla klischéer från skräckgenren finns här och nog mjölkas pengar ur spenen ordentligt (men filmerna är ju relativt billiga och säkerligen publikmagneter så varför inte), bra är det inte men några inslag och medvetna skämt som driver med andra skräckisar är lite kul. Jamie Lee Curtis mamma Janet Leigh (1927-2004) dyker upp i en mindre roll. En roll som speglar lite av hennes roll i Psycho 1960. Rapparen LL Cool J skall i filmen föreställa flabb humorn. Det lyckas sådär.

Sophie
gav betyget:

Har sett de flesta Halloweenfilmer, och den här var i det tamaste laget. Visserligen fanns det chockeffekter, men avsaknaden av riktigt ordentlig skräck som gjorde sig tydlig i ett par av de tidigare filmerna så var den här filmen ingenting särskilt.

Senaste recensionerna

Emiam
gav betyget:

2+

Denna har högre filmproduktionsklass och professionalism bakom sig, inte bara för att det är massor av kända skådespelare, men alltigenom ff rätt billig story (plus små ologiskheter som t ex. när portvakten sakta smyger upp i trappan på skolan istället för att ropa på de han söker efter, och nåt hemskt händer, onödigt...). Det bästa är slutet där man äntligen tänker: Hur ska Myers NU ta sig tillbaka från de dödas rike? Spoilrar inget mer.
Hiss-scenen på den slutna internatskolan är väl bland det mest minnesvärda förutom Jamie Lee Curtis avsked av sin bror på slutet.
Inget jag köper eller ser om.

stilis
gav betyget:

Michael Myers är tillbaka med allt vad det innebär. Ett gäng ungdomar försöker göra allt dem kan för att komma undan Michael Myers.

Halloween H20 är en ruskigt bra skräckfilm med många bra skådespelare.

Filmen bjuder på många spännande inslag.

Det är även väldigt bra regi av regissören Steve Miner! Steve Miner vet var skåpet ska stå.

Klassisk regi a´la Steve Miner!

Dront25
gav betyget:

Filmkvalitén har defenitivt förbättrats och det märks att man kollar på en modernare skräckfilm. Dock så saknar den äkta "Myers" känslan. Det stämde inte. Läskig, jo ganska, men bra uppföljare, nja.

freddyvonmetal
gav betyget:

den bästa efter ettan helt klart...den e lika spännade och tråkig samtidigt..inte så mycket mord förutom i slutet precis som ettan..jag ser denna som en ripp off nästan och jamie spela inte så bra då va henne son mycket bättre men slutet va riktigt bra vrf kunde dem inte sluta med den här filmen istället för en världelös 8 som gjorde att serien sjönk till botten igen men en sak jag inte har fattat och det e: vrf hoppar dem över 4-6.dem va oxå bra tyckte jag.men visst det blir ett bra slut på triologin men den får en svag fyra pga rippoffen

Skumbjörn
gav betyget:

gick väl hem inte så märkvärdig. bjuder väl på nån bra skräck scen lite då och då

badkatter
gav betyget:

Ärligt talat, va fan är det här? Den har absolut ingenting av den första filmens charm. Story: Michel Myers vill slå ihjäl jamie Lee Cortis igen, självklart under Halloween. Kunde serien inte bara dö i och med 6an? Okej inte det? Kan man då inte ens försöka att göra en bra film? Nej nej och åter nej. Den kunde åtminstonde bygga på de tidigare filmerna, men inte då, 4 - 6 är ju totalt ignorerade. Sen är det irirterande med de kassa skådespelarna och det kassa manuset och det kassa slutet... Se de två första I halloween serien å lägg av där så gör du dig själv en tjänst.

Lepre
gav betyget:

Den bästa uppföljaren efter originalet, här med Jamie Lee Curtis åter i huvudrollen, vilket är bra, för trots att hon är äldre så är hon fortfarande en riktig scream queen. Det som förbättrats efter de ojämna uppföljarna är det grafiska - det är lite snuskigare men det är först och främst läskigare än förut. För i och med skådespelarnas trovärdighet höjs filmens realism. Ett bra slut som tyvärr förstörs ordentligt av nästa uppföljare.

Mer fakta:
Filmpunkten-id: 3928
Filmen är i färg
Redigera info på denna sida
Länk till IMDB


Uppföljare och/eller remakes:
Alla helgons blodiga natt (1978)
Alla helgons blodiga natt 2 (1981)
Alla helgons blodiga natt 3 (1982)
Alla helgons blodiga natt 4 (1988)
Alla helgons blodiga natt 5 (1989)
Alla helgons blodiga natt 6 (1995)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween (2018)